Alte sporturi

Juniorii I de la CNMB vor sa dea lovitura la turneul final

Volei masculin

 

Juniorii I de la CNMB vor să dea lovitura la turneul final

 

După turneul final al Campionatului Naţional de speranţe, o altă echipă de volei masculin de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, pregătită tot de profesorul Dinu Dumitraşcu, a ajuns până în ultimul act al competiţiei. Tinerii voleibalişti vor fi prezenţi alături de alte şapte echipe din ţară, între 28 aprilie şi 2 mai, la turneul final de juniori I, ce se va desfăşura la Dej. Lotul pe care antrenorul Dumitraşcu îl are la dispoziţie la acest nivel este compus din zece jucători: Mihai Luminea, Alexandru Ştefan, Miron Savu, Ionuţ Jurebiţă, Andrei Părăsişte, Andrei Cârceag (titulari),

Gabriel Ţambrea, Andei Marin, Lucian Stanciu şi Tiberiu Băiţă (rezerve).

Obiectivul nostru pentru acest turneu final este clasarea în primele patru locuri, ceea ce înseamnă calificarea în semifinale. Va fi mai greu decât în campionatul de speranţe, pentru că aici sunt echipe care au jucători şi de Divizia A, dar încercăm totuşi să încurcăm şi noi cât putem de mult jocurilor altora”, declară Dinu Dumitraşcu, înaintea acestui turneu. Apoi completează: „Ultima medalie la băieţi a fost cucerită în 1997, deci au trecut aproape 9 ani. Ar fi timpul să aducem o nouă medalie pentru băieţi. Anul trecut am fost foarte aproape de a ne întoarce acasă medaliaţi, am terminat pe locul 4, lângă podium, doar printr-un joc al rezultatelor. Sperăm să ne revanşăm anul acesta. E un sezon de împlinire pentru ei, după şapte ani de când joacă împreună. Au fost cam la vreo cinci finale şi cred că s-au omogenizat suficient de mult. Au ajuns la un nivel de pregătire, care sunt convins că îi va face să aibă un cuvânt greu de spus la această finală”.

Altfel, profesorul Dumitraşcu spune că acesta va fi ultimul turneu la care echipa de juniori I, în actuala formulă va fi prezentă. „La finele acestui sezon, cinci jucători din primii şase titulari vor termina junioratul, aşa că anul viitor va fi unul de regres, de schimbare a generaţiei. Din acest motiv, în această vară, pe lângă faptul că nici nu prea avem bani, ca să achităm transportul, cheltuielile de masă şi cazare, nici nu avem de gând ca-n această vară să facem vreun turneu peste hotare”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button