Diverse

Oltchim îsi afla adversara din turul 2 al Cupei Cupelor

Oltchim îşi află adversara din turul 2 al Cupei Cupelor

 

* tragerea la sorţi are loc marţi, 24 octombrie, la sediul EHF

 

În turul al 2-lea din Cupa Cupelor vor participa 16 echipe. Cinci dintre acestea au fost calificate direct în această fază, în timp ce 11 au obţinut dreptul de a juca aici după ce au evoluat în primul tur preliminar. Cele cinci grupări care-au beneficiat de wild-card din partea EHF pentru primul tur se numesc Svendborg (Danemarca), Le Havre (Franţa), FC Nurnberg (Germania), Gjerpen Skien (Norvegia) şi Radnicki Belgrad (Serbia). De regulă, aceste echipe s-au numărat mai mereu printre protagonistele cupelor europene şi tocmai de aceea au fost absolvite de a juca în primul tur.

Se ştie că echipa germană FC Nurnberg a câştigat în 2004 Challenge Cup, după ce a triumfat în faţa echipei Remin Deva. Iar nu mai departe decât anul trecut norvegiencele de la Gjerpen Skien au fost semifinaliste tot în Cupa Cupelor, fiind eliminate chiar de câştigătoarele trofeului, fetele de la Buducnost Monet. Tot în sezonul precedent al cupelor europene, Cornexi Alcoa, care-a jucat în Cupa EHF, a ajuns până în sferturi, când a fost eliminată de Podravka Koprvnica. De asemenea, în aceeaşi competiţie a jucat şi GOG Svendborg, care-a cedat tot în sferturi în faţa celor de la Ferencvaros, echipa maghiară fiind până la urmă câştigătoarea trofeului, după o finală dramatică câştigată în faţa croatelor din Koprivnica.

 

În afara echipei Oltchim Rm. Vâlcea, în urma partidelor din turul 1 au mai obţinut calificarea în a doua fază a competiţiei următoarele formaţii: Tvin Trgocentar (Croaţia), Duslo Sala (Slovacia), Astrakhnochka Astrakhan (Rusia), Handball Bruhl (Elveţia), Cornexi Alcoa (Ungaria), Ormi School Patra (Grecia), Handball Viena (Austria), Akaba Bera Bera (Spania), ABU Baku (Azerbaidjan) şi Spartak Kiev (Ucraina).

Din câte se pare, la tragerea la sorţi care va avea loc marţi, 24 octombrie, la sediul EHF, nu vor exista capi de serie. În aceste condiţii, sunt posibile confruntări extrem de interesante, chiar între favorite. Meciurile din turul secund al Cupei Cupelor vor avea loc abia anul viitor, în ianuarie.

 

 

Tadici nu se teme de nici un adversar

Chiar dacă au trecut fără probleme de echipa belgiană Antwerpen, elevele lui Gheorghe Tadici ştiu că mai au mult de muncă până la îndeplinirea obiectivului trasat de conducerea clubului pe plan european: prezenţa în finala Cupei Cupelor şi, de ce nu?, câştigarea acestui trofeu. „Trebuie avut în vedere faptul că mai sunt şi alte echipe în Europa, din diverse ţări, care investesc în valori, aşa că până la finală drumul e lung şi nu va fi deloc uşor”, a recunoscut antrenorul Gheorghe Tadici.

Totuşi, antrenorul Oltchim-ului nu se teme de nici un adversar dintre cei aflaţi acum în cursă în Cupa Cupelor: „În acest moment nu am nici un fel de preferinţe în privinţa echipei cu care vom pica după tragerea la sorţi. Eu cred că trebuie să ne gândim serios cu cine vom juca abia după ce vor intra echipele din Liga Campionilor, în sferturi de finală. De fapt, se ştie că-n Cupa Cupelor, se vor juca de două ori aceste sferturi de finală, odată între echipele de acum şi apoi în compania celor din Liga Campionilor. Sper ca noi să jucăm de fiecare dată aceste sferturi, să ne calificăm până în finală, pentru că acela este obiectivul nostru. Ajungerea în finală şi nu câştigarea Cupei Cupelor. Sigur că jucând finala, toată lumea din club, antrenori şi jucătoare, e clar că ne dorim s-o şi câştigăm. Este cât se poate de clar că ne dorim să aducem Cupa Cupelor la Vâlcea. În schimb, ratarea finalei ar însemna că nu ne-am îndeplinit un obiectiv major”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button