Acasă Diverse Războiul fiică-tată continuă. Natalia Glodeanu susţine că Pintilie şi-a aranjat casa din...

Războiul fiică-tată continuă. Natalia Glodeanu susţine că Pintilie şi-a aranjat casa din banii de la AJF

228
0

Şi-a aruncat copilul în stradă
• vineri seara, după dezvăluirile din ARENA, Pintilie şi-a dat fata afară din casă

Luni, 7 aprilie, am aflat că ultimatumul care li s-a dat soţilor Natalia şi Sorin Glodeanu pentru a părăsi casa de la Goranu nu a fost respectat. După apariţia materialului publicat de ARENA în ediţia de vineri, fără nici un pic de scrupule, acest inuman Pintilie şi-a aruncat fiica şi cele trei nepoate în stradă. „Imediat cum a citit ziarul de vineri, ne-a aruncat toate lucrurile în stradă şi a început să ne înjure strigându-ne să mergem la ARENA să ni se dea o locuinţă”, ne-a spus plângând Natalia Glodeanu.

Se poate spune aşadar şi că şeful AJF a luat declaraţiile făcute presei de către soţii Glodeanu ca pe un gest de trădare, însă bunul simţ ne îndeamnă să afirmăm încă o dată că decizia sa de a-şi lăsa fata pe drumuri evidenţiază din plin caracterul josnic al „talibanului”. Disperaţi, soţii Glodeanu doresc să facă un apel prin intermediul ziarului nostru către toţi cei care îi pot ajuta cu un adăpost, deoarece momentan sunt pe drumuri şi totodată puşi în imposibilitatea de a-şi mai duce copiii la şcoală.
Rămas pe drumuri împreună cu soţia şi cei trei copii ai lor, fiica lui Pintilie, Natalia Glodeanu, ne-a declarat că ar fi fost mulţumită ca măcar fetele de 12, 6 şi 5 ani să nu fi fost date afară din casa de la Goranu, până când ea şi soţul ei şi-ar fi găsit o nouă locuinţă. „Nu înţeleg cum poate avea tatăl meu această atitudine de om fără remuşcare, când ştie doar că nu avem unde merge, că fetele au nevoie de odihnă pentru a merge la şcoală. Fiica cea mare are o situaţie şcolară impecabilă, numai note de 9 şi 10. Vă daţi seama ce impact negativ a avut această decizie! Fetele plângeau şi mă întrebau ce se întâmplă şi unde vom merge acum. Nici măcar nu a fost atât de moral încât să respecte termenul până la care ni se propusese iniţial să evacuăm casa, pe 15 aprilie. Poate că am fi găsit între timp un adăpost unde să ne stabilim”, a spus disperată fiica lui Pintilie.  
Până la urmă, situaţia s-a rezolvat doar pentru mama şi cele trei fete, care-au fost cazate la unul dintre centrele maternale din Rm. Vâlcea. Sorin Glodeanu nu a găsit deocamdată un loc unde să stea.

„Acum sunt patru ani preşedinte, pot şi eu să mă realizez”

Acestea au fost primele vorbe pe care Pintilie le-a rostit în faţa membrilor familiei, plin de grandomanie, în primele zile de la instalarea sa ca preşedinte al AJF, în decembrie 2006. Vorbe care de altfel nu reflectă altceva decât scopul de a face bani şi, nicidecum, de a contribui la dezvoltarea fotbalului judeţean. „Ştiţi ce mi-a zis când a ajuns preşedinte? «Scopul meu în următorii patru ani de preşedinţie este să mă realizez. Acum este şansa de a trage cât pot de mult»”, ne-a declarat Natalia Glodeanu.
Iar ceea ce a urmat avea să confirme spusele „talibanului”, fără să-şi dea seama că vor putea fi folosite cândva împotriva lui. În casa de la Goranu, locuită de Pintilie, soţia sa şi de fiica cea mică, în vârstă de 31 de ani, au apărut tot felul de lucruri care-n mod normal nu ar fi putut să apară decât dacă la mijloc nu ar fi vorba de vreo şmecherie. Astăzi un calculator, mâine un frigider, poimâine nişte scaune şi tot aşa, ca să nu mai spunem şi de faptul că într-o perioadă foarte scurtă a fost înlocuit şi acoperişul casei.

A strâns într-un an, cât alţii-n zece!

Fiica lui Pintilie a ţinut să aducă apoi în discuţie un alt aspect dezbătut în trecut de ziarul ARENA şi anume ilegalităţile majore pe care le-a comis în numai un an şi jumătate de la instalarea lui în fotoliul de preşedinte al AJF Vâlcea. Astfel, de când a ajuns la AJF au început să apară brusc tot felul de lucruri prin casă, scaune, mobilă, frigider, calculator, s-a schimbat acoperişul de pe casă, etc. „De când este preşedinte nici nu vă imaginaţi câte a făcut în curte. Şi-a schimbat toată mobila, gardul din faţa casei a fost înlocuit cu unul din fier forjat foarte scump. A venit cu un camion de scaune, calculatoare şi multe ce ţin de birotică. Nici măcar eu, care îl cunosc cel mai bine, nu îmi pot explica de unde a reuşit să facă atât de multe lucruri într-un interval de timp atât de scurt. Să spună de unde le-a luat şi cu ce bani a cumpărat prima casă. Şi să nu-mi spună mie că din banii obţinuţi după ce a vândut apartamentul din Ostroveni, pentru că prima casă a fost luată cu mult timp înainte. Ca să se scoată basma curată, când a fost întrebat de provenienţa banilor, a început să se justifice prin faptul că are o rudă la Focşani, foarte bogată, care i-a dat bani. Dar omul acela a recunoscut că de la el nu a luat nici măcar 50 de bani”, a spus Natalia Glodeanu, iar apoi adaugă: „Îşi acoperă totul cu un credit pe care spune că l-a făcut la BCR, dar în mod cert nu putea să obţină atât de mulţi bani pe cât a cheltuit pe lucrurile care-au apărut în casă”.

„Tatăl meu, un preşedinte analfabet”

Natalia Glodeanu nu poate să înţeleagă de ce oamenii au atâta încredere în tatăl ei, un om cu o educaţie şubredă. „În realitate, tatăl meu este un analfabet care nici măcar nu ştie să scrie corect sau măcar să se iscălească, dar să mai şi conducă o instituţie cum e AJF Vâlcea. Nu înţeleg cum poate merge pe terenurile de fotbal, la meciuri, să pledeze pentru non-violenţă, iar când venea acasă nu făcea decât să-şi maltrateze copiii. Este un animal care nu are dreptul moral să conducă un astfel de organism, îl cunosc prea bine şi trebuie să plătească pentru actele de brutalitate la care am fost supusă eu şi copiii mei”, spune fiica lui Pintilie. „Acesta este de fapt omul care stă la conducerea unui organism sportiv, un fost anchetat penal pentru furt, iar acum vine şi minte pe toată lumea că el vrea să facă bine fotbalului judeţean. Trebuie ca toată lumea să înţeleagă că el nu face nimic gratis, că scopul său este acela de a suge banii contribuabililor, ai oamenilor care cotizează pentru a fi la zi cu toate taxele plătite”, susţine Natalia Glodeanu.

„Trebuie să-l cunoască toată lumea pe adevăratul Pintilie!”

Prin prisma celor întâmplate săptămâna trecută, chiar înainte de a fi alungată din casă de Pintilie şi soţia lui, Natalia Glodeanu este extrem de convinsă să nu mai dea înapoi şi să prezinte presei câteva dintre lucrurile ilegale săvârşite de Pintilie, care denotă o dată în plus caracterul său murdar. Fiica lui Pintilie susţine că gestul său de a da în vileag toate mizeriile comise de tatăl său sunt mai degrabă lipsa de respect pe care „talibanul” o are faţă de nepoatele lui şi nicidecum faţă de ea sau faţă de soţul ei. „Trebuie să înţeleagă toată lumea că tot ceea ce am declarat nu sunt minciuni. Vreau să se afle adevărul despre tatăl meu, chiar dacă acesta va fi unul crunt, menit a-l discredita definitiv. Eu sufăr din cauza lui, copiii mei au rămas pe drumuri, aşa că nu am de ce să-l iert şi să-i acopăr măgăriile. Aş vrea să spun eu cine este cu adevărat acest Pintilie, pentru că nu-l cunoaşte foarte multă lume, pe care nici nu-l mai pot numi om. Ştiţi ce mi se spune frecvent de către persoanele care îl cunosc? «Vai, Pintilie!… Cum să facă Pintilie aşa ceva?» Ani de zile nu am zis nimic, deşi puteam să demasc în fiecare zi porcăriile pe care le face. Am zis totuşi că e tatăl meu, dar dacă pe mine nu mă respectă, că sunt fiica lui, păi credeţi că pe cei din fotbal ar da măcar o ceapă degerată? Este un profitor de cea mai joasă speţă, care nu merită să stea în fruntea unei asociaţii cu o semnificaţie atât de importantă pentru fotbalul vâlcean. Face totul din interes personal!”, a ţinut să precizeze fiica lui Pintilie, referitor la relaţiile false pe care tatăl său le are cu reprezentanţii echipelor din judeţ.

O rudă din IGP l-a scăpat de puşcărie

Natalia Glodeanu ne-a dezvăluit că înavuţirea peste noapte a fanariotului ce stă la conducerea AJF s-a produs în perioada cât „talibanul” lucra la Oltchim. Astfel, fiica lui Pintilie susţine că prima casă de la Goranu a fost achiziţionată cu banii rezultaţi în urma traficului cu substanţe interzise din perioada cât actualul şef al AJF era angajat la Oltchim. „Pe vremea când era angajat la Oltchim, Pintilie a fost prins cu mâţa în sac, traficând substanţe de mare risc interzise (mercur şi benzen) pe o filieră pe care se rulau o grămadă de bani. În aceste condiţii, a fost aproape de a fi aruncat în puşcărie. Îmi aduc aminte că la vremea respectivă tatăl meu nu mai avea nici o şansă să mai scape de puşcărie. S-a salvat doar datorită unei «pile» pe care-a avut-o mama, o rudă din IGP, Inspectoratul General de Poliţie”, afirmă Natalia Glodeanu.
„A fost prins de anumite persoane din cadrul societăţii Oltchim şi a fost concediat pe motiv de indisciplină. De asemenea, i s-a intentat proces, fiind ameninţat de responsabilii de pe platforma chimică că nu va scăpa până ce nu va înfunda puşcăria. A avut noroc, pentru că la vremea respectivă a avut o cunoştinţă din Moldova care lucra la Inspectoratul General de Poliţie şi a intervenit pentru a nu face pârnaie. A scăpat în ultima clipă”, a completat ginerele Sorin Glodeanu.
Mărturiile soţilor Glodeanu sunt cât se poate de relevante şi ne fac să credem odată în plus că în fruntea AJF-ului se află un individ certat cu legea, căruia i s-a întocmit cândva dosar penal. Oare regulamentele fotbalistice permit ca-n fruntea unei asemenea instituţii să se afle o persoană cercetată cândva penal?

Cum şi-a cumpărat Pintilie casă la Goranu?

Până a se muta la Goranu, familia Pintilie a locuit în blocul A7 din cartierul Ostroveni, această locuinţă fiind vândută ulterior. Natalia Glodeanu susţine însă că primul imobil din Goranu a fost achiziţionat din banii care-au provenit din urma traficului cu mercur şi benzen de la Oltchim. „A avut banii strânşi din vremea cât era la Oltchim, pentru că ştiu ce aducea în casă. Tata poate să mintă pe orice că a cumpărat casa cu banii din salariul de la combinat. Eu nu cred asta. Fura mercur şi benzen şi îl vindea la comercianţi. Era implicat în afaceri mari cu traficul acestor substanţe, era o adevărată mafie care se ocupa cu acest comerţ ilicit. Venea de la serviciu cu canistre pline de benzen şi mercur, le depozita în balcon şi apoi suna diferite persoane care le cumpărau pe bani grei”, a mai adăugat fiica lui Pintilie. Aceste afaceri cu produse interzise aveau să aducă bani grei actualului preşedinte AJF. Însă, până la urmă, conducerea celor de la Oltchim avea să-l depisteze şi să-i facă dosar penal.
Concluzia este că indiferent cine ar sări să-i ia apărarea, Pintilie rămâne unul dintre cei mai „pătaţi” oameni din fotbalul vâlcean. Chiar în ARENA au fost multe persoane care şi-au exprimat dezaprobarea vizavi de preşedintele Pintilie şi care-au demascat „metodele de lucru” ale „talibanului”. Mihai Persu, Ion Ştefan, Marian Başno, oameni care l-au cunoscut bine pe şeful AJF şi care au susţinut la unison acelaşi lucru. „Toată lumea îl cunoaşte pe Pintilie, toţi ştiu ce şiretlicuri a făcut pe unde a trecut, fie că a fost vorba de perioada când era fotbalist, când a fost arbitru, antrenor, sau un simplu angajat la Oltchim SA, iar acum când e şef la AJF. Până şi oamenii de la blocul unde locuia înainte, A7, când mă întâlnesc cu ei, mă întreabă: «Ce mai face socrul ăla al tău, tot cu şmecherii umblă?”, spune în continuare Sorin Glodeanu, ginerele lui Pintilie, care ne-a dezvăluit apoi că l-a şi ajutat pe „taliban” în câteva momente mai delicate.

Şeful AJF, cu whisky şi slănină la FRF

Pentru a dobândi „credibilitate” în faţa oficialilor de la FRF, Pintilie a apelat la unele mijloace mai puţin ortodoxe. Iar Sorin Glodeanu, cel care l-a însoţit de câteva ori pe şeful AJF la Bucureşti, nu se fereşte să vorbească pe şleau despre acestea. Ginerele lui Pintilie povesteşte în continuare cum l-a acompaniat pe socrul său în Capitală, cu portbagajul plin cu tot felul de produse, mâncăruri şi băutură. Whisky, vin de lux, baxuri de cafele, dar şi câteva de-ale gurii: şuncă, slănină, cârnaţi, cam acesta ar fi „arsenalul” cu care Pintilie a invadat Bucureştiul. „Chiar eu l-am dus cu maşina la Kassai. Motivul era unul singur: să cerşească meciuri ca observator, prin cadouri scumpe, pe care eu le-am cumpărat personal pe când lucram în Italia. Şi acum face la fel. Nu şi-a schimbat deloc obiceiurile de om milog, care nu ştie altceva decât să se bage pe sub pielea omului şi să obţină avantaje”, spune indignat ginerele lui Pintilie, iar apoi adaugă: „Am mers la federaţie încărcaţi cu tot felul de produse pentru a intra în graţiile oficialilor de la FRF, mâncăruri şi băutură. O baterie de trei litri de whisky, plase pline cu vin frizant, de lux, baxuri de cafele, toate aduse de mine din Italia. Totul pentru a intra în graţiile celor de la FRF”.

„Bestia cu chip de om”

Fiind un practicant desăvârşit al acestui stil linguşitor de a intra în graţiile superiorilor, Pintilie nu a cugetat prea mult până să aplice la AJF acelaşi sistem de „ploconeală” pe care încă îl foloseşte pentru a rămâne pe lista persoanelor agreate de FRF. „Acest obicei îl utilizează frecvent şi la AJF. Este stilul de om care nu face favoruri mari fără atenţii pe măsură. L-am ajutat enorm. Toate produsele acelea erau cumpărate de mine, cât timp am lucrat în Italia, la Milano. Am zis să-i fac un bine, să-l ajut, iar răsplata lui este că m-a dat afară cu cei trei copii. Nici nu s-a uitat la noi când a luat această decizie. Nu i-am făcut în viaţa mea nimic rău, de aceea nu pot înţelege de ce adoptă acest stil barbar care până la urmă nu ne loveşte doar pe noi, ci şi pe cei trei copii pe care îi avem şi care, până la urmă sunt nepoţii lui. Este o bestie cu chip de om”, ne-a spus în continuare ginerele Sorin Glodeanu.
Din păcate, deocamdată, Natalia Glodeanu nu poate să apeleze nici măcar la instanţa judecătorească pentru a-şi face dreptate. Asta pentru că, după cum spun chiar cei doi soţi, sunt puşi în imposibilitatea de a-şi justifica inclusiv locul de domiciliu. După ce şi-a vândut apartamentul din Ostroveni (despre care fiica lui Pintilie spune că datoriile acumulate la întreţinere au fost achitate cu bani trimişi de soţul ei din Italia, deşi tatăl ei nu vrea să recunoască acest lucru), Pintilie a refuzat să-şi mai ia fata în spaţiu, la una dintre cele două case pe care le are în curtea de la Goranu, astfel încât şi aceasta să aibă un act de identitate în regulă. „Soţia mea nu mai are buletin de doi ani, pentru că socrul meu nu a agreat-o niciodată şi nu a luat-o în spaţiu. Iar eu am în continuare pe buletin adresa de la vechea locuinţă, din blocul A7”, spune Sorin Glodeanu. „M-am rugat mereu să fiu şi eu luată în spaţiu, nimic mai mult, să am şi eu un buletin în regulă, dar am fost refuzată mereu de tatăl meu. N-am înţeles niciodată de ce nu a fost de acord, în fond acest lucru nu ar fi însemnat nimic altceva decât un lucru normal, nicidecum vreo încercare de a atenta la proprietatea lui”, mai precizează Natalia Glodeanu.

Primarul Râmnicului a promis o locuinţă familiei Glodeanu

Săptămâna trecută, după ce a primit ultimatumul din partea tatălui său, Natalia Glodeanu, fiica lui Pintilie, a cerut imediat chiar ajutorul lui Mircia Gutău. Primarul Râmnicului nu a rămas insensibil la drama familiei Glodeanu şi a promis că-n cel mai scurt timp va putea să ofere un adăpost. Gutău i-a asigurat pe soţii Glodeanu că dacă se va ajunge la un deznodământ nefericit pentru ei (lucru care până la urmă s-a şi întâmplat), în maxim o lună vor beneficia de o locuinţă unde să poată sta liniştiţi, departe de furia „talibanului”. „Primarul ne-a promis că ne va pune la dispoziţie o locuinţă, astfel încât să nu rămânem pe drumuri”, ne-a spus Natalia Glodeanu. Până atunci însă, soţii Glodeanu şi cele trei fete ale lor sunt puşi în situaţia de a apela la cunoştinţe pentru a le asigura copiilor un adăpost.

Şi Gutău s-a convins de minciunile lui Pintilie

Pintilie a mers adesea pe la autorităţile locale ca să capete ceva „mălai”, însă destinaţia sumelor încasate puţină lume a putut s-o cunoască. La cererea preşedintelui Pintilie, primarul Mircia Gutău a sponsorizat la început AJF Vâlcea cu bani frumoşi, câteva zeci de milioane. Pentru edilul Râmnicului acest ajutor era unul normal. Se ştie prea bine că încă de la instalarea în funcţie, în 2004, Gutău a acordat mai mereu un sprijin material însemnat fotbalului, dar şi sportului în general. Fiind sportiv de performanţă în tinereţe, primarul cunoaşte foarte bine valoarea oricărei discipline sportive, iar simţul moralităţii l-a învăţat că trebuie să fie alături de cei care trudesc în arenele sportive şi să susţină aceste tipuri de activităţi. Din câte se pare, un material mai vechi publicat în ARENA, în care au fost aduse în discuţie unele probleme grave ce ţin de nejustificarea unor sume colosale, de două miliarde lei vechi, l-a determinat însă pe edilul Râmnicului să nu-i mai acorde credibilitate şefului de la AJF.

Soţii Glodeanu îşi expun drama la TV Vâlcea 1

De-acum, drama familiei Glodeanu nu va mai fi expusă doar în ziarul ARENA. Pentru că la TV Etalon nu au putut găsi înţelegere, soţii Glodeanu vor apărea până la urmă pe Vâlcea 1, în această săptămână. „Repet, vom merge până la capăt. Vom dovedi cu documente că este un om fals!”, a completat ginerele lui Pintilie.
Lucian CORNECI
Nicolae CIUCESCU