Liga NationalaHandbal

Ultima impresie contează! SCM Rm. Vâlcea a depășit pragul de 40 de goluri marcate contra finalistei EHF European League

Ziua de miercuri, 15 mai, a fost dedicată handbalului la poalele Capelei. Sala Sporturilor Traian s-a umplut pentru ultima dată în acest sezon competițional. Suporterii au venit în număr mare la Polivalentă pentru partida dintre SCM Rm. Vâlcea și Gloria Bistrița, dar și pentru a asista la un eveniment memorabil, revenirea pe parchet și premierea fostelor mari handbaliste, din perioada Chimistului. Sărbătoarea nu a fost stricată nicicum. Handbalistele pregătite de Bent Dahl au lăsat o ultimă impresie bună. Au învins echipa care duminică a jucat finala EHF European League și care a mai obținut alte două medalii pe plan intern, una în Cupa României, alta în Liga Florilor, Gloria Bistrița. Cu acest prilej, fostul antrenor al Vâlcii, Florentin Pera și selecționer al României, a revenit în Sala Traian. A fost primit cu căldură de public. Jucătoarele sale au resimțit oboseala acestui sezon și a unui program infernal în ultima perioadă.

SCM a demonstrat încă o dată că în atac nu au fost probleme în acest sezon. A înregistrat al doilea record de goluri marcate din acest campionat, după cel cu Cisnădie, în care a marcat de 43 de ori. 41-37 s-a terminat confruntarea cu Bistrița. A fost un meci echilibrat. Gloria părea, la un moment dat, că are capacitatea să se desprindă, dar Vâlcea a revenit de fiecare dată în joc, nu a cedat niciun moment. La pauză a fost 20-19 pentru oaspete. Repriza secundă a început cu un 7 metri irosit de Laslo. Elevele lui Pera au ratat în mai multe situații. Nici Vâlcea nu a valorificat toate acțiunile. Wollik a ratat cel mai mult, dar a și marcat mult. La fel, Alicia Gogîrlă, Ljepoja, Maidhof, Hagman, De Jong. În unele situații, mingea a revenit din bară sau din portarul advers la jucătoarele SCM, care au profitat de a doua șansă.

Roș-albastrele s-au desprins după minutul 35. Cu un sfert de oră înainte de final, aveau însă un avantaj fragil, de două goluri (31-29). Nu s-au entuziasmat înainte de vreme, nici când tabela indica 35-30, în minutul 50, după un contraatac finalizat de Hagman. Imediat, după o paradă a Isabelei Roch, Hagman a făcut 36-30. La 38-33, în minutul 55, Beatrice Tunariu a debutat în Liga Florilor pentru SCM. A intrat între buturi la o aruncare de la 7 metri, transformată de Gloria. De la echipa de tineret, în lot pentru acest meci s-a mai aflat și Anamaria Stroie, dar și Mușat, o prezență obișnuită.

Cronometrul s-a oprit, așadar, la scorul de 41-37 pentru Vâlcea, care va termina sezonul pe locul 5. Bistrița va ocupa ultima treaptă a podiumului în Liga Florilor. Ambele vor juca și în cupele europene. SCM așteaptă wild card. O contribuție la numărul mare de participante în cupele europene din România a adus acum și Bistrița, medaliată cu argint în EHF European League.

La meci dintre Vâlcea și Bistrița au asistat și doi dintre căpitanii Vâlcii, Cristina Florica și Iryna Glibko, ambele cu probleme medicale. Au fost aplaudate de public, la fel și echipa de tineret, vicecampioană a țării, recompensată pentru această performanță.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat în meciul cu Bistrița: Ljepoja (7 goluri), Gogîrlă (6), Wollik (6), Maidhof (6), Hagman (6), De Jong (6), Cholevova (2), Necula (2), Băcăoanu (1).

Pentru Gloria (echipă venită direct de la Graz, de la Final Four-ul EHF European League) au înscris: Seraficeanu (11 goluri), Laslo (6), Niombla (6), Dincă (3), Tamires (2), Bulatovic (2), Dahl (1), Pristăvița (1). Laura Pristăvița a anunțat după acest joc că următorul, ultimul al sezonului, va fi pentru ea și ultimul din carieră. Se retrage din handbal.

Articole Similare

Back to top button