Acasă Liga Nationala Gatzel a revenit pe teren după trei luni

Gatzel a revenit pe teren după trei luni

74
0

• Ţăcălie, Manea şi Ardean sunt în continuare indisponibile

Trei luni a trebuit să stea pe tuşă Roxana Gatzel după accidentarea suferită la Braşov, în derbiul cu Rulmentul disputat la începutul anului. De atunci au trecut 84 de zile. Primul joc oficial bifat de conducătoarea de la joc de la Oltchim a fost cel de la Buzău, din această săptămână. Mai mult ca sigur, Gatzel se va afla pe teren şi la meciul cu Dunărea Brăila de duminică. Revenirea Roxanei Gatzel l-a încântat pe tehnicianul Gheorghe Tadici, care-şi doreşte ca-n cel mai scurt timp să le aibă la dispoziţie şi pe Valentina Ardean, Oana Manea şi Adriana Ţăcălie, indisponibile în această perioadă.

Din cauza acestor absenţe, Oltchim nu mai are la dispoziţie decât 14 jucătoare valide, dintre care trei sunt portari. „Mai avem doar 14 jucătoare valide, dintre care trei sunt portari. Câteva etape doar pe ele ne vom baza”, spune Tadici. Mai mult ca sigur, cea mai rapidă revenire pe teren o va avea Adriana Ţăcălie, despre care Gheorghe Tadici spune: „La Adriana Ţăcălie a recidivat o accidentare care datează tocmai de la începutul lui februarie, atunci când am jucat în deplasare cu FC Nurnberg în Liga Campionilor. E vorba de încheietura pumnului de la braţul de aruncare. Iată că ceea ce era clar ca lumina zilei, dar numai unii n-au vrut să vadă, acele faulturi dure făcute asupra Adrianei Ţăcălie în acel final de joc – nici unul sancţionat însă, lucru care ne-a şi privat până la urmă de cel puţin o lovitură de la 7 metri şi implicit de calificarea în semifinale – ne creează probleme acum. Nu vreau s-o forţez, mi-e teamă de o recidivă. A efectuat în această săptămână doar şedinţe de recuperare la Vâlcea, cu doctorul Scăunaş. Nu am contat pe ea la Buzău şi mai mult ca sigur nu va intra nici în meciul cu Dunărea Brăila de la finele săptămânii”.

Ardean se reface rapid
• Tadici confirmă faptul că Alice a semnat deja un precontract cu Oltchim

Revenirea pe teren a Valentinei Ardean este considerată a fi „cel mai important transfer” în acest final de sezon de către antrenorul Gheorghe Tadici. Deocamdată, extrema Oltchim-ului se află în plină perioadă de refacere, iar pe 15 aprilie se va şti exact momentul când va putea reapărea în echipa vâlceană. „Ardean a revenit la pregătiri, dar nimic nu e cert în cazul ei. Nu ştim exact când va putea juca. Vom vedea până pe 15 aprilie cum va reacţiona şi la efort. La prima vedere, semnalele sunt optimiste, mai rămâne doar ca ea să reacţioneze bine la pregătirea specifică de handbal, la schimbările de direcţie, etc”, ne-a mărturisit antrenorul Gheorghe Tadici.
Altfel, tehnicianul Oltchim-ului a ţinut să infirme zvonurile conform cărora Ardean nu ar fi semnat deja pentru echipa vâlceană: „Se vehiculează greşit că ar mai exista o jucătoare care nu are contract semnat cu Oltchim, iar aceasta ar fi Ardean. Trebuie să precizez că Valentina are deja un precontract semnat. În plus, în cazul ei la mijloc mai e vorba şi de o prelungire automată a contractului actual cu încă şase luni, datorată absenţei din echipă în ultima perioadă, prevedere care este stipulată în angajamentul cu clubul Oltchim. Asigur aşadar că nu e nici o problemă în cazul ei, iar Ardean va continua să joace la Vâlcea şi-n următorii doi ani şi chiar mai mult de atât. În aceeaşi situaţie cu Ardean se află şi Roxana Gatzel, care a fost de asemenea indisponibilă vreo şase luni”.

 Oana Manea s-a internat la Spitalul Fundeni

Problemele medicale sunt mult mai serioase în ceea ce o priveşte pe Oana Manea, a cărei revenire pe teren s-a tot amânat. „Situaţia Oanei Manea s-a agravat, iar din acest motiv s-a şi internat zilele trecute la Spitalul Fundeni, unde va fi supusă unor analize mai ample de către nişte specialişti în domeniu. Vor avea loc investigaţii mult mai serioase. Nu pot să fac greşeala de a-i permite să evolueze pe teren în condiţiile în care nu se simte sută la sută bine. Trebuie să ştim exact ce se întâmplă, cu problemele cardiologice nu ne putem juca. Ca atare, până nu vine cu un verdict clar de la un spital de cardiologie, nu va juca. I s-au recomandat iniţial 10 zile de pauză, i s-a prelungit termenul cu două săptămâni, apoi iarăşi cu încă două săptămâni, iar în loc să se amelioreze, problemele s-au accentuat”, spune Tadici, care precizează că situaţia Oanei Manea nu e deloc identică cu cea în care s-a aflat Raluca Ivan, jucătoare pentru care problemele au fost mult mai simplu de rezolvat.