Acasă Atletism Performerii de la Operă! Atletismul vâlcean, la Gala Sportivul Anului 2022

Performerii de la Operă! Atletismul vâlcean, la Gala Sportivul Anului 2022

1143
0

Joi, 26 ianuarie, la Opera Națională din București, a avut loc Gala Sportivul Anului 2022, eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, cu sprijinul Asociației Presei Sportive din România și al altor parteneri. Scopul acestuia a fost acela de a evidenția performanțele obținute de sportivii români în 2022. Personalități marcante ale sportului românesc, de acum și din vremurile trecute, au fost invitate la gală. Mihai Covaliu, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Cristian Gațu, Andreea Răducan, Marian Drăgulescu, Mihai Leu, Doina Melinte, dar și prim-ministrul Nicolae Ciucă s-au regăsit, printre cei prezenți. În sală s-au aflat și directorii direcțiilor județene de sport, dar și ai unor cluburi departamentale. Au reprezentat Vâlcea: Bogdan Marinescu, directorul DJST și Lelioara Alexandrescu, directorul clubului Chimia.

Dintre sportivii și antrenorii vâlceni, doar atletismul din județul nostru a avut locuri de seamă la gală. Trei dintre cei mai valoroși sportivi vâlceni au fost invitați la evenimentul de la Opera Națională: tânăra Ștefania Uță, atleta fenomen de la 60 și 400 metri garduri, aruncătorul de greutate Rareș Toader și discobolul Alin Firfirică, ultimii doi, prezenți la cea mai recentă ediție a Jocurilor Olimpice, multiplii campioni naționali și cu rezultate de excepție și pe plan internațional. Firfirică (atletul anului 2022 în România) nu a putut onora invitația, fiind în cantonament în Portugalia.

Dintre antrenori, doar doi au avut onoarea de a fi printre cei mai buni: Alina Enescu (de la CS Vâlcea 1924) și profesorul de la Liceul Tehnologic Brătianu din Drăgășani, președintele AJA și membru în Comitetul Executiv al Federația Române de Atletism, Cristian Orza.

Au fost acordate trofee la 14 categorii. La individual, nu au fost greu de anticipat câștigătorii. Bineînțeles, sportivii anului în România au fost desemnați David Popovici (dublu campion mondial și dublu campion european de seniori, la înot, la 100 și 200 metri liber) și Simona Radiș, dublă medaliată cu aur la Campionatele Mondiale de Canotaj.