Liga Nationala

SCM Rm. Vâlcea a debutat en-fanfare în noul sezon şi e lideră în Liga Florilor

* duminică, 2 septembrie, echipa antrenată de Florentin Pera s-a impus cu scorul de 24-14, în deplasare, la CSM Gloria Buzău

Duminică, 2 septembrie, SCM Rm. Vâcea a disputat în deplasare primul meci din noul sezon al Ligii Florilor. În runda inaugurală, elevele lui Florentin Pera au evoluat în fieful unei echipe nou-promovate pe prima scenă handbalistică a ţării, CSM Gloria Buzău. Aşa cum era de aşteptat, vâlcencele – care au „răpus-o” în urmă cu o săptămână până şi pe campiana en-titre, CSM Bucureşti, în Supercupa României! – s-au impus fără probleme în acest duel. SCM Rm. Vâlcea a învins chiar şi fără să se forţeze prea mult, cu scorul de 24-14 (după 10-4, la pauză).

Nou-promovata a fructificat primele două atacuri şi a condus cu 2-0, după care s-a stins

În startul meciului, adversarele au părut că nu se tem deloc de faima şi de valoarea SCM-ului, au fructificat primele două atacuri şi au condus cu 2-0, în minutul 2. N-avea să fie decât un „foc de paie”, deoarece trupa antrenată de Florentin Pera a pus imediat stăpânire pe joc. Vâlcencele au păstrat poarta intactă în următoarele 7 minute de joc şi au trecut în avantaj (4-2). Scorul a devenit 6-3 în minutul 16 şi, mai apoi, 8-4, în minutul 22. După 9-5, în minutul 27, ecartul de patru goluri avea să se consemneze şi la finele primei reprize: 10-6.

Diferenţa maximă de goluri din acest meci (10 goluri) a fost tocmai cea consemnată la final

SCM a început în trombă şi al doilea mitan, când s-a desprins repede la 11-6, în minutul 31, iar în minutul 41 diferenţa a crescut chiar la şase goluri (15-9). Aşa cum se observă, din nou, din numărul mic de goluri încasate de formaţia vâlceană, şi în această partidă, apărarea a fost încă o dată punctul forte al echipei, aşa cum s-a întâmplat şi în meciurile amicale din vară sau în duelul din Supercupa României, cu CSM Bucureşti. Pe final de joc, scorul a luat proporţii şi mai mari, după ce Vâlcea a făcut 19-12 (în minutul 50), 21-13 (minutul 55) şi 23-14 (minutul 59). Până la urmă, handicapul consemnat în minutul 60 (24-14) avea să fie şi cel mai mare din tot meciul.
Astfel s-a scris istoria acestui meci în care SCM Rm. Vâlcea a pornit ca mare favorită în faţa nou-promovatei CSM Gloria Buzău, statut pe care elevele lui Florentin Pera şi l-au respectat din plin. Iar dovada cea mai bună în acest sens este rezultatul concludent cu care s-a încheiat partida. Graţie diferenţei de scor de 10 goluri (24-14), care este cea mai mare din runda inaugurală a Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea a devenit prima lideră a întrecerii interne de handbal feminin. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button