Administratie

Investiţii de peste 6 milioane de euro, în derulare, la Cîineni

Localitatea Cîineni se află la marginea judeţului Vâlcea, dar primarul Ion Nicolae nu s-a plâns niciodată de acest lucru, ci – din pământ, din iarbă verde – a căutat să vină cu proiecte şi soluţii pentru problemele comunităţii sale, reuşind să o dezvolte aşa cum oamenii nici nu visau.

Zece obiective prin AFIR şi MDLPA, realizate cu succes

Deşi administrează o comună grea şi cu resurse proprii destul de reduse, Ion Nicolae a înţeles că singura sa şansă este să atragă fonduri din surse externe nerambursabile. Iar pentru a-şi atinge obiectivele, şi-a format la Primăria Cîineni o echipă foarte bună, care-l ajută fundamental în misiunea sa. Edilul a devenit un model şi pentru alţi primari din regiune, ceea ce nu este de mirare. În ultimii ani, prin AFIR, a implementat cu succes nu mai puţin de 8 proiecte : 1) dotarea administraţiei publice cu un utilaj (buldoexcavator) necesar pentru un spectru larg de lucrări, în regie proprie – 71.763 euro, 2) marcarea traseelor turistice – 14.260 euro, 3) amenajarea unui teren de sport multifuncţional, în satul Cîineni Mari – 62.000 euro, 4) realizarea unui parc în Cîinenii Mici – 60.663 euro, 5) dotarea căminelor culturale cu echipamente şi mobilier – 526.505 euro, 6) extindere cu grupuri sanitare la şcoala gimnazială – 83.624 euro, 7) echipamente tehnologice pentru Serviciul social şi educaţional – 138.219 euro şi 8) achiziţia unei instalaţii de dezinsecţie şi dezinfecţie, care să fie folosită în instituţiile publice din comună – 37.358 euro. În această perioadă, primarul Ion Nicolae a finalizat şi două investiţii majore, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Prima, în valoare de 4,3 milioane de lei, a vizat asfaltarea drumurilor de interes local pe o distanţă de 7,2 kilometri, iar a doua (1,12 mil. lei) a prevăzut reabilitarea dispensarului uman din localitate.

Investiţii de peste 6 milioane de euro aflate în derulare

În prezent, primarul Ion Nicolae şi echipa sa au în lucru alte cel puţin 6 proiecte mari. Cel derulat prin MDLPA, cu finanţare în cadrul P.N.I. «Anghel Saligny», are o valoare de aproape 6 milioane de euro şi prevede introducerea reţelelor de apă şi canalizare în comună. În implementare, dar prin PNRR, sunt şi proiectele «Reabilitarea energetică a Şcolii Gimnaziale „General David Praporgescu” Cîinenii Mari» (4 mil. lei, AFM), «Reabilitarea energetică a Şcolii primare Cîinenii Mici» (1,78 mil. lei) şi «Dotarea şcolilor cu echipamente şi materiale didactice» (1,15 mil. lei). Alte obiective la care lucrează primarul Ion Nicolae şi echipa sa sunt «Sistem de iluminat modern, în comuna Cîineni» (1,24 mil. lei, AFM) şi «Înlocuirea sistemului de încălzire la Grădiniţa Cîinenii Mari» (169.456,40 lei).

Ion Nicolae pregăteşte o mulţime de proiecte noi

Deşi, după cum vedem, portofoliul de proiecte de la Cîineni este foarte stufos, primarul Ion Nicolae a pregătit şi alte investiţii şi continuă să depună documentaţii la toate instituţiile care îi pot asigura fonduri. Doar la CNI, de exemplu, are înregistrate în Lista sinteză nu mai puţin de 4 obiective, care ar urma să fie lansate concret până la finele anului 2024: 1) dotarea dispensarului cu aparatură în valoare de aproape un milion de lei, 2) asfaltarea drumurilor comunale pe o distanţă de 8,2 kilometri, 3) sală de sport la Cîinenii Mari (8,45 mil. lei) şi 4) lucrări de punere în siguranţă a obiectivelor afectate de calamităţi (6,48 mil. lei). Un alt proiect important este depus la AFM şi vine în completarea celui aflat deja în derulare, cu fonduri (aproape 6 mil. euro) prin PNI «Anghel Saligny».

Articole Similare

Back to top button