Diverse

Ghinion pentru SCM Rm. Vâlcea! Andreea Pricopi va sta pe tuşă până la finele anului

Ghinion pentru SCM Rm. Vâlcea! După bucuria câştigării Supercupei României, în urmă cu o săptămână, graţie meciului cu adevărat memorabil făcut în faţa campioanei en-titre, SCM Bucureşti (33-31, după 80 de minute de joc), echipa vâlceană de handbal feminin a dat şi peste un necaz. Astfel, chiar înainte de startul noului sezon competiţional, formaţia din Sala Traian a rămas fără una dintre jucătoarele de bază, din pricina unei accidentări de ultimă oră. Este vorba de coordonatoarea de joc Andreea Pricopi (24 de ani), care a fost transferată în vară de la SCM Craiova, vicecampioana ţării şi câştigătoarea Cupei EHF în sezonul trecut. Săptămâna trecută, aceasta a suferit o intervenţie chirurgicală la umăr şi va sta pe tuşă până la finele anului. Din fericire, pe postul de inter centru, SCM Rm. Vâlcea mai are disponibile alte trei handbaliste de valoare: Iryna Glibko, Alicia Fernandez Fraga şi Maria Gavrilă.

Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea:
„Andreea a avut nişte probleme la umăr încă de când a venit la Vâlcea. Ne pare rău că s-a ajuns la operaţie chiar acum”

Cu toate acestea, în opinia antrenorului principal Florentin Pera, absenţa Andreei Pricopi poate fi considerată o pierdere însemnată pentru SCM, mai ales în perspectiva participării în Cupa EHF, unde echipa vâlceană trebuie să treacă două tururi preliminare în toamnă, pentru a accede în grupe. „Orice jucătoare e importantă pentru echipa noastră şi desigur că accidentarea Andreea Pricopi nu ne avantajează, poate şi pentru că a apărut chiar la început de sezon. Ea a avut nişte probleme la umăr încă de când a venit la Rm. Vâlcea şi ne pare rău că s-a ajuns la operaţie chiar acum. Însă, am încredere că Andreea va reveni cât mai curând şi, cu siguranţă, ne va ajuta pentru realizarea obiectivelor de performanţă propuse pentru acest sezon”, a subliniat Pera.

Echipa vâlceană mai are o jucătoare accidentată, Andreea Adespii Molnar, care va reveni pe teren tot în ianuarie 2019

Practic, în luna ianuarie a anului viitor, revenirea pe terenul de handbal a Andreei Pricopi se va produce în acelaşi timp cu a Andreei Adespii Molnar. Aşa cum se cunoaşte, interul stânga în vârstă de 28 de ani s-a accidentat pe 3 iunie, la meciul naţionalei României cu Portugalia, de la Buzău. Verdictul a fost crunt: ruptură a ligamentelor genunchiului drept. Andreea Adespii Molnar a fost operată în vară, iar acum se află în perioada de refacere, absenţa ei urmând a se întinde tot până la finele lui 2018. Astfel, în prezent, din lotul de 18 pe care formaţia din Sala Traian se baza pentru această toamnă, doar 16 jucătoare mai sunt valide, din care trei sunt portari. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button