Alte sporturi

La turneul de la Blaj, voleibalistele vâlcene au picat în cea mai puternică serie

marius margarit• chiar dacă nu au reuşit să ocupe un loc fruntaş în clasamentul final, pe parcursul competiţiei, sportivele de la CS CET Govora au câştigat respectul galeriei din Blaj şi au fost aplaudate după fiecare meci

În intervalul 14-16 mai, la Blaj, a avut loc finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la volei feminin. Pe parcursul competiţiei rezervate echipelor de liceu, o evoluţie foarte bună a avut formaţia din Blaj, care s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul final. Gruparea locală a fost îndeaproape urmată de sportivele de la CS „U” Medicina Târgu Mureş (locul 2) şi de Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ (locul 3). Echipele care nu au reuşit să urce pe podium sunt cele din Galaţi (locul 4), Bucureşti (locul 5), Ploieşti (locul 6), Rm. Vâlcea (locul 7) şi Oradea (locul 8). „Clasarea pe poziţia a şaptea din cele opt formaţii participante reprezintă un rezultat destul de bun pentru noi, mai ales dacă ţinem cont de valoarea seriei în care am evoluat alături de Medicina Tg. Mureş, Dinamo Bucureşti şi CSM Blaj. În timp ce aceste grupări sunt campioane sau vicecampioane naţionale la nivel de junioare şi cadete, în a doua serie, formaţia din Piatra Neamţ este singura care a participat la o finală, la care a obţinut doar locul 4. Celelalte echipe din Seria B, respectiv, cele din Ploieşti, Galaţi şi Oradea, nu s-au calificat la nicio finală”, a declarat Marius Mărgărit, antrenorul vâlcencelor de la CS CET Govora.
În continuare, el a vorbit despre victoria obţinută de voleibalistele din Sala „Capela” în faţa sportivelor din Oradea. „Fetele au avut o evoluţie foarte bună în partida cu formaţia orădeană. În doar 45 de minute, ele au reuşit să câştige cu 3-0, scorul pe seturi fiind 25-12, 25-14 şi 25-15”, a adăugat Marius Mărgărit.
Antrenorii şi conducerea CS CET Govora sunt de părere că, în situaţia în care cele două serii ar fi fost mai echilibrate din punct de vedere valoric, echipa vâlceană ar fi putut ocupa locul 4 sau 5. „Calitatea jocului nostru a fost afectată şi de acumularea oboselii de pe parcursul celor două turnee legate, cel de Divizia A2 şi acesta, al liceelor. În plus, având o vârstă fragedă, fetelor le-a fost destul de greu să facă faţă stresului psihic de pe parcursul competiţiilor. Pe de altă parte, faptul că sportivele clubului CET Govora sunt tinere constituie un avantaj pentru noi în turneele de anul viitor. Echipa noastră va fi aceeaşi şi în 2013, în timp ce adversarele noastre vor fi nevoite să îşi modifice componenţa lotului. Vreau să vă spun că toate formaţiile puternice pe care le-am întâlnit la finala ONSŞ au cel mult una sau două jucătoare din localitate. În rest, loturile lor sunt alcătuite din sportive aduse din alte oraşe sau chiar din afara ţării. Din păcate, pentru că tinerele din Rm. Vâlcea sunt atrase în general de handbal, noi nu putem spune că selecţionăm sportive nici măcar de la toate şcolile din oraş. Practic, pentru CS CET Govora, baza de selecţie o reprezintă doar elevele de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”, a conchis Marius Mărgărit. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button