Acasă Liga Nationala Se conturează lotul SCM-ului! Alte patru confirmări, la Vâlcea

Se conturează lotul SCM-ului! Alte patru confirmări, la Vâlcea

875
0

După ce a anunțat transferul jucătoarei suedeze Nathalie Hagman și a clarificat situația lui Skorobogatchenko, care nu a fost niciodată aproape de Vâlcea, conducerea secției de handbal a clubului din Zăvoi a venit cu alte noutăți în privința lotului.

Astfel, patru jucătoare emblematice, de bază, au semnat prelungirea contractelor. Este vorba despre portarul Daciana Hosu, jucătoare în formă, goal-keeper și la Națională, despre doi căpitani, Iryna Glibko și Cristina Florica (proaspăt revenită după o accidentare ce a ținut-o departe de teren luni bune), dar și despre pivotul Asma Elghaoui. Glibko și Elghaoui sunt golgheterele Vâlcii, cele mai vechi straniere din lotul grupării de handbal din Sala Traian.

”Vești bune! Ira, Daci, Cris și Asma vor continua la Râmnicu Vâlcea. Faptul că sportivele consacrate ale formației aleg să continue alături de noi nu poate decât să ne bucure și să ne reconfirme un aspect foarte important, anume că la echipă este un mediu profesionist și propice performanței”, au transmis oficialii SCM-ului.

Glibko și Hosu au semnat contracte valabile până în 2024, în timp ce Florica și Elghaoui și-au dat acordul să continue la poalele Capelei până în 2025. Cele două straniere pot ajuta și mai mult echipa vâlceană și chiar handbalul românesc. Au existat demersuri pentru obținerea cetățeniei române. Conducătorii de la poalele Capelei trebuie să ia în considerare și acest aspect, de formare a lotului și pe ”scheletul” jucătoarelor române. Ministrul Sportului a atenționat că în acest an va exista o mai mare rigurozitate și amenzi mai drastice pentru nerespectarea ”Legii Novak”, care impune folosirea în proporție de 40% a jucătorilor români în competițiile interne.

Revenind la transferurile de la Vâlcea, continuă zvonurile. Dacă Raluca Kelemen și chiar Natașa Ljepoja ar fi semnat deja cu SCM, au apărut alte semne de întrebare. Două jucătoare germane, Julia Maidhof (interul dreapta de la Bietigheim) și Mia Zschocke (interul stânga de la Storhamar) sunt date ca posibile transferuri la gruparea antrenată de Bent Dahl.

Din lotul actual, se știe deja că vor pleca: portarul Isabell Roch (se întoarce în campionatul Germaniei), Bobana Klikovac a fost prezentată la Corona Brașov, Daria Bucur ar urma să ajungă la Gloria Buzău, iar Corina Lupei, la Dunărea Brăila, deși contractul nu îi expiră acum. Înțelegerea e până în 2024. Lupei ar fi, însă, nemulțumită de statutul ei la echipă. Și-ar dori mai multe șanse.

Alte jucătoare importante, De Jong, Kovacevic (aflată în refacere după o accidentare suferită la Națională), Fujita și chiar Hansson, rămân pe loc, la Vâlcea, potrivit contractului.