Acasă Liga II CSM, în Liga a II-a sau la Judeţ?

CSM, în Liga a II-a sau la Judeţ?

117
2

CSM* din 29 iulie, a devenit obligatoriu faptul că echipa din Zăvoi trebuie să joace în al doilea eşalon al ţării
* dacă nu va evolua la acest nivel, CSM ar putea fi retrogradată în Liga a IV-a şi nu va mai avea dreptul de a promova în următorii cinci ani

Săptămâna trecută a expirat oficial ultimul termen pentru cesionarea locurilor în al doilea eşalon al ţării, iar juristul Federaţiei Române de Fotbal a informat toate cluburile că perioada nu se mai poate prelungi, ordinul venind chiar de la preşedintele Mircea Sandu. Conform comunicatului emis de FRF, dacă nu va putea continua în Liga a II-a, CSM Rm. Vâlcea ar urma să fie retrogradată direct în Campionatul Judeţean. În plus, echipei din Zăvoi i s-ar putea interzice şi dreptul de a mai promova în următorii cinci ani.

Cedarea locului nu mai este posibilă!

Dacă până acum, CSM avea posibilitatea de a renunţa, chiar şi în ultima clipă, la locul în Liga a II-a, în cazul în care nu ar mai fi găsit banii necesari pentru a lua startul, echipa vâlceană nu mai are în prezent această şansă. Pe 29 iulie a expirat oficial ultimul termen pentru cesionarea locurilor în al doilea eşalon al ţării, iar juristul Federaţiei Române de Fotbal i-a informat pe oficialii din Zăvoi că perioada nu se mai poate prelungi, ordinul venind direct de la preşedintele Mircea Sandu. În aceste condiţii, toate zvonurile legate de o eventuală cedare a locului în Liga a II-a – care au mai circulat în ultima perioadă prin Râmnic (din câte se pare, chiar şi primarul Romeo Rădulescu ar fi avansat o asemenea variantă, după ce i-a vrăjit pe vâlceni cu atragerea unor investitori de la Dinamo!) – nu mai sunt de actualitate.
„În acest moment, a devenit clar că nu vom mai putea juca decât în Liga a II-a, deoarece nu se mai poate face rocada cu nicio echipă dintr-un eşalon inferior. Dacă nu vom găsi banii necesari pentru a evolua la acest nivel atunci CSM va fi retrogradată direct două eşaloane, adică va ajunge în Liga a IV-a, şi nu va mai avea dreptul de a promova în următorii cinci ani”, ne-a precizat secretarul general al CSM-ului, Jean Turmacu.
Astfel, dacă CSM s-ar retrage în acest moment din Liga a II-a, chiar şi din motive financiare, acest lucru ar putea însemna practic dispariţia echipei, fiind greu de crezut că primăria Râmnicului ar mai fi dispusă să susţină o echipă în anonimatul Ligii a IV-a.

2 COMENTARII