Fără categorieDiverseHandbal

România începe bătălia pentru Rio de Janeiro!

aurelia bradeanu* reprezentativa de handbal feminin a ţării noastre va disputa primul meci de la turneul preolimpic vineri, 18 martie, de la ora 20.00, contra Danemarcei

Între 18 şi 20 martie, la Aarhus, în Danemarca va avea loc unul dintre turneele de handbal feminin de calificare la Jocurile Olimpice din acest an, de la Rio de Janeiro. Printre echipele care se luptă pentru un „bilet” la Olimpiadă se regăseşte şi reprezentativa ţării noastre. Formaţia condusă de Tomas Ryde şi Costică Buceschi va întâlni în drumul către Brazilia adversare de valoare. În aceeaşi grupă cu România se regăsesc Danemarca – ţara gazdă, Uruguay şi Muntenegru. Dintre cele patru, doar două echipe vor merge mai departe, la Jocurile Olimpice. „Tricolorele” speră să se bucure de succes în Danemarca, acolo unde anul trecut au cucerit medaliile de bronz la Mondiale.

Turneul preolimpic de la Aarhus va debuta vineri, 18 martie, atunci când România va da piept chiar cu ţara gazdă, Danemarca. Partida este programată să se desfăşoare de la ora 20.00 (ora României). Sâmbătă, 19 martie, de la ora 18.45, Cristina Neagu şi colegele sale vor înfrunta Uruguay. Ultimul meci din acest turneu al reprezentativei ţării noastre, cu Muntenegru, va avea loc duminică, 20 martie, de la ora 18.45. Printre jucătoarele care vor lupta pentru calificarea la Olimpiadă se regăsesc şi două vâlcence: Aurelia Brădeanu (născută în Slatina, dar căsătorită la Vâlcea) şi Mădălina Zamfirescu. Meciurile echipei naţionale din Danemarca vor putea fi urmărite în direct pe postul Digi Sport. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button