Liga NationalaHandbal

Deznodământ așteptat în Capitală! Sunt și lucruri pozitive pentru Vâlcea, după înfrângerea cu CSM

Miercuri, 24 aprilie, în etapa a 22-a din Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea a întâlnit cea mai bună echipă din Liga Florilor, proaspăt câștigătoare a Cupei României, CSM București. Partida a avut loc în Sala Polivalentă din Capitală. Echipa de handbal vâlceană nu avea amintiri plăcute de la ultimele confruntări cu trupa lui Adi Vasile. Campioana a învins-o de două ori la rând, în turul Ligii Florilor și în Cupa României, de fiecare dată în Sala Traian, marcând peste 40 de goluri. Mai exact 42. Și acum Neagu și colegele sale au pornit drept favorite. Și-au respectat statutul.

Timp de 20 de minute, elevele lui Bent Dahl au avut energie pentru a ține aproape de adversară. Au condus în câteva rânduri, apoi bucureștencele au preluat controlul. Când apărarea nu e ce trebuie, e de ajuns ca în atac să apară câteva blocaje pentru ca jocul să ia un alt curs. În minutul 21, Vâlcea era încă aproape de gazde. Wolik a marcat pentru 12-10. Apoi ”tigroaicele” s-au dus la cinci goluri în față. Dindiligan a marcat pentru 16-11, în minutul 25. Primele 30 de minute s-au încheiat la scorul de 19-15. Neagu a avut eficiență maximă la aruncările de la 7 metri. A înscris 7 goluri din 7 aruncări.

Necula a revenit după cinci luni de absență

Vâlcea nu s-a dezis nici în partea secundă. A primit iar multe goluri. Nu au mai fost 42, ci 41. Diferența finală a fost ceva mai blândă decât în trecutul apropiat. Cel mai bun lucru din deplasarea de la București pentru SCM a fost că Bent Dahl le-a putut avea la dispoziție și pe două dintre jucătoarele operate în urmă cu câteva luni. Portarul Raluca Kelemen și Rebeca Necula au revenit în lot după o lungă perioadă de inactivitate. Dintre cele două, doar Necula a jucat și chiar a marcat o dată, spre final.

În schimb, a mai apărut o accidentare. În debutul părții secunde, Zschocke a părăsit terenul accidentată, la umăr, după un duel cu Flippes. Vâlcea le-a avut în lot pe Necula și Kelemen, însă au absentat jucătoarele tinere (Bălan, Grigore, Teodora Neagu), aflate cu echipa de tineret la Mioveni, la turneul final, unde SCM a obținut calificarea în finală.

Revenind la joc, gazdele au mărit ecartul până la șapte. Au urmat momente bune pentru Vâlcea în care imposibilul nu a mai părut atât de greu de realizat. De la 28-21, câteva contra-atacuri concretizate de Hagman, o aruncare de la 7 metri transformată de Gogîrlă (care a ajuns la punctul de penaltitate după alta ratată de Hagman), au readus în grafic trupa de la poalele Capelei. Tabela indica 28-26 în minutul 46. A venit o eliminare de două minute la Gogîrlă, apoi un gol al lui Neagu, care a deblocat trupa din Capitală.

Focul de paie s-a stins și jocul s-a îndreptat spre deznodământul din confruntările anterioare. Vâlcea a mai ratat o aruncare de la 7 metri prin Gogîrlă, Florica a marcat din propria jumătate de teren, Hagman a fost eliminată după o aruncare în fața portarului advers și cam așa s-a derulat finalul. 41-34 s-a consemnat după 60 de minute. 11 din golurile bucureștencelor au purtat semnătura Cristinei Neagu. Au mai marcat pentru CSM: Kobylinska (6), Pintea (4), Arntzen (4), Dindiligan (3), Ingstad (3), Zaadi (3), Omoregie (2), Ostergaard (2), Mihai (1), Stoica (1), Flippes (1).

Pentru Vâlcea au punctat: Hagman (7), De Jong (7), Lejpoja (6), Wolik (4), Maidhof (3), Cholevova (2), Gogîrlă (2), Florica (2), Necula (1).

Pentru SCM Rm. Vâlcea urmează jocul de pe teren propriu, cu Dacia Mioveni, de la mijlocul săptămânii viitoare.

Articole Similare

Back to top button