Liga NationalaHandbal

Hagman și compania, victorie fără dubii cu Mioveni

SCM Rm. Vâlcea și-a luat revanșa cu Mioveni, după ce în tur a pierdut puncte importante în fața formației argeșene, ajunsă între timp pe ultimul loc, retrogradată deja, în special ca urmare a depunctărilor. Problemele financiare au condus către un astfel de deznodământ. În prima parte a sezonului, elevele lui Bent Dahl au pierdut fără drept de apel, cu 31-24, la Mioveni. Cu acele trei puncte, azi mai erau șanse la locul 4. Vâlcea va termina, însă, pe locul 5.

Revenind la returul cu Mioveni, care a avut loc miercuri, 1 mai, trupa de la poalele Capelei s-a impus în Sala Traian en-fanfare, cu 37-29. Oaspetele au condus de patru ori, până în minutul 7. Apoi SCM a devenit vioara întâi. La pauză, favorita publicului avea trei goluri peste adversară (scor 15-12), deși în ultimele minute din primul mitan diferența a fost și mai mare. Partea secundă a fost un antrenament cu public pentru Vâlcea, care și-a respectat statutul de favorită și a obținut un succes lejer. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost căpitanul Vâlcii, golghetera și cea mai constantă, valoroasă și utilizată jucătoare din tabăra SCM: Nathalie Hagman. Hagge a marcat de 9 ori. De trei ori a punctat din 7 metri. Pe lista marcatoarelor SCM s-au mai aflat: Wolik (6 goluri), Necula (5), De Jong (5), Maihof (5), Cholevova (5), Gogîrlă (2), Mușat (1), Bălan (1). La formația din Mioveni s-a remarcat vâlceanca Bianca Drăgoescu, fosta elevă a Nicoletei Lazăr, de la Chimia Rm. Vâlcea. Bianca a marcat șapte goluri pentru Mioveni. La SCM a revenit între buturi, după accidentare, și Raluca Kelemen, după ce în meciul trecut s-a aflat doar în lot, nu și pe teren.

SCM Rm. Vâlcea mai are de jucat trei meciuri până la final de sezon. Următorul va fi cu Dunărea Brăila, echipa de pe locul 4. Diferența, în acest moment, între cele două, înainte ca Brăila să joace în această rundă cu Bistrița, este de patru puncte. Cu alte cuvinte, șansele ca SCM să mai urce pe locul 4 sunt aproape nule, chiar și dacă Dunărea pierde la Bistrița, apoi și cu SCM. În ultimele două etape, Brăila are meciuri ușoare, la Știința București și cu CSM Tg. Jiu.

Confruntarea dintre Vâlcea și Brăila va avea loc pe terenul formației de la malul Dunării luni, 6 mai, de la ora 17.30. ”Roș-albastrele” vor disputa ultimul meci pe teren propriu pe 15 mai, cu Gloria Bistrița, de la ora 15.00. Tot în aceeași zi va avea loc și un eveniment de gală, premierea fostelor handbaliste care au cucerit primele trofee europene alături de Chimistul. În ultima etapă, pe 18 mai, Vâlcea merge la Brașov. Partida va avea loc de la ora 17.30.

Articole Similare

Back to top button