Acasă Editorial Un circ ieftin si descalificabil

Un circ ieftin si descalificabil

112
0

Un circ ieftin şi descalificabil

 

Cu siguranţă că principalul subiect al sfârşitului de săptămână, în opinia unora, rămâne ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la Timişoara. Doctorul acesta, Luca, a găsit de cuvinţă să iasă şi el în evidenţă cu ceva pentru că altfel rămânea un anonim şi nu mai auzea nimeni de el. aici e vorba de complexul de inferioritate de care suferă unii, axiaţi după idee de a se da, cu orice preţ, în spectacol. Nici nu cred că trebuie făcut prea mult tam-tam pe marginea acestui circ ieftin pe care bistriţeanul l-a făcut. Acesta l-a vizat prin gestul său pe vâlceanul nostru, Gheorghe Constantin. Nici vorbă de cercuri de interese, nebunii ca astea nici că se mai aud. Domnul stomatolog, preocupat probabil să mai iese puţin din cabinetul unde lucrează din zori şi până-n noapte cu sârg, a găsit de cuvinţă să-şi bată joc într-un mod jalnic, mod care-l descalifică pe el în primul rând, de Costică Vâlcea. Asta doar pentru că bistriţeanul-clujean nu a primit meci până acum. şi probabil n-a mai avut posibilitatea să facă ceva „în folosul arbitrajului şi fotbalului românesc”. Ce să spun?! De-aia nu mai joacă Steaua în Liga Campionilor cu Real Madrid, că n-a primit Luca meci în Liga a doua!

Gata cu băiatul acesta „supărat” pe viaţă, cu precizarea că trebuie să nu pătăm în nici un fel onoarea şi caracterul lui Constantin. Fost ecuson FIFA, vâlceanul trăieşte prin şi pentru arbitraj, nu-şi fură căciula şi nu face compromisuri. Păi, dacă era aşa cum pretinde stomatologul ăsta atunci cum de Vâlcea nu are mai mulţi arbitri în prima ligă, şi chiar în cea de-a doua?!

Costică Vâlcea a avut puterea şi tăria morală să recunoască şi atunci când fiul său a greşit. Şi a mai avut puterea de a-l reţine pe Gusti de la delegări. Costică a făcut tot ceea ce a depins de al pentru a readuce arbitrajul românesc în prim-plan. Nu ştiu de unde găseşte băiatul acesta de acele grupuri de interese şi alte astfel de aiureli.

George Copos, din neputinţa de a nu-şi mai vedea echipa câştigând, dă imediat vina pe arbitri. Copos, care-şi acuză şi proprii jucători de faptul că nu joacă, şi spune că Rapid are în teren ba 10, ba 9 jucători. Şi dacă nu poţi câştiga, dar trebuie să ai o justificare pentru această neputinţă, care e moda cea mai la modă? Simplu, să acuzi arbitrajul!

Trebuie apreciat Gheorghe Constantin pentru diplomaţia de care a dat dovadă din momentul în care a fost numit şef al arbitrajului românesc. Nu cred şi nu ştiu să fi fost aşa de mare deschidere înainte ca vâlceanul să preia această funcţie extrem de ingrată. Deşi, paradoxal, ca şi pe vremea lui Crăciunescu, faptul că Gheorghe Constantin e şef la arbitri, aceştia vin în Zăvoi şi dau lecţii de arbitraj. Bocăneală, în vremea când Crăciunescu era şef, nu s-a sfiit să vină la Vâlcea şi să-şi bată joc, sub ochii a mii de spectatori, de echipa lui Furnică, la vremea respectivă. Şi a mai fost un arbitru, unul de prin Focşani, Martiş, parcă. La fel. A dat tocmai cotită, adică ceea ce a făcut el în Zăvoi numai arbitraj corect n-a fost. 

Costică trebuie susţinut. Chiar dacă moral. E al nostru şi nu trebuie să lăsăm anonimii să ne terfelească valorile. Costică e o parte din fotbalul vâlcean. El merită respect, nicidecum ceea ce i se întâmplă acum.

Ionel GEREA