Acasă Liga Nationala Turneul de la Zaporozhye va arata adevarata fata a Oltchim-ului

Turneul de la Zaporozhye va arata adevarata fata a Oltchim-ului

109
0

Turneul de la Zaporozhye va arăta adevărata faţă a Oltchim-ului

 

Dacă până anul trecut, Oltchim Rm. Vâlcea a participat vara la turneul-fulger de la Oldenburg (Germania), iată că aducerea lui Gheorghe Tadici a schimbat planurile în această privinţă.

„Turneele de genul celui de la Oldenburg, nu sunt decât nişte «turnee-şuşanele», care nu au vreun efect. Se joacă în reprize scurte, de câte 15 minute, iar asta nu are nici o relevanţă pentru o echipă. Pe organizatori îi interesează în primul rând masa de echipe şi nu calitatea, pe care de regulă o neglijează. La Oldenburg participă foarte multe formaţii subţiri, fără o valoare atât de mare”, a declarat Tadici şi a găsit imediat şi întrecerea la care echipa pe care-o pregăteşte ar putea câştiga pe deplin în maturitate.

Este vorba de un puternic turneu amical la Zaporozhye (Ucraina), unde vor mai fi prezente ale cinci formaţii cu nume de pe continent. Competiţia de pregătire din ţara vecină se va derula în perioada 23-27 august, cu participarea formaţiilor Kuban Krasnodar (Rusia), Debrecen (Ungaria), Karpatî Uzghorod (Ucraina), Artas (Grecia), Motor Zaporozhye (Ucraina) şi bineînţeles Oltchim Rm. Vâlcea. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, astfel că vâlcencele vor avea prilejul de a disputa cinci meciuri extrem de dificile. „Pentru Oltchim, turneul de la Zaporozhye e de bază în această pregătire de vară. Urmează să jucăm acolo cinci meciuri în cinci zile, iar în plus, în fiecare dimineaţă vom efectua şi câte un antrenament în sală! Zic eu că la acest turneu sunt echipe chiar mai bune decât Ferencvaros, pe care noi am învins-o recent. Dacă vreţi să ştiţi, nici formaţia greacă Artas nu e slabă, are cinci jucătoare din Ucraina în lot şi un antrenor rus”, afirmă antrenorul Gheorghe Tadici.

 

Amicalele cu Debrecen din Ungaria au fost anulate

 

Deşi iniţial s-a vorbit de o dublă confruntare în Ungaria cu Debrecen, iată că şi la acest capitol a survenit o modificare. Din raţiuni de deplasare, cum s-a exprimat Tadici: „Vom pleca spre Ucraina pe 21 august şi ne vom opri la Uzghorod, unde vom disputa două partide amicale cu echipa locală Karpatî, locul 3 în campionatul Ucrainei. Apoi, cu acelaşi avion pus la dispoziţie de echipa organizatoare a turneului noi şi cei din Uzghorod vom face deplasarea la Zaporozhye. Am renunţat aşadar la meciurile cu Debrecen din raţiuni de deplasare. Vă daţi seama că e mai uşor pentru noi să mergem la Uzghorod şi de acolo să plecăm spre Zaporozhye, decât să ajungem la Debrecen. Vom juca totuşi cu Debrecen la turneul din Ucraina”.

Nicolae CIUCESCU