Acasă Liga Nationala „A meritat să vin la Oltchim”

„A meritat să vin la Oltchim”

114
0

* extrema Ramona Maier recunoaşte că venirea la Vâlcea poate fi apogeul carierei sale de handbalistă
Ramona Maier este una dintre jucătoarele de la Zalău care-au întărit echipa vâlceană în vara anului 2006. De „profesie” extremă dreaptă, handbalista şi-a adus din plin contribuţia la succesele repurtate până acum de Oltchim şi de naţionala ţării noastre. Este şi acesta unul dintre motivele pentru care antrenorul Gheorghe Tadici o caracterizează succint ca fiind „una dintre cele mai constante jucătoare din echipă”.
* Spune-ne câteva despre tine pentru că publicul vâlcean te cunoaşte mai puţin?
– Am 28 de ani, joc extremă dreaptă, dar uneori şi extremă stângă. Am activat până în vara lui 2006 la Silcotub Zalău, echipă pentru care am evoluat timp de zece sezoane. Din iunie anul trecut m-am transferat la Vâlcea.
* A fost greu să te desparţi de Zalău?
– Da, a fost greu. Este clubul la care eu m-am iniţiat în handbal. A meritat însă să vin la Oltchim. Este aici o echipă bună care vrea să facă rezultate mari.
* Este adevărat că faptul că antrenorul Gheorghe Tadici te-a îndemnat să vii la Vâlcea? Mai era posibil transferul tău dacă nu ar fi venit şi selecţionerul echipei naţionale la Oltchim?
– Nu, nu cred că mai veneam dacă nu venea şi domnul Tadici. Mai aveam încă un an de contract la Zalău şi urma să văd apoi ce trebuie să fac. Bineînţeles că am vorbit şi cu cei de la clubul Oltchim. Însă tot prin intermediul antrenorului am ajuns aici.
* În afara lui Gheorghe Tadici a mai existat şi un alt tehnician care te-a format?
– Da. Primul meu antrenor a fost Dumitru Romucean, Dumnezeu să-l odihnească, cel care m-a format ca jucătoare de handbal. După care am ajuns pe mâna domnului Tadici.
* E mai valoroasă echipa Oltchim acum după revenirea Roxanei Gatzel? O cunoşti de la Zalău, ştii ce poate…
– Da, pentru că de obicei Roxana este un centru care joacă în special pentru echipă, nu joacă pentru ea personal. Şi ştie să pună perfect în valoare interii, pivoţii, extremele. Este un inter-centru care gândeşte jocul.
* Ce zici de meciul cu Podravka Koprivnica? Ne calificăm mai departe în Cupa Cupelor?
– Obiectivul nostru este să câştigăm orice meci pe care-l jucăm. În mod normal, nu cred că o să avem probleme. Dar bineînţeles că nu o să ne subestimăm adversarele. Din câte am văzut şi am auzit croatele constituie o echipă destul de bună. Trebuie să jucăm bine, să ne mobilizăm exemplar şi cred că până la urmă o să ne calificăm în semifinale.
* E un avantaj faptul că jucăm iarăşi primul meci în deplasare, ca şi pe cele cu Cornexi sau Nurnberg?
– Da, este un avantaj, dar noi tot trebuie să ne facem datoria şi să impunem indiferent unde s-ar juca.
* Oltchim-ul se confundă practic cu echipa naţională. Este acesta un avantaj demn de luat în seamă pentru viitor?
– În mare parte da. Marea majoritate a jucătoarelor din lotul naţional sunt de la Oltchim, atmosfera e excelentă, nu sunt divergenţe între noi, ne înţelegem foarte bine. Suntem o echipă puternică, şi la Vâlcea, şi la naţională.
* România a fost vicecampioană mondială în 2005. Crezi că se poate repeta o performanţă anul acesta? Aveţi o revanşă de luat faţă de suporterii românio după ce aţi ratat calificarea la Europene.
– Eu cred că se poate. Sperăm să trecem în primul rând de barajul cu Suedia. Cred că o să jucăm meciul retur aici la Vâlcea şi ne dorim să oferim publicului momente de bucurie maximă.
* Care este cea mai bună prietenă a ta din lot, cu cine te înţelegi cel mai bine?
– Am o legătură mai specială cu Roxana Gatzel, este şi fina mea, însă în rest cu toate fetele mă înţeleg foarte bine. Ieşim împreună, mergem în vizită una pe la alta, este o atmosferă excelentă, o legătură frumoasă între noi ca şi colege.
* Ce spui despre publicul vâlcean?
– Este extraordinar şi-mi doresc să vină să ne susţină în continuare. Mi-a plăcut enorm atmosfera creată de suporteri în ultimul meci pe care l-am jucat acasă în Cupa Cupelor, cel cu Nurnberg, când sala a fost arhiplină.
* Ce-ţi doreşti din punct de vedere profesional pentru anul acesta?
– Îmi doresc să câştig cu Oltchim campionatul, Cupa României şi Cupa Cupelor. Apoi, vom mai vedea.
* Crezi că e posibilă la anul o prezenţă a Oltchim-ului în grupele Ligii Campionilor?
– Bineînţeles că e posibilă. Avem o echipă bună, depinde numai de noi să reuşim să ajungem acolo. Şi depinde puţin şi de noroc, în ceea ce priveşte echipa cu care vom pica în turul acela preliminar.
Nicolae CIUCESCU