Diverse

Anita Gorbicz, cea mai prolifică handbalistă din Liga Campionilor

* jucătoarea campioanei Ungariei, Audi ETO Gyor, a terminat faza grupelor principale pe primul loc în topul golgheterelor

Faza grupelor principale ale Ligii Campionilor s-a încheiat. Au mai rămas doar patru echipe în joc şi şase meciuri de disputat din actualul sezon al celei mai importante competiţii de handbal feminin, inter-cluburi, din Europa. Buducnost Podgorica va da piept cu câştigătoarea en-titre a „trofeului suprem”, Larvik HK, iar campioana României, Oltchim Rm. Vâlcea, va înfrunta pe Audi ETO Gyor, în penultimul act al Ligii Campionilor.

CS Oltchim nu are nicio jucătoare în topul primelor 10 golghetere din Liga Campionilor

Dintre toate echipele rămase să se bată pentru trofeu în acest an, Oltchim este singura care nu are, deocamdată, o jucătoare între primele zece marcatoare din Champions League, semn că îi lipseşte un golgheter adevărat. Yeliz Ozel şi Valentina Ardean sunt aproape de a intra în Top 10 cele mai bune marcatoare din competiţia europeană, profitând de faptul că o parte dintre handbalistele poziţionate înaintea lor nu mai pot avansa în clasament, întrucât formaţiile pentru care acestea evoluează au ieşit din concurs. Chimistele sunt însă destul de departe de jucătoarele clasate pe podium în acest top şi nu au nicio şansă să aspire la cucerirea titlului de golgheter din acest sezon.

Bojana Popovic şi Katarina Bulatovic atacă poziţia fruntaşă ocupată de handbalista din Ungaria

Pentru poziţia fruntaşă se luptă însă una dintre jucătoarele emblematice ale viitoarei adversare a Oltchim-ului din semifinalele Ligii Campionilor, Audi ETO Gyor. Este vorba despre Anita Gorbicz, cea care, printre altele, are în palmares şi un titlu de cea mai bună handbalistă din lume, obţinut în 2005. Gorbicz conduce topul golgheterelor din acest sezon al Champions League. Până în prezent ea a înscris pentru campioana Ungariei nu mai puţin de 91 de goluri.
Alexandrina Barbosa şi Andrea Penezic ocupă locul secund în top (cu 78 de goluri înscrise), însă nu vor mai putea recupera din diferenţa ce le despart de prima poziţie, întrucât echipele lor, Itxako Navarra şi Krim Ljubljana, au părăsit întrecerea. Bojana Popovic şi Katarina Bulatovic (ambele cu 76 de goluri în cont) reprezintă singurele pericole pentru jucătoarea formaţiei ungare. Cele două, la fel ca şi Gorbicz, vor avea şansa să mai puncteze cel puţin în două jocuri, din semifinalele Ligii Campionilor.
Altfel, pe locul al doilea în clasamentul celor mai bune marcatoare ale campioanei Ungariei se regăseşte fosta golgheteră a Ligii Campionilor din sezonul trecut, Heidi Loke. Pivotul de origine norvegiană din lotul Gyor-ului a câştigat recent titlul de cea mai bună handbalistă a anului 2011, trofeu acordat de IHF, în 2010, româncei Cristina Neagu, iar în 2009, franţuzoaicei Allison Pineau, jucătoare proaspăt transferată la Vâlcea. Loke a înscris pentru Gyor, până în prezent, 53 de goluri şi se află în primele zece marcatoare ale competiţiei.
De preferat ar fi ca atât Gorbicz, cât şi Loke să nu mai avanseze, în următoarea perioadă, în acest clasament, să fie anonime în disputele cu Oltchim, la fel ca şi portarii Katrine Lunde-Haraldsen şi Katalin Palinger sau Andrea Lekic, jucătoare, de asemenea, importante pentru Gyor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button