Diverse

„Cu Ferencvaros, ne vom respecta blazonul”

Pe banca Oltchim-ului, Seviştean Popa trăieşte fiecare meci la intensitate maximă. După victoria împotriva muntenegrencelor de la Buducnost Podgorica, secondantul lui Tadici pare mai liniştit şi spune că ecuaţia calificării este aproape rezolvată.

* Cele trei victorii de până acum ne îndreptăţesc să credem că suntem cei mai buni din grupă?

– După ce s-a jucat până acum, aşa se pare, avem o fază de apărare care cântăreşte foarte mult în economia jocului. Apărătorii centrali, de regulă, se achită foarte bine de sarcinile pe care le au.

Şi cu Buducnost a fost un meci cu miză, pentru că era decisiv pentru calificare. Dacă Ferencvaros a ieşit din datele calificării, echipa din Podgorica s-a agăţat foarte mult de acest meci, pentru că era ultima şansă a lor să termine pe locul 2. Sincer ne-a fost teamă.

 * E bine că le-am bătut la 13 goluri, pentru că n-au cum să mai remonteze în retur această diferenţă…

– Într-adevăr, pentru că nu se ştie ce se putea întâmpla până la final, puteam ajunge la egalitate de puncte, deşi e greu de crezut că muntenegrencele vor bate la rândul lor Viborgul acasă. Era suficient să învingă la un gol, iar apoi totul depindea de meciurile directe dintre noi şi Buducnost, care decideau soarta locului secund în grupă. Acum, cu 13 goluri în plus, stăm liniştiţi.

* Cât la sută suntem calificaţi?

– Suntem calificaţi în proporţie de 90 la sută, mai avem nevoie de încă un succes cu Ferencvaros pentru a fi 100 la sută. Planul a fost bine făcut: 50 la sută cu Viborg, 80 la sută în Ungaria, 90 la sută acum şi 100 la sută cu Ferencvaros.

* Cu Ferencvaros facem scor sau intră rezervele?

– Important e să ne respectăm blazonul, sarcinile pe fiecare post în parte, iar atunci, automat, o să vină şi diferenţa pe tabela de marcaj.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button