DiverseHandbal

Vâlcea, vicecampioană la handbal! ”Am plecat la turneul final cu obiectivul de a câștiga un loc pe podium, iar dorința ni s-a îndeplinit”

În premieră, FRH a organizat în acest sezon un campionat național pentru tineret, la care au participat echipele secunde ale formațiilor de pe prima scenă handbalistică a țării. Și SCM Rm. Vâlcea a avut o reprezentantă la acest nivel. Echipa de la poalele Capelei a reușit să câștige seria din care a făcut parte și a ajuns la turneul final. Cu o echipă formată din jucătoare tinere, o parte din ele promovate de Bent Dahl și în Liga Florilor, Vâlcea a fost aproape de marele trofeu. Nu l-a obținut, însă a cucerit medaliile de argint, o performanță extraordinară. În sferturile turneului final de la Mioveni, ”municipalele” au trecut cu 26-23 de Dacia Mioveni, apoi în semifinale au învins Bistrița, cu 22-21. În finală, Dunărea Brăila a fost echipa mai bună. După o primă repriză echilibrată (13-13 la pauză), vâlcencele au cedat în partea secundă. 29-18 a fost la final. SCM a avut două jucătoare în echipa ideală a turneului final. Anamaria Grigore a fost declarată cel mai bun inter stânga din țară, la acest nivel, iar Francesca Bălan, cel mai bun centru. Rezultatul înregistrat de SCM demonstrează că proiectul de promovare a tinerelor jucătoare este pe drumul cel bun, unul reușit.

Am plecat la acest turneu final cu obiectivul de a câștiga un loc pe podium, iar dorința ni s-a îndeplinit, am terminat pe locul 2. Sunt mândră de aceste fete minunate care nu au renunțat la luptă nicio clipă. A fost rodul muncii lor pe durata unui an, cu multă muncă și sacrificii. «Funicuțele» mele merită tot respectul” a concluzionat Mia Rădoi, antrenorul principal al echipei de tineret de la SCM.

Articole Similare

Back to top button