Liga IIIFotbal

Remiză cu șase goluri, la Fedeleșoiu, în derby-ul județean al etapei din Liga a III-a

Sâmbătă, 23 septembrie, a avut loc un nou derby județean în Liga a III-a. Viitorul Dăești a înfruntat, la Fedeleșoiu, Flacăra Horezu. A fost un meci frumos, deschis, în care ambele formații au lăsat garda jos și din dorința de a oferi un spectacol sportiv agreabil. În plus, a fost sportiv, nu au existat discuții în contradictoriu între cele două bănci și nici agresivitate excesivă pe teren. A fost un duel cu șase goluri. S-a încheiat cu o remiză, scor 3-3. Gazdele au preluat frâiele partidei rapid, în primele 10 minute. La o învălmășeală în careu s-a marcat. Nu a fost clar dacă a marcat Răzvan Dinu sau un jucător al oaspeților, Denis Prunaru, a atins ultimul balonul înainte de a intra în plasă: 1-0. Părea că echipa gazdă deține controlul și va obține o victorie ușoară. Horumbă a avut o execuție de efect. Mingea a ciupit iarba la colțul lung și s-a scurs pe lângă bara laterală. Dăeștenii au cerut apoi un henț în careu, la încercarea de centrare a lui Vasile, blocată de un apărător de la Flacăra. Imediat, s-a întors jocul. Denis Vlădoi a vrut să iasă în întâmpinarea adversarului, dar l-a busculat pe Zamura. Arbitrul a indicat punctul cu var. Iordache a egalat din penalty în minutul 26. Golul le-a dat încredere elevilor lui Cătălin Bucă. De la 1-0, s-a făcut 1-2. În minutul 37, în urma unei incursiuni în dreapta, Caralicea a adus-o pe Flacăra în avantaj. Repriza s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. În minutul 45, Răzvan Dinu a căzut în careu. Arbitrul a scos cartonașul galben. Nu s-a înțeles din prima dacă arbitrul a dat penalty sau galben, pentru simulare. A fost, până la urmă, lovitură de pedeapsă, una contestată de echipa horezeană. Ghiță a stabilit scorul pauzei, din punctul cu var: 2-2. A mai fost un șut al lui Horumbă, în prelungiri, dar Păușescu, goal-keeper-ul de la Flacăra, a intervenit și a îndepărtat pericolul.

În minutul 60, dăeștenii au avut o ocazie monumentală. Vasile a centrat din dreapta. Trașcă, din 3 metri, a pus latul, dar a scos mingea din cadrul porții. A replicat Zamura, la poarta cealaltă, dar a reținut Denis Vlădoi. În minutul 61, Marius Vlădoi și Costel Gaiță l-au introdus pe teren pe Ciprain Vlădoi. La prima acțiune ofensivă importantă, a marcat. Cîrciumaru a centrat din drepta, iar Vlădoi, de la prima bară, a trimis balonul în plasă: 3-2 (minutul 65). Viitorul putea marca și golul 4. Din lovitura liberă executată de Stanciu, Pîrvulescu a fost aproape să profite. În minutul 85, după o fază fixă, o lovitură liberă din poziție centrală, de la 25 de metri, Pîrvu a executat, mingea a fost respinsă, dar a ajuns la Zamura, care a punctat pentru 3-3. Gazdele au cerut off-side. Pe final, Vasile a avut oportunitatea de a înclina balanța în favoarea dăeștenilor. Păușescu l-a blocat. După fluierul final, Rotea, de la Horezu, a răspuns provocărilor, a avut o reacție nervoasă și a fost eliminat pentru comportare violentă la Ciprian Vlădoi. Așadar, egalitate în derby-ul județean. În etapa a VI-a, ”vulturii” de la Fedeleșoiu joacă la Roșiori, iar ”cocoșii” din Horezu au meci acasă cu lidera, Cetatea Tr. Măgurele.

Viitorul Dăești: D. Vlădoi – Beni Enache, Cîrciumaru, Popolan, Horumbă, Pîrvulescu, Stanciu, Vasile, Ghiță, Dinu, Andrei Enache. Au mai intrat: Trașcă, C. Vlădoi, Bîrziche.

Flacăra Horezu: Păușescu – Samson, Moldovan, Prunaru, Caralicea, Stoenică, Pîrvu, Iordache, Mihăilă, Niculcea, Zamura. Au mai jucat: Pasăre, Filip, Rotea.

Articole Similare

Back to top button