Acasă Liga II N-avem faţă de Liga I!

N-avem faţă de Liga I!

152
0

CSM Vâlcea – Minerul Lupeni 0-0

Pentru a mai spera la promovare „municipalii” antrenaţi de Mitică Teleşpan şi Cristi Lazăr aveau neapărat nevoie de victorie în meciul cu Minerul Lupeni. Dar remiza de sâmbătă şi în special prestaţia jucătorilor vâlceni, coroborată cu rezultatul de la Mediaş a pus capăt speranţelor de accedere în Liga I. Cu excepţia meciului de la Bihor, prestaţiile din ultima perioadă ale vâlcenilor, i-au cam îndepărtat pe spectatori de tribunele stadionului „Municipal”, la partida de sâmbătă asistând numai aproximativ 1000 de spectatori.

Încă din debutul meciului minerii din Lupeni au arătat că au venit la Vâlcea să se apere pentru a nu primi gol, iar acest lucru le-a ieşit de minune. Deşi obţinuse o victorie categorică la Bihor avându-i în teren pe Larie şi Robson, Mitică Teleşpan a luat decizia de a-i înlocui pe aceştia cu Sergiu Popescu şi Nemanja Vidakovic, acesta din urmă fiind titularizat în condiţiile în care nu era refăcut complet după accidentarea suferită, iar acest lucru s-a văzut în prestaţia sa. Prima ocazie pentru „municipali” a fost irosită de Boroiban care a trimis mingea cu capul după centrarea lui Voicu. Trei minute mai târziu, acelaşi Boroiban a fost foarte aproape de a deschide scorul, însă vârful vâlcean n-a reuşit să ajungă la o minge bâlbâită în careul mic de apărarea oaspeţilor. În continuare am asistat la zbaterile în zadar ale jucătorilor lui Teleşpan care nu au reuşit să găsească breşa în defensiva minerilor aşezată pe două rânduri în faţa porţii lui Oghinciuc. Până la pauză, vâlcenii au mai avut două oportunităţi de a înscrie în minutele 31 şi 38, însă Boroiban a trimis telefonat în braţele portarului dintr-o poziţie destul de bună, iar şutul slovacului Labun a ocolit de puţin stâlpul din stânga golakeeperului din Lupeni.
Dacă în prima parte am mai văzut cât de cât puţin fotbal, în schimb repriza secundă a fost un dezastru pentru sportul rege. Am văzut o echipă vâlceană care s-a zbătut fără nici un folos şi o echipă venită doar să se apere fără a conta nici un moment în atac. Intrările lui Melcea şi Robson n-au adus acel plus pe care îl spera antrenorul Teleşpan în momentul în care i-a trimis pe teren, CSM-ul arătând ca o formaţie de pluton fără nici cea mai mică idee de a pune în pericol poarta adversă. Singurul care a mai „animat” tribunele, în sensul negativ al cuvântului, a fost atacantul Laurenţiu Boroiban care, după ce a pătruns în două rânduri în careu şi a ajuns în poziţie bună de a marca, a avut proasta inspiraţie de a plonja căutând un penalti în loc să continue faza. Ultimul fluier al centralului Monea a pus capăt poate celui mai prost meci făcut de „municipali” din această stagiune. La finalul celor 90 de minute am constat un singur lucru: N-avem faţă de Liga I!
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Grădinar, Vişa, Băiţa, Cercel (’60, Melcea) – Voicu, Labun, Sg. Popescu (’46, Dedu), Vlad – Boroiban, Vidakovic (’65, Robson).
Minerul Lupeni: Oghinciuc – Oprea, Irina, Luca, Mocioi – Berceanu, Apostol, Albinaru (’70, Diaconescu), Nicorec – Chiţu (’83, Rus), Dida (’38, Roman).

Moment de reculegere în memoria lui Mitică Anescu!

Vestea morţii fostului antrenor Mitică Anescu a luat prin surprindere pe toată lumea. Acesta a decedat vineri noapte în locuinţa în care tocmai se mutase de ceva vreme. În aceste condiţii tragice, înaintea debutului de partidă, organizatorii pe stadionul „Municipal” au luat decizia de a se ţine un moment de reculegere în cinstea celui care a adus cea mai mare bucurie în fotbalul vâlcean. În anul 1974, cu Mitică Anescu pe bancă, Chimia Rm. Vâlcea a reuşit performanţă de a cuceri Cupei României.

Primarul Gutău a făcut haz de necaz

Văzând prestaţia penibilă a „municipalilor”, primarul Mircia Gutău a început să facă haz de necaz cu câteva remarci care au mai descreţit frunţile celor aflaţi la tribuna oficială, asta, probabil, pentru a-şi ascunde amărăciunea din suflet văzând că echipa nu merge. În momentul în care l-a văzut pe Florin Verigeanu că şi-a pus mâinile în cap, edilul Râmnicului a spus: „Ce e Verigă, te doare capul? Da’, noi ce să mai zicem?” sau „Ce? Avem şi unu’ Melcea în echipă? – aluzie la faptul că micuţul jucător nu a adus nimic nou în jocul vâlcenilor deşi a avut o jumătate de oră la dispoziţie.

„S-a terminat!”

Nicolae Dicu, preşedintele Consiliului Director al grupării din Zăvoi a părăsit stadionul extrem de supărat spunând că: „S-a terminat! După meciul de azi nu mai avem nicio şansă. Promovarea în Liga I este o pălărie prea mare pentru noi, cel puţin în acest sezon… poate la anul.”

Au fost sau nu motivaţi?

Destul de curioasă a fost reacţia jucătorilor din Lupeni în momentul în care arbitrul Monea a fluierat finalul jocului. Aceştia au început să se îmbrăţişeze de parcă cine ştie ce rezultat obţinuseră. În aceste condiţii, mai toată lumea şi-a pus întrebarea, dacă nu cumva cei de la Piteşti sau Mediaş nu i-au motivat într-un fel sau altul pe mineri. Însă, la ieşirea de la cabine, în drum spre autocar, întrebat dacă au primit bani de la Mediaş, unul dintre jucătorii formaţiei din Lupeni, a răspuns: „Jur că n-am primit nimic. Dacă voi aţi fost proşti şi n-aţi sărit cu nimic, ce să vă fac? Poate acum încă mai aveaţi şanse să promovaţi!”

„Sunt dezamăgit de joc”

La conferinţa de presă, preşedintele minerilor din Lupeni, Mircea Ciriperu, a negat faptul că ar fi primit bani de la Mediaş sau Piteşti spunând că sunt simple speculaţii. „Sunt prostii chestiile astea cu bani de la Mediaş sau mai ştiu eu de unde. N-am făcut jocurile nimănui, am jucat un fotbal curat. Am venit să jucăm, am scos un punct important, iar acest lucru de bucură” – a spus oficialul din Lupeni. Ba mai mult, înainte de a pleca din sala de conferinţe, Ciriperu le-a făcut o promisiune vâlcenilor, spunând că vor face tot posibilul să încurce Mediaşul chiar la ei acasă.
În schimb, antrenorul Mitică Telelşpan a venit la conferinţa de presă fiind vizibil afectat de rezultatul înregistrat, dar în special de prestaţia jucătorilor săi şi a încercat să le explice celor prezenţi ce s-a întâmplat cu echipa sa, mai ales că venea după o victorie în deplasare. „Am rămas neplăcut surprins de atitudinea unor jucători, sunt dezamăgit de rezultat, dar în special de joc. Deşi am avut câteva ocazii de a marca, jocul nostru nu a fost unul reuşit. Poate că, dacă se marca, alta era soarta meciului, aşa cei din Lupeni s-au apărat, au aglomerat careul, şi nu le-au dat spaţii elevilor mei. Am băgat în teren tot ce aveam pentru atac pe bancă, dar aţi văzut… degeaba. În momentul în care am avut de dat o centrare sau un şut la poartă, ne-a tremurat piciorul.”
Referitor la prestaţia artistică a lui Boroiban la cele două faze în care a ales să cadă în loc să continue faza, Mitică Teleşpan a răspuns ironic. „Cred că a fost udat terenul înainte de meci şi, probabil, Boroiban nu şi-a ales crampoanele adecvate, de aceea a căzut în careu la cele două faze” – a răspuns tehnicianul vâlcean.

În „intermediară”, cu Poli II

Începând din această săptămână va debuta o perioadă de foc pentru formaţiile din Liga a II-a, cu jocuri din trei în trei zile. Miercuri, CSM Rm. Vâlcea va juca la Timişoara în compania lui Poli II, o formaţie fără prea mari şanse de a mai evolua pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc. În aceste condiţii am putea spune că meciul ar putea fi la îndemâna vâlcenilor, însă prestaţia de sâmbătă a „municipalilor” ne-a demonstrat faptul că sunt capabili să se încurce de echipe cotate mult mai slab decât ei. Însă, sperăm ca echipa antrenată de Mitică Teleşpan să se întoarcă cu toate cele trei puncte din Banat pentru a nu pierde şi locul trei care este tot mai ameninţat în ultima perioadă de Unirea Alba Iulia, formaţie care, în ultima perioadă, a câştigat tot indiferent că a evoluat pe teren propriu sau în deplasare.
Romulus DUMITRU