Acasă Editorial Ordine si dezordine

Ordine si dezordine

92
0

Ordine şi dezordine

 Haideţi să vorbim despre ceea ce se va întâmpla la şedinţa de sâmbătă. Sigur, sâmbătă nu va mai fi, sau cel puţin aşa sper, o şedinţă la care să decidă politicul, aşa cum s-a întâmplat în momentul în care cel ce debuta la 15 ani jumătate în prima divizie (să nu uit, cu Corvinul – scuzaţi cacofonia, dar asta e!), a fost „uns” şef. S-a spus atunci, pompos, că se va face o casă a fotbalului. Şi s-au mai spus multe „gogoşi” din astea, însă indiferent de ceea ce se spunea, tot ieşea cine trebuia pentru că aşa trebuia. Acum, cu siguranţă, va trebui mai întâi să se facă o rectificare morală a situaţiei. Adică, ar trebui ca Adunarea Generală să includă pe ordinea de zi discutarea candidaturii domnului Lovin la şefia AJF-ului. Într-o societate democratică în care, conform Constituţiei, după cum mai ştim şi noi (că nu suntem chiar proşti, nu-i aşa, domnule ?!), nu se poate ca acestui om să i se ia tocmai acest drept: de a candida. E ciudat cum un Birou Executiv, care e subiectiv sau obiectiv, să poată lua o decizie care priveşte un om. Nu prea pare a „luptă” democratică să-ţi aranjezi „ploile” profitând şi de faptul că alţii vor să te vadă „zburat” de pe scaun pentru a se aşeza ei acolo.  Adunarea Generală ar trebui să aibă ultimul cuvânt. Toată lumea ştie cum nea Jackie a reuşit până la urmă să candideze atunci când a fost făcut peste noapte preşedinte al unei echipe ”interesante”, Agrodor, parcă,. Dar nici nu mai are importanţă devreme ce acum cel ce e „pe cai mari”, din dorinţa de a nu avea contracandidat care ar putea să-l învingă, îi taie acestuia „macaroana”. Nu ştiu de ce, dar parcă am impresia că ceva nu e în regulă.
Au fost fel de fel de situaţii bizare. La momentul în care scriu aceste rânduri aud, deşi nu am văzut până acum, că Eugen Roşu a avut câştig de cauză la federaţie în acel extrem de mediatizat caz „Strâmbeanu”. Mai mult, se pare că Biroul Executiv e oarecum „urecheat” pentru faptul că n-ar fi avut dreptul să ia în discuţie şi implicit să ia decizii legate de disciplină. Devine de înţeles oarecum de ce Roşu trage acum „ponoasele” faptului că a avut puterea şi ambiţia de merge până la capăt pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Toate astea se întâmplă în actualul mandat, fie el interimar, al actualei conduceri. Vineri dumneavoastră, cei ce băgaţi mâna în buzunar ca să ţineţi echipele astea, aveţi şansa să puneţi lucrurile la punct. Fără vorbe pe la colţuri şi linguşeli prin faţă. Sincer şi fără ocolişuri. În fond, doar aşa ar avea de câştigat fotbalul vâlcean.

Altfel, mă bucur pentru Adi Comănescu. Cu ceva timp în urmă am mizat pe el şi uite că nu m-am înşelat. Am spus atunci că sunt sigur de faptul că va veni o vreme în care actualul director al Direcţiei de Sport Vâlcea va face pasul cel mare şi va arbitra meciuri cu Steaua, Dinamo sau Rapid. uite că s-a întâmplat asta, Adi a debutat la centru pe stadionul unei echipe care joacă în Liga Campionilor. Şi nu numai că i-a ieşit jocul dar a avut şi o prestaţie foarte bună. Adi e de acum o certitudine şi dacă cineva se mai îndoieşte de valoarea lui atunci ori e egoist, ori e rău intenţionat. De ce am scris asta, aici?! Pentru că băiatul acesta a plecat de aici. A plecat de jos şi nu a refuzat să arbitreze atunci când a fost cazul, şi meciuri din astea, de judeţ, cum se spune. Adi e de-al nostru, fără aere şi fumuri de vedetă.

 Ionel GEREA