Acasă Liga Nationala Dream Team Oltchim

Dream Team Oltchim

82
0

Dream Team Oltchim

 

* după amicalul de vis cu Ferencvaros, urmează turneul de la Zalău

 

Timp de 11 zile, echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea s-a aflat într-un stagiu centralizat de pregătire la Moeciu. Antrenorul Gheorghe Tadici a avut la dispoziţie în frumoasa staţiune montană – unde de regulă şi „tricolorele” şi-au încărcat bateriile în ultimii doi ani de zile – un număr de 22 de jucătoare. Un meci amical cu HCM Roman, câştigat categoric de vâlcence, două antrenamente într-o sală de sport din Bran şi apoi la finalul cantonamentului victoria admirabilă cu Ferencvaros Budapesta au completat fericit activitatea echipei noastre după data de 1 august.

„A fost un cantonament bun, în care am atins în proporţie de peste 90 la sută toţi factorii de pregătire fixaţi de la început. Au apărut şi două mici accidentări, Steluţa Luca şi Anişoara Marcu, a căror situaţie s-a rezolvat între timp. Fetele au răspuns bine la ce ne-am propus, au înţeles foarte bine ce am vrut de la ele. N-au existat probleme deosebite”, a dezvăluit Tadici la încheierea perioadei de pregătire de la Moeciu.

Întoarse în Râmnic sâmbătă, 12 august, la prânz, handbalistele de la Oltchim au primit liber până luni, după-amiaza, la ora 17.00, când au avut programat un antrenament în Sala „Traian”. „Acum începem să exersăm pregătirea specifică, tehnică şi tactică, pe acumulările făcute în cantonamentele de la mare şi de la munte. În această săptămână avem programate câte două antrenamente pe zi, până joi, 17 august, când vom pleca la turneul de la Zalău, unde vom urmări în principal să creştem potenţialul fiecărei jucătoare”, spune antrenorul principal al vâlcencelor.

Gheorghe Tadici apreciază că întrecerea amicală de la Zalău, deşi nu e atât de puternică şi ne referim în principal la adversarii pe care Oltchim-ul îi va întâlni acolo, este totuşi utilă şi va da prilejul tuturor handbalistelor din lot să arate ce pot. În plus, se poate lucra puţin şi la omogenizarea echipei, la perfecţionarea legăturilor de joc. Narcisa Lecuşanu şi colegele sale vor juca în „patria” lui Tadici cu CSM Cetate Deva, Mureşul Tg. Mureş şi bineînţeles cu echipa organizatoare HC Zalău, antrenată acum de Ioan Gherhard.

Nicolae CIUCESCU