Diverse

Fotbalul… de la juniori se strică!

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

Întotdeauna mi-a făcut plăcere să scriu despre performanţele antrenorilor de la centrele de copii şi juniori sau despre calităţile unor jucători mai talentaţi. Dar când auzi că un antrenor îşi sfătuieşte elevul să-şi dea autogol pentru a facilita victoria oaspeţilor, te îngrozeşti, nu alta!  Din respect pentru clubul la care au loc astfel de evenimente vreau să spun doar atât: antrenorule, ai pătat imaginea clubului! Denotă lipsă de caracter, profesionalism zero, orgoliu prostesc. „De ce să se ducă un coleg de-al tău la un turneu final?”.
De când mă ştiu, vâlcenii şi-au băgat unii altora strâmbe! Să-i şi calificăm pe aceşti jucători care îşi dau autogoluri:
a) Cei de genul lui Bănel Nicoliţă (Steaua) care, din cauza tehnicii precare, a faptului că aleargă cu capul în pământ, mai fac şi astfel de isprăvi – DAR FĂRĂ INTENŢIE.
b) „Sifonarii” echipei, cei cu o cultură generală zero, dau raportul la antrenori – conducători – patroni , sunt primii la bani şi prime şi găsesc o modalitate simplă de a „rezolva” un meci – UN AUTOGOL, DAR CU INTENŢIE. Se evidenţiază prin: leneşi la antrenamente, mofturoşi, conflictuali şi, uneori, mai şi fură din vestiar. Trebuie eliminaţi din colectivitate!
Nu sunt obişnuit să mediatizez astfel de fapte urâte, dar nici să ascund gunoiul de sub preş!

Talentele veritabile merită o şansă

De ceva vreme, situaţia juniorului Laurenţiu Brănescu seamănă cu o telenovelă. Pleacă, nu pleacă, creşte sau scade în valoare, dacă este convocat mai mereu la loturile naţionale? Fiind în perioada acumulărilor, nu se poate face performanţă cu traista în băţ, între şcoală – meciuri – prezenţă la lot naţional. Poate este sfătuit şi prost aceste copil de către impresarul său care – fie vorba între noi – îşi vede interesul.
În altă ordine de idei aş dori să remarc prestaţia unui tânăr fotbalist vâlcean, care ar putea să debuteze cât de curând în Liga I, pentru Steaua Bucureşti. Am mai avut jucători care au jucat în Ghencea: Victoraş Iacob, Gheorghe Ceauşilă – tineret, dar să ajungi ca la 17 ani să te antrenezi cu echipa mare este un lucru extraordinar! Bogdan Vătăjelu – zis „Sarma” – a jucat deocamdată doar pentru echipa „satelit” a Stelei, în Liga a II-a, şi a făcut-o cu succes. Un merit aparte în ascensiunea acestui copil (pe lângă antrenorul Dan Zguroiu care l-a învăţat abecedarul fotbalului) îl are şi tataie, bunicul lui Bogdan. A făcut tot posibilul să nu-i lipsească nimic, l-a crescut frumos şi sănătos.
Sperăm ca şi ceilalţi elevi ai antrenorului Dan Zguroiu (pe care i-a cedat la Steaua): Popa  – zis „Cacao”, Răzvan Popa – zis „Iubire” şi Codin să facă furori. Cât de curând, antrenorul Dan Zguroiu ne mai pregăteşte o surpriză: un copil foarte talentat, un vârf născut în 1996. Sub anonimat, deocamdată!
Cu aşa ceva ar trebui să ne mândrim, nu cu vânzări de meciuri! Pentru că altfel, riscăm să contaminăm fotbalul până şi la nivel de juniori-republicani.

Dănuţ OMEAG

Articole Similare

2 Comments

  1. Acum ca au facut egal cu Craiova si v-au ajutat cum a fost ma omeag e bine acum ?nu se mai strica fotbalu ?mari fotbalisti de la csm ce sa spun vezi ca vorbeste gura fara tine dute si ai grija de tine si vezi daca poti sa nu iei 10 la zona finala !

  2. Frate lasa-i ca daca nu joaca vasile la ei sunt praf oare cum au ajuns de fiecare data cand nu joaca vasile cu adversari mai buni se intampla ca csm sa ia bataie 😐 asta nu pot sa imi explic si acum cu univeristatea craiova intra si da 2 pase de gol 😐 oare cum ?Explica omeag ?taceti ***** cu csm vostru ca daca te uiti la ei cand termina un meci zici ca sunt cel putin numai jucatori de liga 1 si CHL =)) ********* !

Lasă un răspuns

Back to top button