Acasă Liga IV Cu victoria din Zavoi, Sportul devine campioana de toamna în „D”

Cu victoria din Zavoi, Sportul devine campioana de toamna în „D”

93
0

CSM II Rm. Vâlcea – Sportul Rm. Vâlcea 0-2 (0-1)

Cu victoria din Zăvoi, Sportul devine campioană de toamnă în „D”

* învinşii, „municipalii” mici, termină turul pe locul cinci

A fi sau a nu fi campioană de toamnă, aceasta a fost deviza sub care s-a jucat partida din Zăvoi între două pretendente la câştigarea campionatului. Pe de o parte, CSM II Rm. Vâlcea, grupare ce vrea să rodeze jucători pentru echipa mare, şi chiar să-i folosească în acest eşalon pe cei ce nu joacă la „B”, pe de altă parte, Sportul Rm. Vâlcea, o echipă construită mai mult din ambiţia unor foşti jucători divizionari de a juca fotbal. A ieşit un meci frumos, un meci pe care oaspeţii l-au câştigat cu două goluri semnate de Alin Bunescu („Vrăjeală”) şi Pântea.
Un nou gol marca „Vrăjeală”
Chiar dacă se spunea că partida se va juca pe terenul central, datorită faptului că gazonul nu era unul prea bun şi exista riscul de a fi mai rău stricat, s-a luat decizia de a muta partida pe terenul sintetic. A fost cu noroc pentru oaspeţi, o echipă de „mingicari” care n-ar fi rezistat, poate, timp de 90 de minute pe un teren mare. Prima repriză a fost una de uzură, ambele echipe trecând peste deschiderea scorului în dese rânduri. În finalul primei părţi am mai consemnat doar o fază la care oaspeţii au cerut penalti, lucru ce nu l-a impresionat pe centralul Cătălin Popescu, care nu a pus nicidecum mingea la punctul cu var.  cu patru minute înainte de final se deschide scorul. Corner de pe dreapta executat de Comănescu şi „Vrăjeală” venit la întâlnirea cu mingea reia în poată: 1-0 pentru Sportul. Acesta avea să fie şi scorul pauzei, oaspeţii fiind cei ce au intrat în avantaj, chiar dacă minim, pe tabela de marcaj. 
Pântea, reuşită inteligentă
În repriza secundă, minutul 63 aduce o nouă şansă pentru Sportul de a se desprinde. A fost o lovitură liberă pentru gruparea lui Iulian Dincă, execută Uţă dar trimite peste poartă. În minutul 75 Negruţ poate aduce egalarea pentru gazde, şutul său fiind scos de portarul oaspeţilor, Mazilu, de sub bară. Cu trei minute înainte de final se stabileşte şi scorul final. O deschidere în adâncime pentru Pântea, acesta se descotoroseşte de adversarul său direct, lobează mingea peste portarul Rusandru, ieşit în întâmpinare şi înscrie pentru 2-0. Sportul câştigă aşadar şi devine, prin jocul rezultatelor acestei ultime runde, campioană de toamnă a Diviziei D. Asta în timp ce învinşii, „municipalii” mici, antrenaţi de Gabi Mangalagiu, cad acum pe locul cinci.
Au evoluat formaţiile
CSM II Rm. Vâlcea: Rusandru – Nica, Situwe, M. Pufu, Jugăstreanu, Robicek (Oană), Negruţ (Grecu), Ilie, Pârvu, Dandea, Bolcu. Antrenor Gabi Mangalagiu.
Sportul Rm. Vâlcea: Mazilu – Oprea, Comănescu, Bunescu, Ştefan, Mateescu (Manu), Pântea, Floricu, Uţă, Marius Dincă, Stoica. Antrenor Iulian Dincă.
Arbitraj bun asigurat de brigada ce l-a avut pe Cătălin Popescu la centru, Daniel Demetrescu şi Bogdan Diculoiu, la cele două linii. Observator din partea AJF a fost Nicolae Niţă.

Ionel GEREA