Editorial

CSM Rm. Vâlcea, încotro?

Incertitudinea de la nivelul conducerii administrative a oraşului reşedinţă de judeţ s-a risipit duminică seara o dată cu victoria în alegerile locale parţiale a primarului interimar Romeo Rădulescu.

Echipa de fotbal fanion a oraşului şi a judeţului, CSM Rm.Vâlcea, după 3 ani în care a cochetat cu locurile fruntaşe şi cu eventuala promovare în Liga I se luptă acum să rămână în Liga a II-a, fiind afectată grav de criza economică de la nivelul întregii ţări, dar şi de arestarea fostului edil şef al oraşului, Mircia Gutău, la începutul anului.
În fotbalul care contează în planul imaginii (Liga I şi Liga a II-a) la nivelul întregii ţări există echipe sprijinite puternic financiar de către autorităţile publice locale (Consilii locale şi/sau Consilii judeţene): Poli Timişoara, Gloria Bistriţa, Ceahlăul Piatra Neamţ, Gaz Metan Mediaş, Otelul Galaţi, Poli Iaşi, Unirea Alba Iulia în Liga I, dar şi Petrolul Ploieşti, FC Snagov, Delta Tulcea, Săgeata Stejaru, Concordia Chiajna, Farul Constanţa, FCM Bacău, FC Botoşani, CSM Rm. Sărat, FCM Tg. Mureş, CS Otopeni, FC Bihor, FC Baia Mare, UT Arad, U Cluj Napoca, Arieşul Turda, CSM Rm.Vâlcea în Liga a II-a.
Este adevărat că bugetele echipelor menţionate mai sus se construiesc şi din banii veniţi din drepturile de televizare (în special la Liga I), din sponsorizări, din reclamă şi publicitate, din vânzări de jucători, din vânzări de abonamente şi de bilete pentru meciurile de acasă.
La Rm. Vâlcea în acest moment infrastructură fotbalistică există şi, cu anumite retuşuri, pe arena din Zăvoi se pot desfăşura meciuri de Liga I, există un centru de copii şi juniori valoros care a început să producă (vezi generaţiile 1990, 1991, 1992, 1993, 1994), mai trebuie doar dragoste de fotbal şi un management performant al celor ce deţin pachetul majoritar la club (Primăria şi Consiliul Municipal Rm.Vâlcea).
Probabil că din rândul celor care v-au dat votul în 18 şi 25 aprilie domnule Primar, dar şi al celor care nu vi l-au dat, există un segment important al iubitorilor de sport în general şi de fotbal în special, care aşteaptă acum de la dumneavoastră performanţă maximă şi în acest domeniu: sală de sport de 5-6000 de locuri, bazin olimpic de înot, patinoar, nocturnă la stadion, dar mai ales echipă de fotbal puternică!

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button