Acasă Editorial Nevoia de confirmare

Nevoia de confirmare

152
0

Nevoia de confirmare

 
Nu vreau să mă substitui justiţiei. Nici nu poţi face asta, cu siguranţă, într-un stat de drept, aşa cum vrem noi a fi. Sau, cel puţin, cum ne pretindem a fi. Vreau, însă, să accentuez o anume instabilitate care s-ar crea în viitor la gruparea din Zăvoi odată cu cercetarea primarului Mircia Gutău.
CSM Rm. Vâlcea este un copil. N-are decât doi ani de viaţă şi a pornit la drum datorită ambiţiei lui Mircia Gutău de a arăta că se poate. Sigur, aici trebuie apreciat şi meritul decisiv în crearea clubului, merit pe care l-a avut actualul şef al arbitrajului românesc, Gheorghe Constantin. În toată această tevatură fiecare are rolul şi meritul său. Indiferent de ce se spune, CSM Rm. Vâlcea fiinţează pentru că Gutău a vrut să arate că se poate. E adevărat că o anumită aplecare spre fenomenul fotbalistic a avut-o şi Sorin Zamfirescu, în schimb Traian Sabău nici n-a vrut să audă de aşa ceva.
La momentul acesta, CSM Rm. Vâlcea se doreşte, şi în mare parte reuşeşte să fie echipa numărul unu a fotbalului vâlcean. Puţini ştiu că Mircia Gutău a vrut să nu adauge la denumirea CSM şi pe cea de Chimia tocmai pentru a crea tinerei grupări din Zăvoi o identitate aparte. Chimia rămâne, totuşi, echipa fanion a istoriei fotbalistice vâlceane. Sigur, Chimiei nu i se poate şterge palmaresul, deşi ar trebui să-i întrebăm pe unii care diriguiesc acum treburile fotbalului judeţean, unde e Chimia?! L-am avut pe Furnică. Cineva aprecia faptul că am spus că va fi greu de egalat performanţa grupării conduse de braşovean, în condiţiile în care, în tur, Vâlcea domina seria, făcând schimb de locuri (unu-doi) cu Craiova. Returul, dacă e să facem câteva „săpături”, rămâne şi pentru mine, ca de altfel pentru mulţi dintre dumneavoastră, un mare semn de întrebare, o mare enigmă.
M-aş bucura ca Pană să aibă cel puţin aceleaşi rezultate pe care Furnică le-a avut în tur. Nu ştiu de ce, obsesiv poate, cred că ar putea fi considerată o experienţă numirea bucureşteanului ca principal în Zăvoi. Sigur, se mizează pe dorinţa de afirmare a acestuia. S-ar putea să meargă. Dar dacă…
M-am liniştit când am aflat că n-au existat tratative cu Ursu. Acum aud că celălalt vâlcean cu care preşedintele Alin Trandafir spune că s-au purtat discuţii, Dorin Rădoi, a ajuns la Vaslui. Mai trebuie făcută o precizare. Am vorbit cu Marian Deaconescu şi mi-a spus că nu-i adevărat zvonul că n-ar vrea să-l lase pe fiul său să joace în Zăvoi. Dimpotrivă Marian ar vrea, dar acum să vedem dacă se poate rezolva la Salonta acolo unde Mihai mai are contract. Şi pentru că veni vorba de tinereţe, e de apreciat dorinţa grupării din Zăvoi de a merge pe acest aspect. Tânăr antrenorul, tânără şi echipa. Acum va fi important şi ar fi bine ca Vâlcea să aibă şi puţin noroc în privinţa startului de campionat. Pe lângă eventuale adversare accesibile pe care CSM-ul le-ar putea întâlni în debutul campionatului, ar fi necesare şi câteva rezultate bune. Amintiţi-vă startul campionatului trecut, cu victorii în primele etape, victorii care le-au dat municipalilor încredere în ei, fapt ce a dus şi la reuşita de la Ploieşti în faţa unei grupări cu pretenţii la promovare, Petrolul.
Până una-alta, haideţi să credem în echipă. Să credem în munca antrenorilor, să credem în ambiţia jucătorilor de a arăta că turul sezonului trecut n-a fost o întâmplare. Să credem că CSM Rm. Vâlcea abia acum începe să-şi spună cuvântul în fotbalul românesc.