Acasă Liga Nationala Suspendarea Roxanei Gatzel a fost prelungita cu o luna

Suspendarea Roxanei Gatzel a fost prelungita cu o luna

98
0

Incredibil!

 

Suspendarea Roxanei Gatzel a fost prelungită cu o lună

 

Deşi iniţial s-a stabilit că Roxana Gatzel a fost suspendată pe o perioadă de şase luni de zile, pentru că a semnat în primăvară un pre-contract cu echipa germană Nurnberg, EHF (Federaţia Europeană de Handbal) a trimis un fax pe adresa clubului Oltchim în care i-a anunţat pe vâlceni că sancţiunea expiră abia pe 15 ianuarie 2007 şi nu pe 15 decembrie 2006, cum se ştia de la început. În aceste condiţii, Tadici nu va putea conta pe Gatzel nici în „dubla” din Cupa Cupelor cu Cornexi Alcoa, care se va desfăşura pe 6-7 şi respectiv 13-14 ianuarie 2007.

„EHF-ul a dictat o suspendare pentru două etape de cupă europeană. Astfel, din câte se pare, pentru că Oltchim-ul nu a jucat în primul tur al cupelor europene, acele pre-calificări, Gatzel va reintra abia după meciul de Cupa Cupelor cu Cornexi Alcoa. Era vorba de 15 decembrie, dar avem o adresă acum, în care ne anunţă că exact după meciul cu Cornexi Alcoa din 14 ianuarie, îi va expira suspendarea. Am făcut o adresă prin care am cerut reducerea, aşa cum era regulamentar, dar mă îndoiesc că fiind aceste grupe de calificare, fiind şi Campionatul European, va sta cineva la EHF să se ocupe de treaba asta”, a precizat Gheorghe Tadici.

 

În Ucraina, Tadici le-a ferit pe fete de Muller

 

Prezent în Ucraina, la Trofeul Igor Turcin, antrenorul Gheorghe Tadici a avut prilejul să se afle aproape de Herbert Muller, omul care-a contribuit decisiv la suspendarea Roxanei Gatzel. Tehnicianul echipei germane FC Nurnberg, care pregăteşte în paralel şi naţionala de handbal feminin a Austriei, prezentă la rândul său la turneul din Ucraina, a fost pus la colţ de selecţionerul României: „I-am spus vreo câteva vorbe de bine, le-am spus şi fetelor să nu stea în preajma unui asemenea om, să se ferească de el cât pot”.

 

Marcu la Constanţa, Bistriceanu la Deva

 

* după tratativele cu Rapid, Aureliei Cristoaica i s-a pierdut urma

 

La sfârşitul lunii octombrie, înainte de a începe lucrul la echipa naţională, Tadici a anunţat că trei dintre jucătoarele echipei Oltchim au fost puse pe liber de către conducerea clubului. Era vorba de portarul Ileana Bistriceanu, de pivotul Anişoara Marcu şi de extrema Aurelia Cristoaica. Antrenorul Gheorghe Tadici a făcut referire recent la drumul pe care cele trei handbaliste merg acum, după ce nu au reuşit să se ridice la valoarea celorlalte componente ale Oltchim-ului. „Anişoara Marcu este deja la Constanţa, se antrenează şi are drept de joc pentru Tomis, iar Ileana Bistriceanu s-a dus la Cetate Deva. În cazul Aureliei Cristoaica ştiu că a fost vorba de Rapid, dar după aceea a plecat şi de acolo. De atunci, nu a mai solicitat nimic clubului, nu a dat nici un semn de viaţă, nici colegelor, nici clubului”, a mărturisit Tadici.

 

Lecuşanu revine pe teren abia anul viitor

 

Operată la genunchi în urmă cu o lună, interul Narcisa Lecuşanu a ratat turneele echipei naţionale din luna noiembrie, dar şi calificările pentru Mondiale desfăşurate în Râmnic. Mai mult decât atât, jucătoarea transferată în vară de la Aalborg nu va reintra pe teren decât abia anul viitor, cel mai probabil chiar în meciurile cu Cornexi Alcoa din Cupa Cupelor. „Lecuşanu va reintra abia cu Cornexi, n-a început încă antrenamentele, are o recuperare lungă de făcut, abia săptămâna viitoare va încerca uşor-uşor să reintre în pregătiri. Cu Cornexi chiar avem nevoie de ea, echipa din Ungaria este foarte puternică, a avut un start mai slab, dar acum este în revenire de formă şi presimt că ne aşteaptă două meciuri foarte grele”, a completat antrenorul Oltchim-ului.

Nicolae CIUCESCU