Diverse

Nu mai vrem încă o generaţie de copii nenorociţi din cauza terenului sintetic din Zăvoi!

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

De apreciat iniţiativa domnului Dan Niţu, patronul companiei Damila şi sponsorul principal al echipei CSM Rm. Vâlcea, de a nu mai lăsa juniorii-republicani să joace pe terenul sintetic. Citeam în ziarul Click un articol destul de sugestiv: „Fotbaliştii îşi rup gâtul ca la box!” Fotbalul a devenit un sport de contact: în ultimele zile nu mai puţin de cinci fotbalişti au fost la un pas de moarte. În sport, e ca în restul societăţii. Toată lumea dă maximum şi îşi riscă sănătatea, pentru a nu-şi pierde locul de muncă. În fotbal, demenţa a ajuns până la punctul unde nimeni nu se mai protejează, nici pe sine, nici adversarul. Iar asta nu poate duce decât la accidente grave sau chiar la tragedii.

Să nu mai repetăm greşelile din trecut!

Cei care au condus în trecut destinele echipei CSM Rm. Vâlcea (este şi culpa Primăriei) sunt responsabili de distrugerea unei generaţii de excepţie, alcătuită din copii născuţi în 1993, de trei ori participanţi la turneele semifinale, de la Timişoara, Cluj şi Braşov. Copiii care cochetau cu loturile naţionale (Claudiu Popa, Omeag, Eremia, Leo Săraru) sunt pe punctul de a pune ghetele în cui de la o vârstă fragedă. Meciurile amicale, oficiale, antrenamentele s-au efectuat timp de patru-cinci ani pe acel teren păcătos, care nu corespunde calitativ, în sensul că nu are sub el acea suprafaţă de protecţie, elastică, pentru a ajuta articulaţiile fotbaliştilor.

Mai toate marile talente din Zăvoi au ajuns la cuţit

Te îngrozeşti câţi au ajuns la cuţite pe bani grei: Claudiu Popa – două operaţii de ruptură de ligamente, Leo Săraru – două operaţii ambii genunchi, Bogdan Omeag – trei operaţii, ambii genunchi, Adrian Stănică – două operaţii, Eremia Dorian – ruptură de menisc, coloană tasată,, Alex Ionescu (ruptură de menisc), Batâr (ruptură de menisc), Adrian Lică (probleme cu inghinalii), Jean Mosor (ruptură de menisc), Cristian Ilie (cartilagiul rupt) Zbârnea (inghinali şi probleme cu coloana), iar lista poate continua. Poate că odată cu implicarea Consiliului Judeţean, se vor găsi resurse financiare ca această suprafaţă să fie schimbată cu una de nouă generaţie. Altfel, peste 5-6 ani vor vorbi de alţi copii nenorociţi!

CSM II ar trebui să fie o pistă de lansare pentru tinerele talente

Urmăresc cu interes şi comportarea echipei CSM II Rm. Vâlcea. În loc să fie o anticameră a echipei mari, se scaldă în mediocritate prin Liga a IV-a. Cei care sunt rezerve de lux prin liga secundă refuză să joace la acest nivel, că, oricum, banii vin de la sine. Asta numai aşa, de dragul de a avea echipă la Măciuca. Scopul scuză mijloacele!

Alin Olaru, un tânăr arbitru despre care se vor auzi multe

Iată că din vechea generaţie de 1993 s-a mai salvat unul-altul. Dar… în arbitraj! Alin Olaru a debutat în Liga a III-a în meciul CS Vişina Nouă – Concordia Chiajna II. Şi când te gândeşti că are numai 20 de ani. Din cei 200 de arbitri monitorizaţi de CCA, numai 15 au impresionat, printre care şi Alin Olaru. El a excelat nu numai la probele teoretice, ci şi la cele fizice. Cred că întruneşte toate condiţiile pentru a ajunge mare, având şi un bun exemplu în propria familie: Gheorghe Olaru, fost arbitru divizionar, de o conduită ireproşabilă.

Dan Niţu ar trebuie să preia şi terenurile de tenis de la Oltchim

O întrebare de bun simţ. Terenurile de tenis, cu zgură, de la baza sportivă Oltchim au ajuns în paragină. Din păcate, pe două dintre ele a crescut iarba de-o palmă, iar fileurile stau să cadă. Dacă terenul de fotbal (incluzând şi vestiarele) se află sub administrarea domnului Niţ?u, terenurile de tenis ale cui sunt, de au ajuns în această stare deplorabilă? Eu cred că aceste terenuri de tenis pot aduce bani frumoşi în vistieria celor care le-ar administra. Este păcat! Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu baza sportivă de la CPL. Existau nişte terenuri de tenis, foarte bune, unde profesorul Vătăşescu iniţia copiii, care, ulterior, au ajuns şi campioni naţonali. Un exemplu: Adrian Ionescu, care, de altfel, este şi proprietarul unei baze sportive de toată frumuseţea (ADITEN), în Băile Govora. Dar când vedem ce se întâmplă în ţara asta, ce mai contează nişte terenuri de tenis? Trăiască barurile şi discotecile unde tinerii îşi îneacă amarul!
• Dănuţ OMEAG

Articole Similare

One Comment

  1. Ai dreptate ca erau tineri de mare perspectiva.Dar la o varsta cuprinsa intre 08-14 ani se invata jocul cu mingea ,nu alergari pina la epuizare.Si daca mai ai norocul ,care l-au avut ei,sa-i lase unul si sa-i ia altul si mai tare la alergat(fara sa faca suficienta forta cu ei) asta se intimpla.De ce la alti antrenori din club nu s-au accidentat jucatorii(1990-1991)

Lasă un răspuns

Back to top button