Liga II

Al doilea esec consecutiv în Zavoi

CSM Rm. Vâlcea – Corvinul Hunedoara 0-1 (0-1)

Al doilea eşec consecutiv în Zăvoi

Elevii lui Costel Pană şi Dumitru Teleşpan constituie în acest moment o echipă cât se poate de imprevizibilă. E de neuitat că după trei victorii consecutive, „municipalii” au cedat acum două săptămâni partida cu Industria Sârmei Câmpia Turzii spre disperarea oficialilor. Totul a trecut, lucrurile păreau să revină la normal, mai ales după calificarea în şaisprezecimile Cupei României şi după egalul fantastic de la Cluj-Napoca. Ei bine, suspansul continuă, CSM-ul s-a acoperit iarăşi de ridicol şi pare sortită să se lupte pentru evitarea retrogradării. Dar poate că, în acelaşi ritm, nu ne-ar mira să vedem că vâlcenii „dau lovitura” în Cupa României-Timişoreana, elimină cumva Rapidul, iar apoi îşi bat iarăşi cuie în talpă cu Dacia Mioveni acasă. Pentru că e clar, de data aceasta, chiar nimeni nu a mai crezut că Pampea şi colegii săi se vor împiedica şi de Corvinul.

Vulpoiul Dăscălescu ne-a pedepsit

Vâlcenii au intrat, ca de obicei, destul de greu în ritmul jocului. Şi astfel au avut parte de vreo zece minute de dominare plictisitoare a oaspeţilor, fără vreo fază de poartă demnă de semnalat. Atunci când au urcat prima oară în ofensivă, în minutul 11, „municipalii” au creat imediat panică: o centrare a lui Dumitru a fost reluată cu capul din interiorul careului de Mocioacă, dar mingea s-a scurs pe lângă poarta apărată de Pascal. A ieşit la rampă peste câteva minute Dandea, care-a şutat puternic spre buturile hunedorene după o pasă primită de la Budean. Abia după jumătatea primei reprize elevii lui Romulus Gabor şi-au arătat cu adevărat „colţii”. Mai întâi au beneficiat de o lovitură liberă executată de Ordean de la 25 de metri, pe care Pampea a scos-o de sub transversală, iar apoi au reuşit să înscrie golul care avea să fie de altfel şi singurul al meciului. În minutul 31, la o fază banală petrecută la mijlocul terenului, un jucător de la Corvinul a rămas întins pe gazon, vâlcenii s-au oprit o clipă crezând că oaspeţii vor trimite mingea în afara terenului de joc. Acest lucru nu s-a petrecut, ba mai mult decât atât, o combinaţie rapidă a dejucat ieşirea la ofsaid a „municipalilor”, iar experimentatul atacant Dăscălescu a primit nestingherit mingea la 15 metri de poartă şi l-a învins pe Pampea cu un şut pe jos (0-1). Spectatorii din tribună au văzut o uşoară poziţie de ofsaid la Dăscălescu, dar cum n-a existat vreo semnalizare în acest sens de la asistentul Marius Nicoară, centralul reşiţean David Radu a validat golul. În minutul 40 s-a produs a doua fază controversată a meciului: după o centrare înaltă în suprafaţa de pedeapsă, mingea a căzut pe mâna unui fundaş hunedorean, dar arbitrul David Radu a lăsat jocul să continue sub pretextul că henţul a avut loc involuntar. Pe contraatac, Corvinul a avut şansa să se desprindă la 2-0, Pampea blocându-l însă cu succes pe Furdean. În ultimele secunde ale reprize, când toată lumea aştepta pauza, Dăscălescu s-a aflat aproape de a realiza „dubla” în Zăvoi, dar mingea trimisă cu capul spre buturile vâlceene s-a scurs de puţin pe lângă stâlpul porţii.

Ghinionul, de partea noastră

La reluare, fotbaliştii de la CSM au intrat decişi să-şi spele cu adevărat păcatele faţă de puţinii iubitorii ai sportului rege care-au mai binevoit să vină pe stadionul „Municipal”. Pe fondul unui joc mult mai bine legat, vâlcenii au trecut în dese rânduri pe lângă egalare, dar le-a lipsit din plin norocul pentru a întoarce soarta partidei. Tribunele i-au cerut în teren pe Murineanu şi pe Ciortan, jucătorii care făceau legea în sezonul trecut, iar odată ce aceştia au primit girul antrenorului Costel Pană s-a văzut şi revirimentul mult aşteptat. Melcea l-a încercat pe portarul oaspeţilor cu câteva şuturi sănătoase din marginea careului de 16 metri, dar Pascal s-a remarcat de fiecare dată. Lovitura de graţie putea veni în minutul 73, când Păcurar, nimeni altul decât golgheterul seriei a II-a, aproape absent din joc până atunci, putea aduce liniştea în tabăra hunedoreană, dar mingea trimisă cu o năprasnică lovitură de cap din 6 metri a trecut peste transversală. Însă cu fiecare minut care trecea, era tot mai clar că vâlcenii vor trebui să suporte încă o dată oprobiul publicului, după cel de-al doilea eşec consecutiv pe teren propriu. Colac peste pupăză, în minutul 81, pentru că a bruscat un jucător hunedorean care era întins pe gazon, Lepădatu a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de pe teren, iar misiunea vâlcenilor se terminase. Totuşi, în minutele de prelungire ale partidei, în urma unui corner executat de Dumitru, fundaşul Georgescu ar fi putut îndulci suferinţa în Zăvoi, dar n-a nimerit nici el spaţiul porţii.

Au evoluat pentru CSM: Pampea – Bier, Mocioacă, Popa (Georgescu 46’) – Cercel, Savu (Murineanu 60’), Lepădatu, Melcea, Dumitru – Dandea, Budean (Ciortan 60’).

Iritare în tribune

Dezamăgire mare la finalul partidei. Publicul vâlcean i-a aplaudat pe oaspeţi şi i-a huiduit pe jucătorii CSM-ului, iar antrenorii Costel Pană şi Dumitru Teleşpan au părăsit banca de rezerve într-un cor de fluierături. Asta după ce câţiva spectatori i-au cerut demisia încă din timpul meciului tânărului tehnician adus în vară în Zăvoi. În ciuda situaţiei deloc grozave din clasament, oficialii clubului vâlcean nu se gândesc să facă vreo schimbare pe banca tehnică, Pană şi Teleşpan beneficiind în continuare de toată încrederea conducerii administrative.

Necazurile lui Costel Pană

Ca şi predecesorul său, Adrian Furnică, în finalul sezonului trecut, nici antrenorul Costel Pană nu-şi explică fluctuaţiile de formă ale „municipalilor”. În doar 11 etape din tur, CSM-ul a adus patru puncte din deplasare, dar a pierdut nu mai puţin decât nouă acasă. Incredibil nu-i aşa! Cu „minus 5” la adevăr se anunţă zile aspre în Zăvoi.  „Echipa noastră nu a jucat deloc bine nici astăzi. A apărut aceeaşi problemă acasă, nu am reuşit să facem şi noi un meci în care să nu primim gol. E supărarea mea cea mai mare că am primit iarăşi gol. (N.R.: Un gol care probabil le-a turnat plumb în picioare vâlcenilor). Şi nu numai că nu am reuşit să nu primim gol dar am ajuns deja la a treia înfrângere acasă din şase meciuri. Cu Corvinul am fost mulţumit de Dumitru, Melcea şi cam atât”, spune Pană. Tehnicianul principal al CSM-ului a justificat apoi introducerea târzie a lui Murineanu, un jucător preferat de suporterii vâlceni, dar tot mai izolat pe banca de rezerve: „Două meciuri Murineanu s-a odihnit. Şi-n Cupa României şi la Cluj. Nu pot să bag în teren jucători numai după nume şi pentru că-i place publicul. E adevărat că după ce a intrat jocul s-a mai schimbat. Dar v-am spus, are şi el momente în care joacă bine şi în care nu joacă bine. Cam la trei etape face câte o fază de gol. Dacă ar fi la fel mereu, şi când ar juca titular, cum a jucat aceste 30 de minute, atunci sigur că n-aş fi eu atât de tâmpit să-l ţin rezervă”.

Altfel, Costel Pană a îndepărtat încă o dată suspiciunile potrivit cărora altcineva face echipa la CSM: „Nu e adevărat că mi se impun jucători în teren. Cine spune asta greşeşte. Cine să-mi impună mie jucători? E ca şi cum aş fi de acord să-mi rup gâtul singur! Nici unul dintre jucătorii achiziţionaţi în vară nu a confirmat până acum. Dar tot la fel de real e şi faptul că jucătorii pe care i-am adus nu sunt atât de valoroşi. I-am luat pe bani puţini, pentru că jucătorii buni şi foarte buni costă mai mult desigur. Sunt greu de găsit la un preţ mic. În plus, suntem într-o situaţie foarte grea în ceea ce priveşte folosirea juniorului. Dacă am avea şi noi un mijlocaş junior, atunci am putea juca mereu cu două vârfuri puternice în atac. Altfel însă suntem obligaţi să jucăm în continuare cu Dandea”.

Romulus Gabor a refuzat să comenteze arbitrajul

Două faze controversate a avut meciul CSM – Corvinul. Prima, în urma căreia oaspeţii au înscris golul victoriei, a apărut după o presupusă poziţie de ofsaid în care s-ar fi aflat marcatorul golului. A doua, s-a petrecut la o preluare cu mâna în suprafaţa de pedeapsă a lui Tarcea, la câteva minute după ce oaspeţii au deschis scorul. Pe ambele arbitrul le-a judecat în favoarea oaspeţilor. Adică: nevalidarea poziţiei de ofsaid a lui Dăscălescu, urmată de gol, apoi neacordarea penalti-ului pentru CSM. „Nu vreau să comentez arbitrajul”, a spus la finele partidei antrenorului Corvinului, Romulus Gabor, apoi a adăugat: „E datoria observatorului să se exprime în legătură cu aceste două faze. Aşa şi mie îmi e uşor să dau vina pe arbitri când pierd. La golul nostru nu am putut să-mi dau seama dacă a fost sau nu ofsaid pentru că faza s-a petrecut foarte departe de locul unde mă aflam. La faza penalti-ului, Tarcea era cu spatele la joc, a venit o centrare înaltă, şi chiar dacă i-ar fi căzut mingea pe mână nu cred eu că putea să fie acordat 11 metri. Un arbitru putea să dea sau putea să nu dea penalti atunci. Cât despre eliminarea lui Lepădatu aceasta nici nu poate fi comentată. Cred că arbitrul trebuia să-i dea atunci direct cartonaşul roşu pentru că l-a lovit intenţionat cu piciorul pe jucătorul nostru căzut la pământ. Dacă credeţi că aţi pierdut meciul din cauza arbitrajului înseamnă că vă înşelaţi amarnic”. Vreau să felicit echipa mea pentru victorie, o victorie muncită, la care eu nu cred că arbitrul a contribuit cu ceva. Eu zic că meritul este în special al jucătorilor, că au crezut de la început că puteam face un rezultat bun. Ştiam că CSM-ul este o echipă bună şi ne-au creat destule probleme. La Vâlcea sunt jucători valoroşi. Mi-a plăcut Savu, a creat câteva faze interesante, Melcea de asemenea, dar şi jucătorul de pe partea dreaptă, Dumitru, care-a fost extrem de periculos, ne-a dat deseori emoţii. Dacă vâlcenii reuşeau să înscrie primii poate că era mult mai greu pentru noi să mai revenim în joc. Aşa însă am înscris noi, am mai şi ratat, au ratat şi gazdele, iar scorul a rămas neschimbat. Acesta e fotbalul”, a mai declarat Gabor.

Nu se gândesc la promovare

Chiar dacă au urcat vertiginos în clasamentul Seriei a II-a, hunedorenii nu se gândesc deloc la promovare. Cel puţin aşa a susţinut acelaşi Gabor: „În primul rând avem ca obiectiv evitarea retrogradării. Noi sperăm însă să ne îndeplinim şi al doilea obiectiv, anume clasarea în primele opt echipe ale seriei. Nu ne gândim la mai mult, pentru că situaţia financiară e destul de dificilă şi la noi, iar în ziua de azi fără bani nu poţi să faci mare lucru. Trebuie să ai cu ce să motivezi jucătorii pentru a spera să urci mai sus”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button