Acasă Diverse Galacticele, de neoprit!

Galacticele, de neoprit!

76
0

Oltchim Rm. Vâlcea – Buducnost Podgorica 35-22

Fără a se întrebuinţa prea mult, Oltchim-ul a repurtat săptămâna trecută şi cel de-al treilea succes în Grupa D a Ligii Campionilor, după ce a depăşit cu un scor categoric Buducnost Podgorica în Sala Traian. Victoria vâlcencelor a făcut ca şansele de accedere în faza următoare a competiţiei să crească la 90 la sută. Trupa lui Tadici mai are nevoie acum de încă un succes în returul cu Ferencvaros din această săptămână pentru a rezolva definitiv problema calificării.

Buducnost a rezistat doar o repriză

Cu Buducnost, Oltchim-ul s-a desprins greu în prima repriză, asta şi pentru că în multe rânduri a dat impresia că nu vrea să forţeze nota, prudenţa fiind cuvânt de ordine. Permanent însă, handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa au avut câte 2-3 goluri în plus faţă de muntenegrence. De partea cealaltă, elevele antrenorului Tonje Tiselj au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a stăvili tăvălugul vâlcean şi au intrat la vestiare cu un handicap totuşi onorabil (15-11).
După pauză, vâlcencele au jucat altceva, au pus piciorul pe acceleraţie, iar acest lucru s-a văzut imediat. Apărarea echipei oaspete nu a mai putut face faţă iureşului comandat de Tadici, Buducnost încasând o grămadă de goluri, iar diferenţa de goluri a crescut vertiginos în favoarea fetelor noastre. Cele patru reuşite consecutive din debutul reprizei au dus scorul la 19-11, după care a urmat dezlănţuirea: 26-16 în minutul 44, 28-17 în minutul 46, 30-18 în minutul 50, 33-20 în minutul 55 şi-n fine 35-22 în minutul 60. Când victoria era rezolvată, Tadici a dat prilejul şi unor jucătoare mai puţin folosite în acest sezon să arate ce pot. Astfel au apărut pe teren Roxana Gatzel (la primul joc oficial după şase luni de absenţă), Raluca Ivan, Clara Vădineanu şi Adriana Ţăcălie.
Au marcat pentru echipa noastră: Ramona Maier (7 goluri), Adriana Olteanu (6), Adina Meiroşu (5), Clara Vădineanu (4), Narcisa Lecuşanu (3), Valeria Beşe (3), Ionela Stanca (2), Roxana Gatzel (2), Adriana Ţăcălie (2) şi Steluţa Luca (1).

Roxana Gatzel – primul joc oficial după şase luni

În meciul cu Buducnost s-a produs şi revenirea pe teren a Roxanei Gatzel. Handbalista sosită în vara lui 2006 de la HC Zalău a avut numai ghinioane odată cu transferul la Oltchim, mai întâi fiind suspendată şase luni, iar apoi accidentându-se. Revenirea Roxanei Gatzel îl bucură însă pe Gheorghe Tadici, care ar putea conta pe serviciile sale şi la Campionatul Mondial din Franţa. Gatzel nu a mai evoluat pentru Oltchim de la începutul lunii mai, atunci când a prins finala Cupei României, pe care trupa lui Tadici şi Popa a câştigat-o la Bistriţa împotriva Rulmentului Braşov.

Vâlcencele, cele mai bune din Europa

De trei meciuri a avut nevoie Oltchim-ul şi-n Liga Campionilor pentru a speria încă o dată Europa. Succesul cu Viborg, urmat apoi de cele două victorii categorice împotriva echipelor Ferencvaros Budapesta şi Buducnost Podgorica fac din echipa vâlceană una dintre favoritele certe la câştigarea trofeului pus în joc. După trei meciuri, Oltchim-ul are cea mai bună linie de clasament dintre toate cele 16 formaţii care au atins faza grupelor, doar unguroaicele de la ETO Gyor reuşind de asemenea să triumfe în toate partidele disputate până acum.

Valentina Ardean, în pericol de a rata Mondialele din Franţa

Jucătoare de bază la Oltchim, extrema Valentina Ardean traversează în prezent o perioadă dificilă din cariera sa. Problemele începute în vară, acea fractură de stres, sunt departe de a se fi rezolvat în mod fericit, în prezent handbalista suferind şi de o accidentare la tibie. Motiv pentru care Ardean nu a evoluat în nici unul dintre cele trei meciuri jucate până acum de Oltchim în Liga Campionilor, aşa cum nu se va întâmpla nici în această săptămână, când trupa lui Tadici va primi în Sala Traian replica echipei maghiare Ferencvaros Budapesta. „Până acum, absenţa Valentinei Ardean nu s-a simţit. Dar e clar că am avea nevoie de ea, ar fi o soluţie în plus, atât pentru postul de extremă, cât şi pentru postul de inter. O menajez în această perioadă în speranţa că, poate-poate, dacă se va restabili până la debutul Campionatului Mondial, va ajuta măcar echipa naţională. S-a format în acest sens o echipă de medici care o vor consulta la Bucureşti. Dar indiferent de verdictul care va fi dat, Ardean rămâne în atenţia noastră. În cazul în care vom constata că poate fi utilă la Campionatul Mondial va merge la turneul final din Franţa. Dar repet, numai în cazul în care vom constata că este utilă şi că poate să se apropie de maximul randamentului pe care poate să-l dea”, a spus Tadici.
Managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Ardean, a apreciat de asemenea valoarea Valentinei Ardean: „Este o jucătoare de excepţie, în afară de încrederea pe care o dădea celorlalte coechipiere, dădea şi o altă culoare jocului, deoarece este o handbalistă cu un stil aparte, care place foarte mult publicului, de aceea este şi foarte iubită de spectatori”.
Nicolae CIUCESCU