Acasă Liga Nationala A mai rămas doar campionatul

A mai rămas doar campionatul

61
0

• în acest sezon, Cupa României nu se mai dispută

În acest sezon, campionatul va fi singura întrecere internă unde se va consuma duelul dintre Oltchim şi Rulmentul. Aşa cum se cunoaşte, la începutul lunii martie, Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Handbal a decis ca ediţia 2007-2008 a Cupei României să fie anulată din cauza programului încărcat de meciuri oficiale din finalul acestui sezon competiţional. Motivul invocat de oficialii federaţiei nu este întru totul justificat, mai ales că meciurile din Cupa României erau programate doar pe durata a trei zile, în luna iunie. În aceste condiţii, trofeul va rămâne în vitrina Oltchim-ului încă un sezon.

Se ştie bine că ediţia de anul trecut a fost câştigată de elevele lui Gheprghe Tadici şi Seviştean Popa. Vâlcencele au învins atunci Rulmentul Braşov cu 27-20, iar meciul s-a disputat pe teren neutru, la Bistriţa.

„Titlul naţional depinde doar de rezultatele noastre”

Dacă nimic surprinzător nu se întâmplă în etapele care preced derbiul Oltchim – Rulmentul (programat pe 17 mai), titlul naţional se va decide cu siguranţă atunci, iar vâlcencele trebuie să tragă tare pentru a învinge la minim două goluri diferenţă. Într-un fel, poate că eliminarea din Liga Campionilor este de bun augur pentru competiţia internă. Paradoxal, tocmai din cauza faptului că Oltchim nu mai evoluează în Europa trebuie să se teamă Braşovul. Până la meciul direct, la Vâlcea va reveni într-atât de mult setea de noi performanţe, încât echipei antrenate de Mariana Târcă îi va fi greu să reziste presiunii, exercitată atât de vâlcence, în teren, cât şi de spectatori, din tribune. Singura condiţie ca acel meci să conteze cu adevărat pentru titlul naţional este aceea ca Oltchim-ul să nu se mai împiedice nicăieri. De altfel, Gheorghe Tadici pune acest lucru pe primul plan şi nicidecum nu ia în calcul vreo sincopă a braşovencelor. Antrenorul Oltchim-ului nu aşteaptă deloc „cadouri” din partea altor echipe din Liga Naţională, care-ar putea să învingă Rulmentul. De altfel, chiar şi-n cazul în care braşovencele vor suferi vreun eşec, tot de meciul direct de la Vâlcea va depinde titlul: cine bate, ia campionatul!
„Nu contează ce fac adversarii noştri, noi avem obligaţia să câştigăm toate meciurile până la final pentru a deveni iarăşi campioni. Titlul naţional depinde doar de rezultatele noastre. De aceea, urmăresc doar ce se întâmplă cu echipa mea, mă preocupă recuperarea jucătoarelor în cel mai scurt timp, mă preocupă şedinţele de pregătire”, afirmă Tadici.
„Sper într-o creştere a angajamentului fetelor în etapele următoare. Avem nevoie să recâştigăm prospeţimea pentru competiţie, pentru că se simte starea de oboseală în care-au ajuns unele handbaliste. Vreo 7-8 dintre ele au disputat un număr extrem de mare de jocuri în ultimele luni. Aşa cum au fost luate de proaspete pentru acţiunile echipei naţionale, jucătoarele trebuie să dea însă randamentul maxim şi la Oltchim. Ştim că echipa naţională este mai presus decât problemele sau interesul unor cluburi. Dar la rândul lor, când vin la club, sponsorul, care le plăteşte, le cere rezultate la cel mai înalt nivel”, mai spune antrenorul Oltchim-ului