Auto-Moto

Volkswagen Transporter câştigă Premiul German pentru Autovehicule Comerciale

• Încă un succes pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale: Întreprinzători şi meşteşugari au ales Transporter drept cea mai bună maşină de distribuţie
• Premiul va fi înmânat pe data de 24 septembrie în cadrul expoziţiei IAA pentru autovehicule comerciale

Hanovra/Rm.Vâlcea: La fiecare doi ani, întreprinzători din diferite domenii de activitate testează şi evaluează, într-un weekend de test-drive, vehicule de distribuţie comparabile. Ceea ce în trecut i-a reuşit lui Volkswagen Caddy a fost realizat acum, la categoria vehiculelor de până în 2,8 tone, de către fratele său mai mare, Transporter.

Întreprinzătorii şi reprezentanţii diferitelor companii au decis: Printr-o comparaţie strânsă au ales, dintre cele 8 vehicule comerciale de distribuţie disponibile în Germania, Transporter-ul de la Volkswagen Autovehicule Comerciale pe locul 1 în clasa de până la 2,8 tone. Juriul a putut evalua maşinile în iulie, în cadrul unui test amplu format din probe statice şi dinamice.
Cei ce au testat maşinile au evaluat în primul rând cabina şoferului şi spaţiul de marfă, cât şi designul şi parametrii legaţi de protecţia mediului. Printre altele au fost analizate spaţiul, posibilităţile de stocare, uşurinţa în manevrare, siguranţa cât şi variantele pentru aplicarea unei reclame pe maşină. În cadrul test drive-ului, maşinile puteau obţine puncte pentru motor, transmisie şi comportament în rulare, fiind încărcate la jumătate de capacitate. În plus, rezultatul calculului de rentabilitate a jucat şi el un rol în analiza vehiculelor. În ciuda unor participanţi mai puternici din piaţă, motorul economic 2,0-l-TDI 75 kW / 102 CP al Volkswagen Transporter a putut convinge juriul.
Companiile s-au înregistrat pentru a testa vehiculele în urma invitaţiei revistei şi ziarului dedicate meşteşugarilor: „Handwerk Magazin“ şi respectiv „Deutschen Handwerks Zeitung“. Editura Holzmann Medien decernează Premiul German pentru Autovehicule Comerciale din anul 1992, la fiecare doi ani şi la diferite categorii. Volkswagen Autovehicule Comerciale câştigă renumitul premiu pentru cea de-a cincea oară, dupa ediţiile 1992, 1996/97, 2000/01 şi 2008.
Înmânarea premiului va avea loc în cadrul IAA Autovehicule Comerciale, la 24.09.2010, la Hanovra, de către Preşedintele Asociaţiei Industriei de Automobile din Germania (VDA), dl. Matthias Wissmann.

Sursa: Porsche Romania/Nurvil Rm.Vâlcea, Marketing VW

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button