Acasă Liga Nationala Le-au înecat corabia cu goluri

Le-au înecat corabia cu goluri

117
0

Universitatea Timişoara – Oltchim Rm. Vâlcea 23-45

 

Le-au înecat corabia cu goluri

 

În ultima partidă disputată de handbalistele de la Oltchim înainte de întreruperea Ligii Naţionale, elevele antrenorilor Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean s-au impus fără emoţii la Timişoara, cu scorul de 45-23 (19-11). Meciul a fost încă de la început la discreţia echipei vâlcene, care-a avut în Ionela Gâlcă şi Adriana Nechita principalele vârfuri de lance. Cele două jucătoare au făcut în dese rânduri şah-mat apărarea bănăţeană şi au înscris împreună 25 de goluri, cu două mai multe decât întreaga echipă timişoreană la un loc, iar asta spune multe despre diferenţa de valoare dintre cele două grupări care s-au înfruntat.

În afara celor 16 goluri reuşite de Gâlcă şi a celor 9 pe care Nechita şi le-a trecut în cont în această partidă, au mai punctat pentru formaţia vâlceană: Valentina Ardean – 3, Steluţa Luca – 3, Ramona Maier – 3, Oana Manea – 3, Clara Vădineanu – 3, Roxana Cherăscu – 3, Valeria Beşe – 1, Narcisa Lecuşanu – 1.

 

Manea a revenit pe teren

 

Devenită indisponibilă chiar înaintea partidelor din Cupa Cupelor cu Antwerpen, pivotul Oana Manea a revenit pe teren la Timişoara. Aflată acum în umbra Ionelei Gâlcă, ajunsă golgheteră incontestabilă la Oltchim, Manea a reuşit să puncteze la rândul său de 3 ori în meciul de pe Bega.

 

A marcat şi Gatzel?

 

Pe site-ul FR Handbal, între jucătoarele care-au înscris goluri pentru Oltchim apare şi numele Roxanei Gatzel, care, chipurile, ar fi marcat de trei ori chiar la ultimul meci de la Timişoara. Desigur, asta numai dacă ar fi aruncat la poarta bănăţencelor direct din Sala „Traian”, pentru că altfel Gatzel nici măcar nu a fost la acel meci, deoarece îşi ispăşeşte în continuare suspendarea pe şase luni primită de la EHF. Desigur, la mijloc nu e decât o gafă a persoanelor ce administrează site-ul FR Handbal, care, din greşeală, au trecut golurile marcate de Roxana Cherăscu în dreptul Roxanei Gatzel. Se întâmplă şi la case mai mari asemenea greşeli, nu-i aşa!?

 

Turul se încheie în decembrie

 

Joia trecută s-a desfăşurat cea de-a zecea rundă din cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin. Din cauza programului foarte încărcat al echipei reprezentative a ţării noastre, competiţia internă se va întrerupe timp de cinci săptămâni. Ultimele trei etape din tur sunt programate a avea loc în luna decembrie, cea de-a 13-a chiar cu câteva zile înainte de Crăciun. În finalul primei părţi a campionatului, lidera incontestabilă a ierarhiei, Oltchim Rm. Vâlcea, mai are de jucat pe rând cu Mureşul Tg. Mureş (acasă), „U” Cluj-Napoca (deplasare) şi Dunărea Brăila (acasă).