Liga Nationala

Iryna Glibko, cea mai prolifică jucătoare vâlceană în partida de la Buzău

* ucraineanca a marcat cinci goluri în poarta nou-promovatei în Liga Florilor

În prima partidă din noul sezon, de la Buzău, nicio jucătoare din tabăra vâlceană nu s-a remarcat în mod deosebit prin numărul mare de goluri marcate. Astfel, cea mai prolifică handbalistă de la SCM a fost, din nou, ucraineanca Iryna Glibko (golgheteră în sezonul trecut, atât în Liga Florilor, cât şi în Cupa României). Lidera formaţiei vâlcene a înscris cinci goluri în total, unul fiind însă dintr-o aruncare de la 7 metri. Pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Raluca Băcăoanu (4 goluri), Samara da Silva Vieira (3), Marta Lopez Herrero (3), Cristina Florica (3), Natallia Vasileuskaya (2), Alexandra Gavrilă (2), Ana Maria Popa (1) şi Alexandra Badea (1, din 7 metri).
De partea cealaltă, pentru nou-promovata CSM Gloria Buzău au punctat Alexandra Mărginean (4 goluri), Alina Ilie (3, din care unul din 7 metri), Marija Gedroit (3), Cristina Nan (2), Diana Predoi (1) şi Alexandra Banciu (1).

Cele două adversare au avut procentaj de reuşită de doar 66 la sută la aruncările de la 7 metri

Nici SCM Rm. Vâlcea şi nici CSM Gloria Buzău n-au avut procentaj maxim de reuşită la aruncările de la 7 metri de care au beneficiat în timpul celor 60 de minute ale meciului de duminica trecută, acesta fiind doar de 66 la sută. Iar asta deoarece cele două formaţii au ratat câte unul dintre cele trei penaltiuri pe care le-au primit. Pentru SCM, o lovitură a fost transformată de Iryna Glibko (în minutul 5), iar alta de Alexandra Badea (minutul 57). Ucraineanca de la SCM a irosit însă un penalti, în minutul 19. Pentru echipa adversă, executanta Alina Ilie n-a fructificat decât două aruncări, în minutele 26 şi 42, după care a ratat una, în minutul 52.
Altfel, tot din punct de vedere statistic, la capitolul eliminări, din tabăra vâlceană au fost nevoite să stea pe tuşă câte două minute handbalistele Iryna Glibko (chiar de două ori, ea fiind sancţionată în minutele 27 şi 44), Raluca Băcăoanu (23) şi Ana Maria Popa (30). De partea cealaltă, CSM Gloria Buzău a avut doar două jucătoare penalizate: Marija Gedroit (în minutul 29) şi Andreea Mărginean (57). (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button