Acasă Volei Esec sub Podul Grant

Esec sub Podul Grant

103
0

Rapid Bucureşti – BC Rm. Vâlcea 92-72

 

Eşec sub Podul Grant

 

Echipa BC Rm. Vâlcea continuă să sufere eşec după eşec în Divizia A de baschet masculin. Vineri, 24 noiembrie, elevii lui Cristian Achim au evoluat în deplasare, în faţa formaţiei Rapid Bucureşti, o mai veche cunoştinţă a vâlcenilor, mai precis din vară, când cele două grupări s-au înfruntat pentru prezenţa în prima ligă. Dacă atunci s-a spus că trupa noastră a fost mai bună şi merita să câştige, de data aceasta, altele au fost datele problemei. Giuleştenii, care-au avut în teren trei americani, în jurul cărora se ţese tot jocul echipei, nu le-au lăsat nici o şansă jucătorilor pregătiţi de Cristian Achim. În tabăra vâlceană, din păcate, am consemnat o absenţă de marcă, sârbul Nikola Radmanovac, cel mai constant şi cel mai prolific marcator al formaţiei vâlcene fiind indisponibil.

Singurele momente când BC Rm. Vâlcea s-a ţinut aproape de echipa adversă s-au petrecut în primele două sferturi. Gazdele, conduse magistral din teren de Mircea Voinescu (declarat la final şi MVP-ul meciului) şi Aron Molnar (cel mai eficace jucător bucureştean – 23 puncte înscrise), au condus cu 23-17 după primele zece minute de joc, dar echipa vâlceană a făcut un al doilea sfert mai bun, pe care l-a şi câştigat cu 16-14. În aceste condiţii, la pauză, rapidiştii conduceau se aflau în avantaj pe tabela de marcaj (37-33). Oarecum deficitari din punct de vedere fizic, vâlcenii nu au putut rezista ritmului impus de echipa din Capitală după revenirea de la vestiare, aşa că Rapidul a triumfat şi-n al treilea sfert (30-24), iar apoi, în ultimele zece minute au făcut pur şi simplu spectacol, detaşându-se categoric la 92-72.

Astfel s-a scris istoria unui meci despre care, la începutul sezonului, s-a spus că ar putea să le aducă vâlcenilor o victorie în clasament. Pe vremea aceea însă, Rapid Bucureşti era cu adevărat o echipă cu probleme. Acum însă, giuleştenii au dovedit că nu-şi mai pun deloc problema să evite retrogradarea, ci mai degrabă să prindă play-off-ul.

Au înscris pentru BC Rm. Vâlcea: Dragoş Andrei (24 puncte), Vladimir Milosevic (14), Rareş Paşca (11), Vasile Ştefan (10), Lucian Călin (6), Mădălin Nicolae (4), Gabriel Hallai (3).

 

Achim a recunoscut superioritatea Rapidului

„E o înfrângere normală. Am jucat bine în primele două sferturi, însă după pauză, n-am mai reuşit să ne ţinem de ei. Din păcate, am fost privaţi de prezenţa pe teren a sârbului Radmanovac, cu care poate că alta ar fi fost soarta partidei. Acesta a acuzat o durere acută la spate şi practic nu a mai putut să se mişte din pat. Problemele au apărut dintr-o dată, după antrenamentul de joi. Din echipa noastră, s-au remarcat în mod special Dragoş Andrei, dar şi Vladimir Milosevic. A mai dat un randament bun şi Rareş Paşca, dar din păcate tot el a mai făcut şi unele greşeli. Arbitrajul nu a fost rău, când a fost vorba să vorbim despre asta am făcut-o deschis. Acum nu prea putem acuza acest lucru. Cu Dinamo, în schimb, am avut parte de japcă pe faţă. Nu ar avea rost să ne ascundem după degete”, ne-a declarat antrenorul Cristian Achim după meciul din Capitală.

Altfel, făcând o comparaţie între Rapidul de acum şi cel cu care vâlcenii au jucat în vară, Cristian Achim este ferm: „Indiscutabil că Rapidul de azi e mult mai puternic decât cel cu care am jucat în vară, în barajul pentru promovare în Divizia A. Mircea Voinescu a fost senzaţional, a ratat doar trei aruncări în tot meciul, în rest i-a ieşit totul. Iar Aron Molnar şi americanul Nat Burton au făcut de asemenea diferenţa între cele două echipe”.

 

S-a bătut palma cu americanul Miller

Anunţat ca o soluţie de salvare de antrenorul Cristian Achim, americanul de 24 de ani Jamaal Miller este foarte aproape de a deveni jucător cu acte în regulă al echipei vâlcene. „Am făcut demersurile necesare pentru achiziţionarea americanului Miller. Ne-am înţeles cu el, iar acum aşteptăm cartea verde. Dacă totul va fi rezolvat în această săptămână, s-ar putea să debuteze cu Atlassib Sibiu. În plus, aşteptăm încă un jucător american, un pivot”, a mărturisit Cristian Achim.

– Nicolae CIUCESCU