Acasă Alte sporturi Halterofila Anda Matei a adus Cupa României la Rm. Vâlcea

Halterofila Anda Matei a adus Cupa României la Rm. Vâlcea

82
0

Halterofilii de la Clubul Sportiv  Chimia RM. Vâlcea, antrenaţi de reputatul profesor Gheorghe Dinu, au participat săptămâna trecută, în perioada 24-29 martie, la faza de calificare în finala Campionatului Naţional de juniori şi tineret cât şi la Cupa României. Cei şase sportivi cu care antrenorul a efectuat deplasarea la Oradea, unde au avut loc cele două competiţii, au avut o comportare ireproşabilă şi au depăşit cu mult obiectivele impuse de antrenorul vâlcean. Astfel, sportivii Sorina Matei, Alexandru Şandru, Lucian Vlad, Moldovan Daniel, Eliza Mureanu şi Anda Matei au reuşit să depăşească cu brio faza de calificare a campionatului şi vor participa în Finală.

La cealaltă competiţie la care au participat, mai precis la Cupa României, Anda Matei a reuşit să obţină medalia de aur şi, astfel, să aducă cupa la Râmnicu Vâlcea, dovedindu-ne încă o dată că este una dintre cele mai valoroase sportive ale judeţului. De altfel, Daniel Moldovan şi Eliza Mureanu şi-au adjudecat medalia de bronz, iar Alexandru Şandru şi-a trecut în palmares alături de celelalte medalii obţinute în carieră, încă una de bronz. Lucian Vlad şi Anda Matei, alţi doi halterofili cu un viitor strălucitor, au ratat „in extremis” cucerirea unei medalii şi a trebuit să se mulţumească cu un onorabil loc 4.
„Vreau să mulţumesc în primul rând acestor minunaţi sportivi ai mei care au dovedit maximă seriozitate cu ocazia acestor competiţii oficiale. Au depăşit cu toţii performanţele obţinute în anii precedenţi, deşi mărturisesc că nu mă aşteptam, având în vedere gradul ridicat de dificultate prezent anul acesta la cele două întreceri sportive. Sunt sigur că toţi elevii mei vor înregistra în continuare performanţe foarte bune, pentru că sunt foarte muncitori şi serioşi”, a ţinut să precizeze antrenorul Gheorghe Dinu.
Următoarea competiţie majoră la care antrenorul va participa va fi Campionatul Naţional de juniori 2, ce se va desfăşura la Galaţi, spre finele lunii mai.
Lucian CORNECI