Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Social

La Berbeşti, se coace ceva

Minerii din Vâlcea se pregătesc să scoată toată România în stradă

SNLO va trimite în şomaj, până pe 5 septembrie, aproape 2.000 de salariaţi, proveniţi în ceea mai mare parte de la carierele din Vâlcea: E.C. Alunu şi E.C. Berbeşti.
Până acum, minerii vâlceni încă mai sperau că e vorba de nişte bârfe lansate de presă. Însă, în cele din urmă, informaţiile au fost confirmate oficial. În jur de 1.900 de persoane angajate la carierele Alunu, Berbeşti (Vâlcea) şi Husnicioara (Mehedinţi) vor fi trimise acasă din cauza cererii scăzute de cărbune. Anunţul a fost făcut chiar de reprezentanţii Ministerului Economiei, care susţin că decizia a fost luată în urma discuţiilor dintre sindicate şi administraţie. Toţi salariaţii SNLO au fost trimişi în acest an de mai multe ori în şomaj tehnic, măsura fiind luată după ce administraţia a început, în 2009, aplicarea unui program de reducere cu cel puţin 20 % a cheltuielilor materiale. De asemenea, o parte dintre angajaţi au fost disponibilizaţi în primavară.
Aflând ultimele veşti, minerii, temându-se că doar o mică parte dintre ei vor fi rechemaţi la muncă, atunci când piaţa îşi va reveni, au început să ameninţe cu ample proteste.
O posibilă scânteie pornită la Vâlcea ar putea scoate toată România în stradă, aproape toate categoriile sociale fiind extrem de nemulţumite de politicile haotice ale actualilor guvernanţi.
De altfel, imediat după mineri, angajaţii din sănătate şi profesorii au anunţat că n-ar fi exclus să reia şi ei protestele.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button