Liga II

S-a terminat chinul!

CFR Timişoara – CSM Rm. Vâlcea 1-2 (0-1)

 

S-a terminat chinul!

 

* elevii lui Pană şi Teleşpan au adus primele puncte din deplasare

 

După trei meciuri încheiate cu tot atâtea eşecuri, culmea, cu acelaşi scor (0-1), „municipalii” au spart în sfârşit gheaţa în deplasare şi au reuşit să aducă primele puncte de afară, în urma partidei jucate sâmbătă,16 septembrie, în etapa a VII-a a Ligii Secunde, împotriva formaţiei CFR Timişoara. Este clar că întâlnirea de pe Bega reprezintă pentru CSM Rm. Vâlcea momentul revenirii. Victoriile concludente repurtate împotriva echipelor FC Bihor (3-1) şi Alro Slatina (2-0), săptămâna trecută, în campionat şi respectiv în Cupa României, au fost urmate aşadar de acest succes important în deplasare. Evoluţiile mai puţin convingătoare din startul sezonului se pare că au rămas definitiv doar o amintire. Antrenorii Costel Pană şi Mitică Teleşpan au reuşit să găsească încet-încet formula ideală de echipă, iar CSM Rm. Vâlcea merge acum pe drumul cel bun.

Încă din prima repriză vâlcenii au pus stăpânire pe joc, au fost mai prezenţi în jumătatea de teren adversă, dar n-au reuşit să deschidă scorul. La capitolul ocazii, CSM-ul nu a stat deloc rău. În prima repriză, Cumpănaşu a avut două bune oportunităţi de a marca, din careul de 6 metri, ambele şanse apărute în urma unor faze fixe, dar n-a avut noroc. Misiunea elevilor lui Pană şi Teleşpan s-a uşurat după ce gazdele au rămas în inferioritate numerică pe teren, din minutul 36. Totuşi, timişorenii au izbutit să menţină scorul alb până în minutul 60, când Budean a înscris primul gol al CSM-ului în deplasare din acest campionat. Mai mult decât atât, după ce au încasat golul, gazdele au revenit în ofensivă şi au egalat dintr-un penalti în minutul 82, reuşita purtând semnătura lui Mihăilă. De partea cealaltă, Ciortan a avut şi el posibilitatea să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, a scăpat singur cu portarul, după o combinaţie rapidă cu Murineanu, însă s-a precipitat şi-a irosit astfel şansa de gol ivită. Când nimeni nu se mai aştepta, „municipalii” au dat lovitura de graţie, chiar în ultimul minut al partidei. La o acţiune individuală a lui Melcea în careul de 16 metri, un fundaş al gazdelor a făcut henţ şi bineînţeles că a urmat şi penaltiul de rigoare, pe care Murineanu l-a transformat cu siguranţă. Scor final: 2-1 pentru CSM, trei puncte preţioase aduse din deplasare, care-au reglat şi pasivul echipei vâlcene, aflată acum la „zero” în clasamentul „adevărului”.

Au evoluat pentru formaţia vâlceană: Pampea – Dumitru, Georgescu (Situwe), Bier, Cumpănaşu, Cercel, Melcea, Lepădatu, Murineanu (Nica), Budean (Ciortan), Dandea.

Au lipsit Savu şi Stanca

Reprofilat de Costel Pană pe un post mai defensiv, unde a şi dat de altfel un randament cât se poate de bun, Alin Savu s-a lovit serios în meciul din Cupa României de săptămâna trecută, atunci când CSM-ul s-a impus la Alro Slatina cu 2-0. Din această cauză, Savu nu a putut fi recuperat până la ora meciului cu CFR Timişoara şi nu a fost utilizat. Staff-ul medical al echipei din Zăvoi încearcă acum să-l facă apt pe mijlocaşul vâlcean până la partida de sâmbătă cu FCM Reşiţa.

În ceea ce-l priveşte pe Stanca, tânărul jucător al CSM-ului a fost miercurea trecută victima unui inedit accident rutier, petrecut chiar la poarta bazei sportive din Zăvoi. Maşina condusă de Stanca a fost izbită de un alt autovehicul, iar fotbalistul s-a ales cu câteva contuzii uşoare şi bineînţeles cu o sperietură zdravănă.

 

Kalvin a încheiat turul

 

Privit la Vâlcea cu mare încredere, atât de oficialii echipei, cât şi de tehnicieni, mijlocaşul Ali Kalvin a avut parte de un ghinion imens. O stupidă accidentare l-a scos practic din circuit în acest tur de campionat. Jucătorul de culoare cu origini africane s-a operat recent de menisc la o clinică din Capitală şi va relua pregătirile abia în iarnă.

Cercel şi-a revenit

După câteva etape de stat pe tuşă din pricina unei accidentări, fundaşul Ion Cercel, adus în vara anului 2005 de la Internaţional Piteşti, a reintrat în vederile antrenorilor pentru meciul de pe Bega, jucat la finele săptămânii trecute. Revenirea sa pe gazon a coincis iată cu o frumoasă victorie, prima din acest sezon pe teren străin.

 

Contractul cu Bilia a fost reziliat

 

Adus în această vară în Zăvoi chiar de la CFR Timişoara, fundaşul Daniel Bilia n-a avut deloc norocul de a juca vreun meci pentru CSM Rm. Vâlcea în Liga Secundă. Problemele medicale pe care le-a avut au făcut imposibilă folosirea sa de către antrenorii Costel Pană şi Dumitru Teleşpan. Suspect de hepatită, Bilia a făcut de câteva ori analize medicale, inclusiv la una dintre cele mai bune clinici din Capitală, însă oficialii echipei vâlcene nu au putut să-şi dea acceptul pentru ca jucătorul să continue la Vâlcea. În aceste condiţii, de comun acord, contractul între cele două părţi a fost reziliat, deşi Bilia bifase deja câteva meciuri la începutul sezonului pentru „satelitul” CSM-ului din Liga a IV-a.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button