Social

Sindicaliştii de la Ambulanţă intenţionează să dea în judecată statul român

• Sătui de ameninţările guvernanţilor, sindicaliştii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea intenţionează să dea în judecată statul român. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că, din nou, salariile le vor fi diminuate şi le-au cerut colegilor lor să nu semneze noile contracte colective de muncă

Ambulanţa vâlceană fierbe din nou. Liderii de sindicat anunţă că vor trece din nou la proteste şi vor apela la justiţie, dacă salariile le vor fi reduse. Petre Duinea consideră că măsurile de reducere a salariilor cu 25 la sută sunt abuzive şi avertizează că, în următoarea perioadă, reprezentanţii SJA nu vor mai sta cu mâinile în sân. „Din punctul nostru de vedere, şansele de a câştiga procesul cu statul sunt destul de mari”, susţine Duinea. Liderul sindicatului explică, totodată, că în asemenea situaţii ar fi trebuit să existe acte adiţionale la contractele colective de muncă sau pentru fiecare salariat în parte. „Am cerut colegilor să nu semneze nimic pentru a nu se considera că îşi dau acordul pentru aplicarea acestor măsuri”, a mai explicat Duinea. În schimb, conducerea SJA Vâlcea nu înţelege de ce trebuie complicate lucrurile şi menţionează că în cazul de faţă ar trebui respectată legea, fără să mai fie întrebat vreun angajat dacă este sau nu de acord. „Asta e legea. Eu nu am ce să fac. Nu pot să întreb acum fiecare angajat în parte dacă este de acord sau nu cu diminuarea salariului. E clar că nimeni nu doreşte să ia mai puţini bani. Dar legea trebuie aplicată”, a declarat săptămâna trecută, Alecsandru Maiorescu, managerul Ambulanţei Vâlcea. Nemulţumirile ambulanţierilor vâlceni au apărut după ce salariile lor au fost diminuate pe luna iulie cu 22,7 la sută, şi s-au amplificat după ce au aflat că, veniturile lor vor suferi o nouă amputare, în august.
SJA Vâlcea este deficitar la capitolul personal, în prezent funcţionând cu doar 26 de persoane. Alţi 10 angajaţi vor ieşi la pensie, iar posturile vor rămâne blocate. În aceste condiţii, se estimează că în curând, ambulanţierii din Vâlcea nu vor mai reuşi să onoreze toate solicitările.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button