Liga NationalaHandbal

Echipa lui Tadici nu a venit în excursie la Vâlcea! Meci de infarct pentru ”municipalele”! Au pierdut o repriză cu HC Zalău

SCM Rm. Vâlcea e pe val în Liga Florilor. Avea punctaj maxim după patru etape, era în fruntea ierarhiei. În etapa a V-a, în Sala Traian a venit HC Zalău, o echipă de mare tradiție din handbalul românesc, dar cu un lot inferior SCM-ului și obiective diferite. Mulți vedeau confruntarea de sâmbătă, din Polivalentă, ca un galop de sănătate pentru lidera din România. Nu a fost așa. Formația lui Gheorghe Tadici nu a venit în excursie la Vâlcea, ci cu dorința de a demonstra că poate răsturna ”carul mare”. Formația pregătită de Bent Dahl a făcut un joc mai slab. S-a jucat de la egal la egal vreo 20 de minute. Finalul reprizei a fost, însă, de coșmar pentru gazde. De la 11-9, în minutul 21, s-a ajuns la un avans de cinci goluri pentru Zalău. Tabela indica un neverosimil 12-17, în minutul 29. La finalul primului mitan diferența a fost de patru goluri, în favoarea trupei vizitatoare. De Jong a închis repriza la 14-18. Suporterii roș-albastrelor le-au împins de la spate pe ”municipale”. SCM și-a revenit din ”pumni”. A plecat într-o cursă de urmărire, iar în minutul 40 avea să restabilească egalitatea: scor 20-20. Oaspetele au preluat iar conducerea, au făcut primul pas și au fost aproape de o mare surpriză. În minutul 54, Zschocke a înclinat balanța spre Vâlcea. A fost 30-29. Finalul a fost tot cu emoții pentru Vâlcea. În 58, Stamin a egalat din 7 metri pentru 30-30. Ljepoja și Maidhof au închis partida. Scor final 32-30, obiectiv îndeplinit. Oaspetele au avut și un cartonaș roșu, la Mărginean, pentru trei eliminări de două minute. Au fost dictate, în total, șapte eliminări de două minute în tabăra echipei sălăjene, iar în cea a Vâlcii – trei (dintre care două la Zschocke).

Tot ce rămâne e rezultatul final. Deși chinuit, SCM a câștigat și meciul cu numărul 5. În runda viitoare va juca la Cisnădie. Partida va avea loc miercuri, 4 octombrie, de la ora 15.30, în Sala Măgura, pe terenul echipei sibiene, partidă ce va putea fi urmărită și la TV, pe PRO Arena.

Pentru SCM au marcat în confruntarea cu Zalău: Hagman (11 goluri, dintre care 3 din 7 metri), De Jong (5), Ljepoja (5), Maidhof (4, dintre care două din 7 metri), Zschocke (4), Florica (2), Necula (1).

La HC Zalău, fosta jucătoare a Vâlcii, Roberta Stamin, a fost una dintre principalele marcatoare. A punctat de opt ori, însă cinci goluri au fost din 7 metri. Tot opt goluri a înscris și Lazic. Bujor a fost a treia marcatoare, cu șapte reușite. Au mai înscris: Naumenko (4 goluri), Prycop (1), Bălăceanu (1) și Daniela Necula (1).

Articole Similare

Back to top button