Acasă Volei Cine bate, noroc are!

Cine bate, noroc are!

96
0

BC Rm. Vâlcea – Gaz Metan Mediaş
• învinşi nemeritat de BC Tg. Mureş în partida precedentă, vâlcenii vor să se reabiliteze în faţa propriilor suporteri printr-un succes în faţa medieşenilor

La finele acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 29 martie, de la ora 17.00, BC Rm. Vâlcea va disputa în Sala Traian, un alt meci din Divizia A de baschet masculin. De data aceasta, adversara jucătorilor pregătiţi de tânărul tehnician vâlcean Cristian Achim va fi echipa Gaz Metan Mediaş, iar partida va conta pentru penultima etapă a sezonului regulat. După eşecul greu de digerat din partida precedentă, disputată pe teren propriu cu BC Tg. Mureş, atunci când baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim au avut la un moment dat chiar şi 19 puncte în plus.

Însă, nu au reuşit până la urmă să se impună fiind egalaţi la finele timpului regulamentar de joc şi ulterior învinşi în prelungiri, moralul jucătorilor nu a fost deloc unul tocmai bun. Între timp însă, în zilele care-au urmat meciului respectiv, spiritele s-au calmat. Mai mult decât atât, încrezători în forţele lor, Silviu Lupusavei şi colegii săi vor să le ofere suporterilor o frumoasă victorie pe teren propriu, prima după o pauză de patru luni. Ultimul succes în Sala Traian al băieţilor de la BC Rm. Vâlcea s-a consemnat pe 24 noiembrie 2007, atunci când trupa lui Achim a depăşit CSM Oradea cu 72-60. „Este un meci pregătitor în vederea partidei decisive din ultima etapă a sezonului regulat, atunci când vom primi vizita echipei BC Târgovişte, cu care ne luptăm direct pentru salvarea de la retrogradare. Chiar dacă ne interesează mai mult meciul cu dâmboviţenii, care trebuie obligatoriu să fie câştigat pentru a termina sezonul regulat pe locul 12, ne vom bate pentru victorie şi-n partida cu Gaz Metan”, spune Cristian Achim înaintea partidei cu medieşenii.

Arbitrii şi-au făcut mendrele în meciul tur

Speranţele vâlcenilor de a obţine o victorie în faţa echipei ardelene sunt îndreptăţite şi de un alt aspect. În meciul tur, echipa antrenată de Cristian Achim a fost foarte aproape să termine învingătoare, chiar dacă a evoluat în deplasare. Atunci, doar prestaţia dubioasă a arbitrilor a înclinat balanţa spre echipa medieşeană, însă acum se doreşte ca lucrurile să stea cu totul altfel, iar Gaz Metan să nu mai aibă sprijinul oamenilor în negru. Culmea însă, unul dintre cavalerii fluierului care-au arbitrat atunci în acel meci, Dorin Fumu, se va regăsi şi acum în brigada care va oficia în Sala Traian. Ceilalţi doi arbitri care vor împărţi dreptatea pe teren în partida BC Rm. Vâlcea – Gaz Metan Mediaş vor fi Laurenţiu Grigoraş şi Mircea Şerban, în postura de observator din partea FR Baschet urmând a fi prezent Ioan Constantin.

Ilic, menajat pentru meciul cu Târgovişte?

Accidentat în urmă cu două etape, la Oradea, Voljslav Ilic nu a mai fost folosit deloc pe teren în meciurile care-au urmat, medicii echipei vâlcene depunând eforturi serioase pentru a-l recupera în cel mai scurt timp, problemele fiind rezolvate în proporţie de 70 la sută. Se pare însă că nici în meciul cu Gaz Metan Mediaş sârbul nu va apărea în echipa vâlceană. Motivul: antrenorul Cristian Achim vrea să-l menajeze pentru partida decisivă de săptămâna viitoare, atunci când vâlcenii vor întâlni BC Târgovişte în Sala Traian.
Nicolae CIUCESCU