EditorialOpinii

EDITORIAL – S-a tras cortina și peste Liga I

Duminică seara, s-a tras cortina și peste fotbalul de liga 1, odată cu ultimul meci al etapei cu numărul XXII, FCSB – C.S.Craiova (2-0), o partidă care în care Tănase și-a bătut joc de penalty-ul din prelungirile primei reprize, nereușind să nimerească poarta.

Avem aceiași campioană de iarnă ca și acum doi ani, ca și anul trecut, CFR Cluj. O campioană care s-a respectat și în acest sezon sub conducerea „bursucului” și care a făcut față cu brio celor mai importante competiții la care a participat: Europa League, Liga 1 și aș adăuga și Champions League, acolo unde a pornit de la ultimul tur preliminar și, după un adevărat tur de forță în care a eliminat în dublă manșă pe Astana, Macabi Tel-aviv, Celtic Glasgow, a capotat în fața mai valoroasei Slavia Praga, echipa românului Stanciu, în play-off ul pentru accederea în grupele Champions League.
A ajuns însă (datorită rezultatelor din Liga campionilor) în grupele Europa League într-o grupă în care puțini îi dădeau șanse, cu Lazio și Celtic Glasgow și a reușit să se claseze pe locul 2, calificându-se în primăvara europeană în șaisprezecimi, acolo unde va întâlni în martie în dublă manșă pe multipla câștigătoare a competiției, FC Sevilla.
Felicitări CFR Cluj-Napoca, felicitări celui mai bun antrenor român al momentului, Dan Petrescu. Apropo, domnul președinte Burleanu, după demisia lui Cosmin Contra, pe Dan Petrescu de ce nu l-ați ofertat? E prea voloros, e prea scump, are prea multă personalitate sau nu sunteți omul potrivit pentru a conduce fotbalul românesc?
Ați câștigat un al doilea mandat la Casa Fotbalului, datorită cooperativei care există în continuare (pe primul, datorită implicării politicului) lucruri care dictează tot în fotbal, m-am lămurit pe propria-mi piele în 24 mai anul acesta, dar sunteți o mare deziluzie.
Dan Petrescu nu duce lipsă de oferte și este posibil să plece în această pauză, dar CFR Cluj este cel mai bine organizat club din fotbalul românesc și merge mai departe pentru cucerirea celui de-al treilea titlu consecutiv. Se va bate pentru el, la fel ca în ultimii doi ani cu FCSB și, probabil, anul acesta și cu Astra reîncărcată de Bogdan Andone și de fii rătăcitori Budescu, Alibec, Enache…
Prof. Dan Săraru

Articole Similare

Back to top button