Volei

Lipsite de sansa în fata liderului

BC ICIM Arad – CET Govora 65-40

 

Lipsite de şansă în faţa liderului

 

Pe terenul campioanei sunt puţine echipe care pot emite pretenţii de a câştiga, iar printre acestea sigur nu se află în acest moment şi CET Govora. Ironic sau nu, fetele pregătite de Mihai Toma au ştiut din start acest lucru, că la Arad nu au prea multe şanse de a izbândi, mai ales că veneau după un eşec catastrofal în faţa unei grupări cu cel puţin zece clase sub cea care deţine laurii supremi pe plan intern.

Trupa pregătită de Budurean şi Moraru a făcut legea în primele două sferturi, pe care le-a câştigat net cu 21-10 şi 21-8, iar după pauză, la adăpostul avantajul considerabil luat pe tabela de marcaj, nu a mai forţat. Astfel s-a putut ca şi jucătoarele de la CET Govora să-şi adjudece un sfert, al treilea, cu 12-9. Din păcate, evoluţia ascendentă a vâlcencelor a fost stopată de gazde în ultimele zece minute de joc, când BC ICIM Arad s-a impus cu 14-10. A fost în final 65-40 pentru arădence, totuşi o diferenţă infinit mai onorabilă decât cea cu care elevele lui Toma au pierdut în urmă cu două săptămâni la Oradea.

Au înscris pentru CET Govora: Cristina Duma – 11 puncte (1×3), Irina Borş – 9, Georgeta Ştefan – 9, Janina Simionca – 8 (1×3) şi Laura Bocoş – 3.

 

Nu s-au concentrat suficient

 

Deşi rezultatul de la Arad nu e atât de tragic pe cât a fost cel de la Oradea, CET Govora a fost şi acum departe de ceea ce se doreşte. „Am fost depăşiţi net în primele două sferturi, însă după pauză am reuşit să mai jucăm şi noi ceva, poate şi pe fondul faptului că gazdele nu au mai forţat atât de mult. Am văzut iarăşi la fetele noastre o teamă enormă de a juca sau poate că oboseala şi-a spus cuvântul. Am venit chiar în ziua meciului, drumul de la Vâlcea până la Arad a fost destul de lung, pot să fie şi astea cauzele eşecului. Iarăşi, fetele nu s-au concentrat suficient la aruncări, atât la cele libere, cât şi la cele de trei puncte. La aruncări libere am avut un procentaj sub 50 la sută, în timp ce la aruncări de 3 puncte elevele mele au dezamăgit total, reuşind doar 2 din 12 încercări. În sfertul al treilea, ne-am apropiat chiar la 18 puncte, dar a urmat o adevărată pasă neagră, timp în care am ratat consecutiv nu mai puţin decât şapte aruncări libere”, a mărturisit la finalul meciului antrenorul Mihai Toma.

 

Unele jucătoare au fost iarăşi în „excursie”

Chiar dacă elevele sale au întâlnit un adversar extrem de valoros, Mihai Toma nu şi-a ascuns nici acum dezamăgirea vizavi de prestaţia unora dintre jucătoarele pe care le pregăteşte la CET Govora. „Încă o dată m-am încăpăţânat să ţin pe teren pe unele jucătoare care nu prea mai joacă nimic de câteva etape. Unele dintre ele au cam mers în excursie până la Arad, altele au avut treabă cu facultatea, şi tocmai de aceea nici nu le-a prea interesat meciul. Mă refer în special la Ana Maria Chirilă, care n-a înscris în acest meci nici măcar un punct şi n-a făcut nici vreo recuperare. Au jucat mai bine doar Irina Borş şi din nou Georgeta Ştefan. Din păcate, nici Laura Bocoş nu a fost în formă la Arad. Cristina Duma a dat impresia că şi-a revenit, dar tocmai atunci când era pe drumul bun s-a enervat, a făcut cinci faulturi (dintre care trei într-un minut) şi-a fost eliminată. Janina Simionca a fost de asemenea o dezamăgire totală. A marcat 8 puncte, dar totuşi prea puţine pentru ce ne aşteptam de la ea. În rest, îmi pare rău că jucătoare precum Alina Funieru sau Andra Haas nu reuşesc să scoată capul şi să suplinească absenţele unor titulare”, a declarat Toma.

 

Trei absenţe de marcă în tabăra vâlceană

În disputa cu campioana en-titre, CET Govora nu a putut linia cea mai bună formaţie posibilă din pricina unor nefericite accidentări. Din păcate, la lista jucătoarelor accidentate, s-a adăugat înaintea meciului de la Arad şi Bianca Barbu. „Poate că alta era evoluţia noastră cu Adina Pop, Ana Maria Mezaroş şi Bianca Barbu pe teren. În fiecare an, jocul nostru s-a cam învârtit mereu în jurul lui Mezaroş. Am mai spus-oşi o repet, acum că ea nu mai joacă o perioadă, celelalte jucătoare şi-au cam pierdut încrederea în forţele proprii. Trebuie însă să se obişnuiască rapid cu această situaţie, pentru că Mezaroş n-o să joace o veşnicie la CET Govora”, ne-a spus antrenorul Mihai Toma.

Trăim din amintiri

La Arad, CET Govora nu a izbândit decât o singură dată, acum două sezoane, când echipa vâlceană era antrenată de Doru Moise, iar în teren jucau surorile Claudia şi Anca Niţulescu. Dar, pe vremea aceea, echipa noastră se afla printre favoritele Diviziei A, iar la finalul acelui campionat a ocupat chiar locul 3, după ce a depăşit „U” Cluj-Napoca în disputa pentru medaliile de bronz.

 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button