Acasă Liga Nationala Vâlcea defilează în Liga Florilor! Craiova, doar o ”haltă”, până la urmă....

Vâlcea defilează în Liga Florilor! Craiova, doar o ”haltă”, până la urmă. Meciul din Bănie a început sâmbătă și s-a terminat duminică

656
0

Liga Florilor a mai înregistrat o premieră. Meciul dintre SCM Craiova și SCM Rm. Vâlcea, din etapa a IV-a a Ligii Florilor, s-a desfășurat în două zile. A început sâmbătă și s-a terminat duminică. Pe 16 septembrie, lumina s-a stins la Craiova. Au fost două tentative de a reveni la normal, însă arbitrii au decis că nu mai sunt îndeplinite condițiile pentru a continua. Partida a fost întreruptă, inițial, în minutul 7, apoi oprită definitiv în minutul 10, la scorul de 5-4 pentru gazde. În acest timp s-a evidențiat Daciana Hosu, cu patru intervenții între buturile SCM-ului.

Nu a câștigat Vâlcea la ”masa verde” așa cum s-ar fi întâmplat dacă eram la fotbal. Gazdele au suportat cheltuielile de cazare și celelalte pentru oaspete și oficialii jocului. Duminică, de la ora 16.30, confruntarea s-a reluat din minutul 10. Nu a mai fost transmisă de PRO ARENA, care a avut alte meciuri în grila de programe, dar a putut fi urmărită pe YouTube. Suporterii echipei vâlcene care au făcut deplasarea sâmbătă, în Bănie, au revenit în tribunele Polivalentei craiovene și duminică. Au fost al optulea jucător și au purtat echipa spre un nou succes. Vâlcea defilează în Liga Florilor. A obținut a patra victorie. Craiova, grupare neînvinsă până la acest joc, s-a dovedit doar o ”haltă” pentru trupa de la poalele Capelei.

Odihnită, cu un meci mai scurt în față, de 50 de minute, SCM Rm. Vâlcea a făcut diferența în partea secundă. A avut și în prima parte un avantaj de trei goluri, dar gazdele au revenit. Au intrat la pauză pe plus: scor 18-17. La 17-17, Hagman a ratat, însă a fost împiedicată să aibă o execuție bună. O adversară era căzută în semicerc. În primul mitan, a fost acordat și un cartonaș roșu la Craiova. L-a văzut Ștefania Jipa, după o intrare dură, la nivelul gâtului, la o vâlceancă.

Gazdele ”le-au suflat în ceafă” elevelor lui Bent Dahl până în minutul 45. Finalul partidei a fost fără emoții pentru echipa Râmnicului. Vâlcea a marcat chiar și în dublă inferioritate numerică. Diferența, la final, a fost de șase goluri, scor 29-35, în condițiile în care, față de meciurile precedente, Bent Dahl a mai avut și alte indisponibilități. Băcăoanu, Florica nu au putut fi utilizate. Gazdele au avut și două aruncări de la 7 metri ratate de Krpez, una la ultima fază. Tânăra Teodora Neagu a intrat între buturi. Mingea s-a dus în transversală. Roș-albastrele sunt lidere în Liga Florilor. CSM București are un meci mai puțin. În etapa viitoare, Vâlcea joacă acasă, cu HC Zalău.

Pentur SCM au marcat, în Bănie: Wolik (11 goluri), Hagman (7), Zschocke (6), Ljepoja (3), De Jong (2), Necula (2), Gogîrlă (2), Maidhof (2).

La Craiova, cea mai prolifică jucătoare a fost Krpez, cu șapte goluri, urmată de Claudia Pașcan, cu cinci goluri.