Liga NationalaHandbal

Deznodământ final în Liga Florilor! SCM Rm. Vâlcea va termina campionatul pe locul 5. ”Municipalele”, fără puncte de la malul Dunării

Sărbătoarea Învierii Domnului le-a prins pe drum pe handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea. Duminică au plecat spre Brăila, iar luni după-amiază, a doua zi de Paște, au intrat pe teren. Elevele lui Bent Dahl nu au reușit să se bucure de un rezultat pozitiv. ”Roș-albastrele” au pierdut confruntarea cu Dunărea cu scorul de 31-29 și vor termina sezonul pe locul 5.

Vâlcea a făcut deplasarea la Brăila cu doar 13 jucătoare, printre care doi portari, Hosu și Roch, dar și două jucătoare de la echipa de tineret, Bălan și Grigorie. Practic, nu au fost multe soluții. Cu toate acestea, SCM a avut momente bune de joc.

Prima repriză a fost controlată de gazde de la un capăt la altul. Dunărea a avut și șase goluri avans la un moment dat. A terminat primul mitan cu cinci pe plus, scor 17-12. Debutul părții secunde nu a dat prea multe speranțe, însă după minutul 35 Vâlcea a renăscut din propria-i cenușă. Duelul a devenit electrizant, atât pe teren, cât și în tribună. Ambele formații au demonstrat că-și merită locurile în clasament, printre fruntașe. În minutul 40, s-a restabilit echilibrul pe tabelă. Hagman, pe un contraatac, a scos o aruncare de la 7 metri. Tot ea a executat-o. Ratase, dar mingea i-a revenit din portarul advers. Căpitanul trupei de la poalele Capelei nu a mai ratat și a doua oară. A punctat pentru 20-20. Apoi a apărat Hosu, iar Maidhof, din 7 metri, a adus SCM pentru prima dată în acest meci în avantaj (20-21). Minute bune s-a jucat de la egal la egal. Brăilencele se duseseră la două goluri în față, dar SCM a revenit. Maidhof, din 7 metri și Gogîrlă, după o mingea recuperată în apărare, a trimis din propria jumătate de teren în poarta goală: 25-25 (minutul 51). În minutul 57, Vâlcea a condus pentru ultima dată, după reușita Rebecăi Necula (scor 28-29). Ultimele trei minute au aparținut gazdelor, care au încheiat confruntarea cu două goluri în față (scor final 31-29) și au mărit ecartul față de SCM la șapte puncte în ierarhie, cu două etape înainte de final.

Formația pregătită de Bent Dahl așteaptă acum un wild card de la EHF pentru a-și împlini visul de a reveni în cupele europene. Brăila e sigură de prezența în Europa. Nici acum nu a încheiat sezonul internațional. Va juca o semifinală de EHF European League, în compania celei de-a treia clasate din Liga Florilor, Gloria Bistrița, următoarea adversară din campionatul intern a Vâlcii.

La Brăila, pentru SCM au marcat: Hagman (8), Maidhof (5), Necula (5), Wolik (4), Ljepoja (3), Gogîrlă (2), De Jong (2). Din tabăra gazdelor s-a remarcat fosta jucătoare a Vâlcii, Mireya Gonzalez, cu șapte reușite. La Brăila, într-o sală plină, a ajuns și galeria Vâlcii, care a fost un sprijin constant pentru ”municipale” pe tot parcursul sezonului.

Așadar, în penultima etapă din Liga Florilor, SCM va juca, la Vâlcea, cu Gloria Bistrița, echipa selecționerului Florentin Pera. Ultimul meci al sezonului din Sala Traian va avea loc miercuri, 15 mai. Este programat la ora 15.00, însă suporterii au solicitat amânarea acestuia, pentru 17.30, o oră mai adecvată pentru iubitorii handbalului din regiune. Ulterior acestui joc, Hagman și colegele sale mai au o ultimă deplasare, la Brașov, pe 18 mai.

Articole Similare

Back to top button