Alte sporturi

Halterofilii vâlceni au dat lovitura: Trei medalii de aur si patru de bronz

Dinu Gheorghe, antrenor de haltere la CS Chimia Rm. Vâlcea, s-a declarat încântat de performanţele sportive obţinute de discipolii săi în cadrul Campionatului Naţional de Juniori II, desfăşurat la Galaţi, în perioada 24-29 iulie. Clubul sportiv şi-a înscris în competiţie patru sportivi reuşind să obţină trei medalii de aur şi patru de bronz. Astfel că cei participanţi în concurs se pot mândri cu următoarele rezultate de excepţie: Alexandru Şandru, categoria 45 kg. şi-a adjudecat fără milă trei medalii de aur la cele trei stiluri practicate. El a stabilit, totodată, trei recorduri: 65 kg la smuls, 77 kg la aruncat, cu un total de 142 kg. Tot el este vizat pentru participarea la Campionatele Europene de anul viitor, unde, după declaraţiile antrenorului, va face o impresie deosebită prin văditele capacităţi precoce în disciplina halterelor.

Anda Matei, cat. 45 kg, a obţinut trei medalii de bronz, însă, conform spuselor antrenorului, nu a reuşit, din păcate, să-şi depăşească performanţa din cadrul clubului. Alexandru Tănasie, în vârstă de numai 11 ani, considerat o nouă speranţă, a ridicat 45 de kg, la doar 33 de kg ale sale. Lucian Vlad, participant la cat. 75 kg, şi-a însuşit o medalie de bronz, stabilind, la rându-i, trei recorduri: 87 kg smuls, 110 kg aruncat şi un total de 297 kg.
Momentan, secţia de haltere din cadrul clubului Chimia este în pauză până la 1 septembrie, Dinu Gheorghe urmând a relua pregătirile cu lotul pentru Campionatul Naţional de Juniori I ce se va desfăşura la Alba Iulia, în intervalul 17-21 noiembrie. Clubul se va înscrie în competiţie cu următorii concurenţi: Eliza Mureanu – cat. 63 kg, Anda Matei – cat. +75 kg, Sorina Matei – cat. 44 kg, Alexandru Şandru – cat. 56 kg, Lucian Vlad – cat. 69 kg, Daniel Moldovean – cat. 77 kg. Antrenorul speră să cucerească cel puţin şase medalii din care trei de aur.
„În ceea ce priveşte selectarea de noi recruţi în ale halterelor, clubul recurge la căutarea prin unităţi de învăţământ, în speţă, din mediul rural, deoarece aceştia sunt dispuşi mai mult la sacrificiu de sine, dat fiind faptul că sunt mai bine monitorizaţi de antrenor, prin cazarea lor în cadrul clubului”, a ţinut să precizeze antrenorul. Clubul are paisprezece sportivi legitimaţi, iar din 38 de secţii naţionale de haltere, cea a clubului Chimia s-a clasat anul trecut pe locul al 7-lea la juniori II, locul al 11-lea la juniori I, locul al 16-lea la seniori, şi toate aceste rezultate înregistrându-se după doar cinci ani de activitate a clubului.
În acelaşi timp, antrenorul doreşte să facă un apel faţă de instituţiile locale, pentru a se dovedi mult mai receptive la sporturile individuale, să-şi îndrepte atenţia spre aceste sporturi pentru că performanţa apare pe termen mai scurt şi cu fonduri mici comparativ cu alte secţii sportive.
 „Mulţumesc pentru efortul depus în asigurarea finanţelor în diverse competiţii lui Ionel Bondoc, vicepreşedinte al unei firme bucureştene de construcţii şi inspectorului-şef adjunct al IPJ, Florin Marin, concomitent, vicepreşedintele secţiei de haltere”, a încheiat antrenorul de haltere, Gheorghe Dinu.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button