DiverseHandbal

”Am avut niște emoții… de parcă aveam 15 ani! Eu sper ca Vâlcea să mai aibă șansa să obțină performanțe în cupele europene”

Mori Torok și-a căpătat renumele de Hagi din handbalul feminin românesc. După 40 de ani, a fost din nou în centrul atenției și ovaționată de publicul din Sala Traian. Cea mai tehnică și valoroasă handbalistă a României din urmă cu peste trei decenii a fost premiată pentru obținerea primelor trofeee europene cu Chimistul Rm. Vâlcea. La final, a declarat:

”Bine că a trecut și această zi, pentru că am avut niște emoții de parcă aveam 15 ani. A trecut cu bine, a fost un eveniment emoționant. Ne bucurăm că mai putem să venim la sală, în asemenea momente. A fost ultima aniversare de acest gen pentru noi, timpul nu iartă pe nimeni. Eu sper ca Vâlcea să mai aibă șansa să obțină astfel de performanțe în cupele europene, dar totul depinde de organizarea clubului, de campania de transferuri de jucătoare… sunt multe aspecte. Nu se pune accent pe jucătoarele vâlcene. Acum au început ceva la SCM, au format centrul de copii și juniori, care necesită timp îndelungat pentru a se dezvolta și nu știu dacă o să fie și răbdare. În schimb, la Chimia și Energetic se lucrează cu copiii, sunt foarte mulți talentați, dar sunt neglijați, din păcate, după părerea mea. Eu locuiesc în Vâlcea din 1982, am 42 de ani aici. Dintodeauna s-a lucrat la nivel de copii și juniori, au venit copii foarte buni, au și jucat la Chimistul, Oltchim, HCM, SCM, dar parcă zici că cei care sunt aduși din afară sunt mai buni decât ai tăi de acasă. Eu am avut talentul acela, am fost un pic mai tehnică față de celelalte, probabil aici am ieșit în evidență și plus că am trăit alte vremuri, am muncit la viața mea, încă de copil, am fost crescută în mediu de muncă și am știut să apreciez orice, pe când acum situația s-a cam schimbat. Părinții fac ce vor copiii. Trebuie să se mai nască jucătoare de geniu. De ce să nu avem speranță, dar să știți că, ca să atragi copilul la sport, trebuie să investești în el”.

Articole Similare

Back to top button